Project omschrijving

Complete tuinrenovatie met voortuin, zij tuin en achtertuin | Oud-Beijerland

Voor deze klant van De Biesbosch Gijsbers Groep hebben we dit jaar opnieuw een tuin mogen aanleggen. In 2007 hebben we de tuin al eens eerder aangelegd op een ander adres. De bewoners waren ondertussen verhuisd en wilde ook in het nieuwe huis een plezierige tuin creëren.

Ons hoveniersbedrijf was niet de eerste keus om in te schakelen voor de tuinrenovatie. De bewoners hadden namelijk al een plan laten maken door een ander hoveniersbedrijf. Het opgestelde plan was echter niet naar volle tevredenheid opgesteld, waardoor zij al snel bij De Biesbosch Gijsbers Groep aanklopte voor een revisie op het gemaakte plan.

Tuinrenovatie inclusief 3D tuinontwerp

Onze tuinontwerper heeft vervolgens een mooi 3D tuinontwerp opgesteld, waarin alle wensen van de bewoners waren opgenomen. Zonder enige wijzigingen zijn ze vervolgens akkoord gegaan met de beoogde werkzaamheden voor hun voortuin, zij tuin en achtertuin.

Kortom, een groot aanlegproject bij deze woning in Oud-Beijerland.

Tuinrenovatie Oud-Beijerland

Tuinaanleg inclusief betonnen keerwanden, plungepool en houten vlonder

In maar liefst 7 weken in zeer warme temperaturen van soms zelfs boven de 35 graden Celsius, hebben onze hoveniers de tuin gerealiseerd. De grootste uitdaging van dit project was het hoogteverschil. Dat komt omdat de woning aan een dijk ligt. Daarom hebben we gekozen om met betonnen keerwanden te werken. Deze zijn na het plaatsen door de eigenaren in een moderne zwarte kleur zijn geschilderd.

In de achtertuin hebben we een organische houten vlonder geplaatst. Deze is gemaakt van brede, geschaafde planken van hardhout. In de vlonder is de dikke knotwilg boom verwerkt. We hebben dus als het ware de vlonder om de boom heen geplaatst.

Op de vlonder staat een machtige overkapping die ruimte biedt voor technische invulling. Onder andere de filterinstallatie van de ‘plungepool’ is hier geplaatst.

Daarnaast is de tuin afgewerkt met een verhoogd terras met een grote luie trap naar het grote gazon (dat een groot deel van de tuin inneemt). Het terras bestaat uit antraciet gekleurde Schellevis oudhollandse tegels van het formaat 60 x 60 cm. De trap is gemaakt van massieve blokken in dezelfde kleur.

De achtertuin is tot slot afgewerkt met mooie buitenverlichting en een halfhoge schutting op de dijk, die voor veel privacy zorgt. Een damwand aan het water vangt het hoogteverschil op tussen de tuin en de oever.

Neem een kijkje in de tuin bij deze tuinrenovatie Oud-Beijerland

Onze hoveniers hebben een video gemaakt waarin we de hele tuin laten zien! Neem snel een kijkje:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy policy.
Ik Accepteer

Hergebruik stimuleren

Bij De Biesbosch Gijsbers Groep proberen wij altijd zoveel mogelijk materialen te hergebruiken. Dat bespaart transportkosten en CO2-uitstoot. Ook in deze tuin zijn de oude natuurstenen tegels van het oude terras opnieuw verwerkt. Deze zijn namelijk hergebruikt in de voortuin.

Ook zo’n tuin realiseren? Kom in contact