Dordtse tuin met fietsenoverkapping en cortenstalen plantenbakken

De hoveniers van De Biesbosch Gijsbers Groep zijn momenteel druk bezig met het ontruimen van deze Dordtse tuin. De bewoners hebben onze hulp ingeroepen om meer zitplaatsen te creëren. Daar was in de huidige opstelling namelijk weinig ruimte voor. Onze tuinontwerper heeft de ideale oplossing gevonden om het zit probleem op te lossen en dit vormgegeven in een fraai visueel ontwerp.

Op het moment wordt de oude tuin ontruimd. Daarbij wordt een groot deel hergebruikt. We vinden maatschappelijk verantwoord ondernemen zeer belangrijk. Voordat we aan het project beginnen kijken we daarom naar de hergebruik mogelijkheden van het aanwezige materiaal. Denk bijvoorbeeld aan het hergebruiken van stenen, hout, planten en/ of bomen.

Bij onze bedrijvigheid ontstaan er veel afvalstromen zoals plastic, steen, hout en groenafval. Deze stromen worden bij ons altijd op de juiste manier afgevoerd en gerecycled. Ook in deze tuin zullen wij een groot deel van de bestrating en planten terugplaatsen. Een tuin wordt immers mooier met de jaren.

Hoe ziet het tuinontwerp voor deze Dordtse tuin er uit?

In het tuinplan is er volop ruimte voor zitplaatsen. Hiervoor maken wij een speciale overkapping met infrarood verwarming, welke een gunstige energieverbruik heeft. Zo genieten de bewoners ook in de winter van voldoende warmte.

Onze hoveniers zijn druk bezig met het plaatsen van de opvallende Cortenstalen bakken. Deze plantenbakken zullen in de loop van de jaren door verwering een mooie rode kleur geven aan de tuin. Enkele plantenbakken zullen bestaan uit Japans Bloedgras; rood bladige grassen. De japanse Bloedgrassen worden gecombineerd met de vaste plant blauw ijzerhard; ook Verbena bonariensis Lollipop genoemd. Deze plant bloeit de gehele zomer door tot ver in de herfst, wat een prachtig aanzicht zal geven.

De bestrating in de Dordtse tuin bestaat uit de te hergebruikte ‘spotted blue stone’ stenen, aangevuld met nieuwe. Dit is een natuursteen die is geplaatst met waal formaat klinkers, ook aangevuld met nieuwe. Onder de overkapping en fietsenoverkapping leggen we keramische tegels aan. Het patroon zorgt voor een speelse en gezellige uitstraling. En geeft bovendien een mooi contrast met de goudkleurige bakken.

Onze hoveniers zullen uiteindelijk een fietsenoverkapping plaatsen. De fietsenoverkapping wordt door De Biesbosch Gijsbers Groep in dezelfde stijl gerealiseerd als overkapping boven de veranda. Een fietsenoverkapping is een handig element om meer opslagruimte te creëren voor fietsen en o.a. tuingereedschappen in de tuin. Verder zal de tuin worden aangelicht met diverse led-spots en led-inbouwspots. Deze hebben ook een gunstig energieverbruik.

Dordtse tuin – Benieuwd naar het eindresultaat?

Wilt u het eindresultaat zien van deze tuin? Houd onze website en sociale mediakanalen dan goed in de gaten. Wij zullen updates over deze tuin hierop plaatsen.

Bekijk ook:

3D ontwerp tuin, 3D tekening maken tuin, 3D tekening tuin, 3D tuin tekenen, 3D tuindesigner, 3D tuinontwerp, 3D tuinontwerp maken, Design tuinen, Eigen tuin ontwerpen, Exclusief tuinontwerp, Hovenier tuinontwerp, Kant en klare tuinontwerpen, Kleine tuin ontwerp, Kosten tuinontwerper, Kosten tuinontwerp laten maken, Mooie tuinontwerpen, Offerte tuinontwerp, Ontwerp achtertuin, Ontwerp kleine achtertuin, Ontwerp stadstuin, Ontwerp vijver waterval, Ontwerp voortuin met oprit, Rechthoekige tuin ontwerpen, Terras ontwerp, Tuin 3D ontwerp, Tuin aanleggen ideeën, Tuin design, Tuin laten ontwerpen, Tuin laten ontwerpen kosten, Tuin ontwerpen 3D, Tuin ontwerpen en aanleggen, Tuin ontwerpen hoekhuis, Tuin ontwerpen in 3D, Tuin ontwerpen kindvriendelijk, Tuin ontwerpen rijtjeshuis, Tuin ontwerpen Rotterdam, Tuin uittekenen, Tuinontwerp 3D, Tuinontwerp Barendrecht , Tuinontwerp Dordrecht , Tuinontwerp en aanleg, Tuinontwerp grote tuin, Tuinontwerp Hendrik-Ido-Ambacht, Tuintontwerp kosten, Tuinontwerp landelijke tuin, Tuinontwerp laten maken, Tuinontwerp laten maken kosten, Tuinontwerp met kunstgras, Tuinontwerp met overkapping, Tuinontwerp met vijver, Tuinontwerp met zwembad, Tuinontwerp prijs, Tuinontwerp rechthoekige tuin, Tuinontwerp Rhoon , Tuinontwerp Ridderkerk , Tuinontwerp Rotterdam, Tuinontwerp stadstuin, Tuinontwerp voortuin, Tuinontwerpen achtertuin, Tuinontwerpen stadstuin, Tuinontwerp smalle tuin, Tuinplan, Tuinplan maken, Voortuin ontwerp met grassen, Voortuin ontwerpen met grind