Tuinaanleg in Mediterrane stijl

De Biesbosch Gijsbers Groep is de laatste weken druk bezig geweest met een bijzondere tuinaanleg in mediterrane stijl! Hiervoor zijn verschillende gave elementen gebruikt om de tropische sfeer goed naar voren te laten komen. Uw vakantiegevoel krijgen is makkelijker dan u denkt..

We geven u graag een rondleiding door de tuin! Bekijk de video hieronder. Meer lezen over alle tuinonderdelen? Lees dan snel verder!

Rondleiding in de tuin

Bestrating met Flagstones

Een onderdeel dat vaak terugkomt in de mediterrane tuin is het gebruik van verschillende natuurstenen. De stenen die hiervoor gebruikt worden zijn Flagstones.
Wat zijn flagstones? Flagstones zijn gebroken natuurstenen die in vele verschillende vormen en maten voorkomt. Omdat ze variërend zijn in maat, zijn ze veelzijdig te gebruiken in de tuin! Deze stenen worden bijvoorbeeld ook vaak als stapstenen gebruikt.

Hoe worden flagstones gelegd? De stenen worden op een basis van zandcement gelegd. Het voordeel hiervan is dat onkruid wegblijft. Daarnaast gaat de afvoer van water op een natuurlijke manier.

Mediterrane tuinplanten

Wat is een Mediterrane tuin zonder tuinplanten? Dit maakt het geheel af! In deze specifieke tuin is gekozen voor verhoogde plantenbakken. Deze zijn opgebouwd met aan elkaar gemetselde Grauwacke breukstenen en keien. Voor de beplanting is gekozen voor mediterrane planten als palmen, olijven, rozemarijn en lavendel. Voor de verzorging van de beplanting is een waterleiding aangelegd waar een Gardena RollUp tuinslang box op is aangesloten.

Overkapping

Verder is er gekozen voor een schutting gemaakt van het merk Hillhout. Deze bevat smalle laten, grove palen en een bovenligger. Het geheel valt goed samen met de nieuw geplaatste overkapping. De overkapping is uitgevoerd met een design rabat. Onder de overkapping is een vlonder gemaakt van hard houten vlonderplanken.

De overkapping is vastgezet aan de schuur waardoor er één geheel dak is ontstaan. Op dit dak is gekozen voor sedum beplanting, want zorgt voor een goede opvang van regenwater! Daarnaast helpt het insecten, bijen en andere diertjes in de tijd dat het sedum in bloei staat. Een win-win situatie.

De eye-catcher in de overkapping is de tuinhaard Stig van Adezz! Zo kunnen de bewoners heerlijk relaxen in alle seizoenen. Voor de houtvoorraad is een houthok gerealiseerd, die in dezelfde stijl als de overkapping is gemaakt.

Om alle details in de tuin goed te kunnen bewonderen in de avonduren, is gekozen voor verlichting van In-Lite. Zo kunnen de bewoners op ieder moment een gezellige Mediterrane vibe creëren. Vakantie in eigen tuin! Ziet u het al voor zich?

De Biesbosch Gijsbers Groep

Echte vakmannen met een groen hart voor hun vak, dat is de Biesbosch Gijsbers Groep! Al sinds 1978 voorzien we onze klanten van een fijne tuin. We ontwerpen de tuinen, leggen ze aan en indien gewenst onderhouden de tuinen. Op ons kunt u bouwen en dat ziet onze nog altijd groeiende klantenkring ook! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Benieuwd naar andere tuinstijlen? Bekijk dan eens onze inspiratiepagina’s.