Plaatsen en onderhoud van constructies

Vlonders

Hout is de meest traditionele keuze voor een vlonder. Hout is een natuurlijk materiaal dat een warme en gezellige uitstraling heeft. Er zijn veel verschillende soorten hout beschikbaar voor vlonders, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Hardhout is over het algemeen de beste keuze voor vlonders, omdat het duurzaam en sterk is.

Waarom een vlonder?

Vlonders zijn een mooie en natuurlijke manier om een tuin te verfraaien. Ze kunnen een warme en gezellige sfeer creëren, en ze passen in veel verschillende tuinstijlen. Daarnaast biedt het ook een vlak en comfortabel oppervlak om op te zitten, te eten of te relaxen. Ze kunnen ook gebruikt worden om een looppad te creëren, of om een zwembad of vijver te omringen.

Veiligheid en duurzaamheid

Niet alleen is de vlonder een middel om de tuin mooier te maken, ook kan het uw tuin beschermen en veiliger maken. Heeft u bijvoorbeeld een tuin waarbij veel hoogteverschil is? Een vlonder kan hierbij een uitkomst bieden door dit hoogteverschil op te vangen. Daarnaast kan het de onderliggende grond beschermen. Dit zien we bijvoorbeeld in natuurgebieden waarbij de vlonder als looppad is aangelegd.

Vlonders kunnen ook een duurzame keuze zijn. Er zijn verschillende soorten vlonderplanken beschikbaar, waaronder hardhout en composiet. Beide materialen zijn duurzaam en kunnen jarenlang meegaan.

Houten vlonder in de tuin
Vlonder laten plaatsen

Vlonder projecten

Een nieuwe vlonder laat de tuin stralen! Kijk maar eens bij onze projecten.

Volgt u ons al?

Ontdek ons Pinterestbord over vlonders.
Laat u inspireren!

Vlonder voor verschillende doeleinden

Vlonders kunnen op verschillende manieren worden gebruikt in de tuin. Enkele voorbeelden zijn:

Als terras: Een vlonder is de perfecte plek om te relaxen en te genieten van het buitenleven. Je kunt er een loungeset, een barbecue of een vuurschaal op plaatsen.
Als looppad: Een vlonder kan gebruikt worden om een looppad door de tuin te creëren. Dit is vooral handig als de tuin oneffen of modderig is. Of om hoogteverschil op te vangen. 
Langs het water: Als vlonder langs of boven het water (vijver of zwembad) bied een geschikte plek om te genieten van de oase in uw tuin en diverse vormen van recreatie. Denk bijvoorbeeld aan vissen, zwemmen en varen.

Bekijk alle constructiediensten

Keerwanden

Speeltoestellen

Beschoeiing

Vlonders

Pergola

Schuttingen

Overkappingen

Tuinhuizen

Toegangsbrug

Persoonlijk advies

Gratis meer informatie?
De Biesbosch Gijsbers Groep komt graag met u in contact!

Prijsopgave op maat

Liever meteen een offerte op maat ontvangen?
Vraag naar onze prijzen via ons online formulier.