Plaatsen en onderhoud van constructies

Overkappingen

De overkapping komt voor in veel verschillende vormen en maten. Denk aan een luxe overkapping waar u relaxed onder kunt zitten (zoals een vrijstaande overkapping) of gebruik de overkapping juist als carport om uw fiets/auto te beschermen tegen weersomstandigheden.

Toepassingen overkapping

Al eerder is benoemd dat een overkapping voor verschillende doeleinden ingezet kan worden. We geven graag wat voorbeelden:

Terrasoverkapping: Een terrasoverkapping is een overkapping die boven een terras of patio wordt geplaatst. Deze overkapping biedt schaduw en beschutting tegen weersinvloeden, zodat u ook bij slechter weer of felle zon buiten kunt genieten. Terrasoverkappingen kunnen tegen een muur worden geplaatst, maar ook vrijstaand. In de meeste gevallen wordt de terrasoverkapping geplaatst in een hoek aansluitend aan de schutting en schuur, zodat er extra beschutting is.

Carport: Een carport is een overkapping die als bescherming voor auto’s, motoren, fietsen of andere voertuigen wordt gebruikt. De carport biedt bescherming tegen weersinvloeden, zoals regen, zon en sneeuw. Ook beschermt een carport tegen andere nare dingen, zoals vogelpoep en plakkerige lagen die bomen afscheiden.

Serre: Een serre is een overkapping die aan het huis wordt geplaatst en dicht is gemaakt met een glazen wand en dak. Serres worden vaak gebruikt als uitbouw aan het huis, maar kunnen ook als tuinkamer of hobbyruimte worden gebruikt. Serres bieden veel lichtinval en biedt in de winter een heerlijk plekje in de zon.

Materiaal

Overkappingen kunnen worden gemaakt van verschillende materialen. De keuze van het materiaal hangt af van verschillende factoren, zoals de gewenste stijl, het beschikbare budget en de duurzaamheid.

De meest voorkomende materialen voor overkappingen zijn:

  • Hout. Hout is een natuurlijk materiaal dat warmte en gezelligheid uitstraalt. Houten overkappingen zijn relatief goedkoop, maar vereisen wel regelmatig onderhoud.
  • Aluminium. Aluminium is een sterk en duurzaam materiaal dat weinig onderhoud nodig heeft. Aluminium overkappingen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen.
  • Kunststof. Kunststof is een onderhoudsvriendelijk materiaal dat in verschillende kleuren en stijlen verkrijgbaar is. Kunststof overkappingen zijn echter vaak minder duurzaam dan houten of aluminium overkappingen.
  • Glas. Glas is een transparant materiaal dat veel lichtinval biedt. Glazen overkappingen kunnen worden gebruikt om een serre te maken of om een terrasoverkapping een moderne uitstraling te geven.

Ook een optie:

  • Een groen dak  bedekt met planten. Groendaken bieden een aantal voordelen, zoals isolatie, waterberging en verkoeling in de zomer. Een veel gekozen beplantingssoort is Sedum.

Samengevat

Overkappingen zijn een veelzijdige toevoeging aan elke tuin. Ze kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en stijlen. Bij het kiezen van een overkapping is het belangrijk rekening te houden met uw budget, uw wensen en de omstandigheden in uw tuin.

Overkapping met verwarming
Luxe overkapping

Projecten met een overkapping

Er zijn zoveel mogelijkheden als het gaat om overkappingen. Bekijk hieronder enkele voorbeelden en doe inspiratie op!

Bekijk alle constructiediensten

Keerwanden

Speeltoestellen

Beschoeiing

Vlonders

Pergola

Schuttingen

Overkappingen

Tuinhuizen

Toegangsbrug

Persoonlijk advies

Gratis meer informatie?
De Biesbosch Gijsbers Groep komt graag met u in contact!

Prijsopgave op maat

Liever meteen een offerte op maat ontvangen?
Vraag naar onze prijzen via ons online formulier.