Tuinonderhoud2024-06-11T11:35:26+02:00

Altijd een verzorgde tuin

Tuinonderhoud

Uw tuin goed onderhouden, kost niet alleen tijd, maar ook een hoop energie. Niet iedereen is goed in tuinonderhoud. Sommige mensen nemen de tijd er niet voor, terwijl anderen gewoon niet over groene vingers beschikken. En hoe vaak moet u uw tuin dan onderhouden?

Toch gaan een hoop mensen zelf in de weer met snoeiwerkzaamheden, het onderhouden van de vijver en het gazon en natuurlijk de eindeloze onkruidbestrijding. Maar ze behalen vaak niet het gewenste resultaat dat ze voor ogen hebben.

Planten gaan dood, bomen verliezen te veel blad, worden ziek of de vijver kampt plotseling met een algenprobleem. Soms keert het uitgetrokken onkruid binnen twee weken alweer terug. Om hoofdpijn van te krijgen!

Uitbesteden of zelf doen?

En wat als u twijfelt om het uit te besteden? Ieder hoveniersbedrijf biedt andere prijzen aan. Niet alleen is de arbeidsduur van het tuinonderhoud van invloed op de hoogte van de prijs, maar ook de geleverde kwaliteit speelt een rol. Niet iedere aanbieder levert namelijk een hoogwaardige afwerking tijdens het tuinonderhoud. Of u nu een huiseigenaar bent of een bedrijf. Iedereen wil genieten van een mooie, verzorgde buitenruimte. Ideaal voor wanneer u zelf niet meer in staat bent om uw tuin te verzorgen.

Zijn uw goede bedoelingen in de tuin ook zo moeilijk te realiseren? Maar heeft u zoals zoveel mensen moeite met het gezond krijgen van uw tuin? Wij begrijpen uw frustratie en bieden u een snelle tuinonderhoudsoplossing.

Ontdek in deze handige stappen de beste onderhoudsoplossing voor uw tuin én achterhaal de beste maanden waarin onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd. En onderscheidt uzelf van de meeste mensen die niet goed zijn in tuinonderhoud. Om jaloers op te worden. Goed om te benoemen is dat wij werkzaam zijn in de regio Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Barendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Rotterdam. Woont u net buiten deze regio? Bel even, dan kijken we wat we voor u kunnen betekenen.

Waarom u zelf niet aan de slag wil gaan

tuinonderhoud abonnement

Kosten uitbesteden tuin onderhoud

De meeste mensen genieten optimaal van hun tuin, maar zien erg op tegen het grootschalige tuinonderhoud. Helemaal als ze een groot perceel hebben om te onderhouden. De voortuin, zij tuin, oprit, toegangsbrug en achtertuin moet onderhouden worden… en dat neemt toch wel alle vrije tijd in beslag.

Dat snappen wij bij De Biesbosch Gijsbers Groep maar al te goed. Daarom adviseren wij u om hulp bij tuinonderhoud in te schakelen. En een goed geschoolde hovenier heeft immers alle tuinkennis in huis die u nodig heeft. En dat is écht niet zo duur als u waarschijnlijk denkt. Er zijn verschillende tarieven voor de soorten onderhoudswerken in de tuin. De prijzen zijn afhankelijk van de door u gekozen werkzaamheden.

Wat kost tuinonderhoud?2022-04-29T15:29:06+02:00

De kosten voor tuinonderhoud verschillen. En dat ligt allemaal aan het feit bij welke hoveniersbedrijf u aanklopt om tuinonderhoud uit te laten voeren. Niet alleen zijn er verschillen in prijs op te merken, maar er is ook verschil in:

 • Geleverde kwaliteit: welke kwaliteit verwacht u en welke kwaliteit levert een tuinman binnen de gewenste tijd?
 • Snelheid: hoe snel worden de werkzaamheden opgepakt en uitgevoerd?
 • Flexibiliteit: heeft u toch tussentijds een extra verzoek? Wordt dit dan direct uitgevoerd of moet u hiervoor een nieuwe afspraak maken?

En tot slot speelt de omvang van uw tuin of tuinen een rol. Heeft u veel grond om te onderhouden? Dan volstaat 1 hovenier niet en worden er meerdere hoveniers gestuurd om de werkzaamheden snel uit te voeren.

Hulp bij tuinonderhoud is eenvoudig te regelen –zo doet u dat bij ons via dit formulier-, betaalbaar én ontspannend. U krijgt direct inzicht in de kosten die bij tuinonderhoud komen kijken. Alle werkzaamheden worden hierbij uitgevoerd door een professional.

Een hovenier is namelijk een belangrijke factor in het gezond krijgen en houden van uw tuin. Alle vervelende taken, waar u al maanden tegenop ziet, worden in uw tuin helemaal uit handen genomen.

Zo heeft u de handen vrij om belangrijkere dingen te ondernemen, zoals aandacht geven aan uw hond, kinderen, hobby of sportactiviteit.

Nog een groot voordeel bij hulp bij tuinonderhoud: U hoeft voor hulp bij tuinonderhoud niet eens meer zelf thuis te zijn. De tuinmannen weten na 1 keer de weg in en rondom uw tuin, voeren de werkzaamheden direct uit. Ook wanneer u aan het werk bent of lekker aan de koffie zit bij een vriend of vriendin.

Volgt u ons al?

Ontdek ons Pinterestbord over tuinonderhoud.
Laat u inspireren!

Professioneel hoveniersbedrijf

De Biesbosch Gijsbers Groep is een ISO-9001 gecertificeerd hoveniersbedrijf. Daarmee zijn wij graag een betrouwbare groenpartner voor klanten in grote delen van Zuid-Holland, Noord-Brabant en Zeeland. Daarmee zijn wij in staat om nieuwe tuin vakkundig nieuw aan te leggen, te renoveren én te onderhouden. Ontdek meer over tuinaanleg via de website en lees u hier ook eens in over de mogelijkheden van een 3D tuinontwerp, inclusief beplantingsplan en/of verlichtingsplan. Zo is uw tuin helemaal af.

Het gras is groener.. in uw eigen tuin.

Nieuw bij De Biesbosch Gijsbers Groep! De Segway Navimow.

De automatische robotmaaier is uniek in vergelijking met andere soortgelijke producten. Waarom? De robotmaaier hanteert een virtuele lijn waardoor je dus geen grensdraad meer hoeft aan te leggen. Daarnaast is de Segway Navimow gemakkelijk te bedienen. Samengevat scheelt u dit veel tijd en moeite. Één ding weten wij zeker:
het gras is zeker niet meer groener aan de overkant. 😉

Word weer dol op uw tuin!

Met onze Terrazza MC Borstelmachine reinigen we uw terras en tegels moeiteloos. Groene aanslag zorgt voor een ‘verouderde uitstraling’ van uw terras. Laat uw terrastegels daarom opfrissen, zodat u snel weer geniet van een gloednieuw terras!

De Biesbosch Gijsbers Groep gebruikt deze reinigingstechniek o.a. bij:

 • Natuursteen;
 • Beton en betontegels;
 • Houten vlonderplanken;
 • Kunststof planken.

Door de gepatenteerde borsteltechniek reinigt de Terrazza MC Borstelmachine de ondergrond, zonder beschadiging te veroorzaken.

Tijdens het reinigen van de bestrating wordt de voeg van de bestrating schoongemaakt en wordt tegelijkertijd weer opgevuld. De machine drukt het zand namelijk de voeg in. Dat maakt de machine eenvoudig in gebruik. Het enige wat hierna rest is het verwijderen van het overtollige zand.

Onze hoveniers in actie
Tuinonderhoud prijzen
Tuinonderhoud
Kosten tuinonderhoud

Wat levert tuinonderhoud eigenlijk op?

De tuinman of hoveniersbedrijf is bij grote onderhoudsklussen meestal in enkele uren klaar. Houdt er rekening mee dat uw tuin dankzij goed onderhoud lang meegaat en bovendien mooi blijft. Hiermee stijgt het woongenot én ook de waarde van het huis.

Iedere investering in de tuin betaalt zich dus altijd uit naar waardevermeerdering van uw woonhuis! En dat is natuurlijk goed nieuws.

Welke werkzaamheden neemt een hovenier voor mij uit handen?

Alle werkzaamheden die nodig zijn om uw tuin er gezond en krachtig te laten zien. De werkzaamheden bij tuinonderhoud zijn onder andere:

 • Gazonherstel: het verticuteren (bemesten), bekalken of maaien van uw gazon. Ook eventuele drainageoplossingen tegen hoogstaand water op het gazon en bodemverbeteringen zijn mogelijk.
 • Snoeiwerkzaamheden: het machinaal of met de hand snoeien van: bomen, fruitbomen, groene hagen, coniferen en buxussen of buxushagen.
 • Het fijne werk: afgevallen blad ruimen, terrastegels schoon borstelen en bodem bemesting.
 • Onderhouden van uw vijver: algenbestrijding, het verwijderen van gevallen blad en eventueel plantenonderhoud.
 • Onkruidbestrijding: met een machine of met de hand ongewenst onkruid verwijderen. Tussen de planten, stoeptegels, terrastegels, langs paden en langs uw woning.

Het kan voorkomen dat u te maken krijgt met een invasieve onkruidsoort -een onkruid dat resistent is tegen de algemene bestrijdingsmethodes én ook geen natuurlijke vijanden meer heeft. Hierbij is een behandelplan gewenst om de onkruidplant in uw tuin te beheersen en terug te dringen.

 • Herstelwerkzaamheden: zoals het vervangen van gebroken potten en tegels en het herstellen van kapotte verlichting en schuttingen. Op aanvraag zal de tuinman ook zorg dragen voor het vervangen van slecht groeiende of zieke planten en bomen. U geeft dit simpelweg door vóór de onderhoudsafspraak.
 • Herindelen en aanleggen: Wenst u een iets andere indeling van uw tuin om de tuin voor het komende jaar weer een leuke twist te geven? Bijvoorbeeld het verplaatsen van uw meubelen, plantenvakken of potten? De hovenier pakt dit met veel plezier voor u op.
 • Opruimen en afvoeren puin: uw groene bak zit na de werkzaamheden snel vol. Maar natuurlijk zullen we het groenafval niet in uw groene bak gooien. We nemen al het afval mee naar een groenverwerker in de buurt. Zo heeft u geen rommel.

Daarnaast zorgen we ook voor de rest van uw tuin. We maken de terrastegels schoon met een speciale borstelmachine (op aanvraag), verwijderen groene aanslag en mos, onderhouden uw vijver, bekalken het gazon en plaatsen -indien gewenst- nieuwe tuinplanten in uw tuin.

Klein onderhoud versus een tuinonderhoudscontract

De Biesbosch Gijsbers Groep biedt u verschillende tuinonderhoudscontracten aan.

Maar onthoud goed: niets moet, alles mag!

Een contract op week, – maand, – of zelfs tweemaandelijkse basis is mogelijk. Liever eenmalig op een dag naar keuze een hovenier inschakelen? Bij ons hoveniersbedrijf is het mogelijk om op een werkdag naar keuze een hovenier in te huren zonder onderhoudscontract.

Veel mensen kiezen echter voor 2 x per jaar tuinonderhoud. Eén onderhoudsbeurt in de zomer en één onderhoudsbeurt in de winter om hun tuin het hele jaar door in tiptop conditie te houden. Toch is ons advies om ook te kijken naar meerdere onderhoudsbeurten, zoals die in het najaar. Het najaar is namelijk hét perfect moment om uw tuin voor te bereiden op de wintermaanden en geeft een geweldige start aan nieuwe plantjes.

Winterbeurtenvoorjaarsbeurten, extra bemesten, bekalken, onkruidvrij maken of water geven terwijl u op vakantie bent (zomervakantie) is ook allemaal mogelijk. Onze hoveniers beschikken over veel groenkennis en expertise om uw tuin het hele jaar door verzorgd en in goede conditie te houden.

In 6 stappen naar het beste tuinonderhoudscontract voor uw situatie

Natuurlijk helpen wij u bij de keuze van het beste tuinonderhoudscontract voor uw situatie. Wellicht denkt u zelf aan 4 keer per jaar, maar blijkt 2 keer per jaar echt voldoende. Om van een verzorgde, en bovenal gezonde, tuin te genieten raden we minimaal 2 keer per jaar tuinonderhoud aan. Dat doen we in de lente/zomer en in de herfst/winter om de tuin weer zomer of winterklaar te maken. Dat bespaart u een hoop kosten.

Ontdek deze 6 snelle stappen naar goed tuinonderhoud voor uw tuin:

 1. Zet uw wensen voor uzelf op papier. Hoe vaak wenst u grondig tuinonderhoud? En wat is er allemaal nodig in uw tuin?
 2. Bedenk een maximale prijs die u over heeft voor het uitbesteden van de werkzaamheden en stel een budget op.
 3. Maak een afspraak met één van onze hoveniers voor hulp bij tuinonderhoud via ons afspraken formulier.
 4. De hovenier maakt met u een afspraak om langs te komen voor een vrijblijvend gesprek en loopt met u een rondje in uw tuin.
 5. Hierna ontvangt u een onderhoudsplan met een prijs, zodat u weet waar u aan toe bent.
 6. Neem de beslissing of het plan van de hovenier aansluit op hetgeen wat u zelf voor ogen heeft en maak een weloverwogen beslissing.

Vergelijk de kwaliteit, kosten en mogelijkheden van verschillende bedrijven én kies het bedrijf waarmee u een goede klik heeft. De tuinman komt immers bij u thuis langs. Daarom is het belangrijk een goede vertrouwensband op te bouwen.

Bij De Biesbosch Gijsbers Groep hechten we veel waarde aan een goede onderlinge relatie. We geven u veel advies, helpen u bij tussentijdse vragen en zorgen voor een nette, nauwkeurige afwerking. Ook valt er bij onverwachte situaties altijd iets te schuiven in onze planning. Wij werken met persoonlijke afspraken omtrent onze tuinonderhoud en abbonementen. Dit houdt eigenlijk in dat u zelf bepaalt hoe vaak wij langskomen!

Hulp bij tuinonderhoud nodig? Onze hoveniers hebben passie voor het vak. En verzorgen uw tuin tot in de puntjes. Ontdek ons tuinonderhoud én vraag via deze weg direct een prijsopgave bij ons aan.

Een vraag stellen

Meer informatie ontvangen over onze dienstverlening? Stel uw vraag via het formulier onderstaand. Onze hoveniers zullen binnen enkele dagen reageren op uw verzoek!

 • Let op! U kunt alleen gebruik maken van onze dienstverlening als u zich bevindt in een straal van 25km rondom Dordrecht. 
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.