Modern overdekt terras met tuinhaard

In Barendrecht is de Biesbosch Gijsbers Groep bezig geweest met een groot project in een achtertuin. Er is een nieuw ontwerp gemaakt door onze tuinontwerper voor het renoveren van de gehele achtertuin inclusief beplanting, straatwerk, schuttingen en een luxe overdekt terras met glazen schuifwanden en tuinhaard. Het project is in verschillende fases opgedeeld en uitgevoerd met behulp van ons machinepark.

Hieronder vertellen wij u graag meer over het project en laten wij u de foto’s per fase zien. Bekijk alvast de voor en na!
Scroll verder om de overige foto’s te bekijken. Meer informatie over een nieuw tuinontwerp? Lees meer.

Voor en na

Ga met uw muis over de afbeelding om voor en na te bekijken.

Tuininspiratie opdoen

Opfrissing van de tuin

Als eerst zijn onze collega’s druk bezig geweest met het leeghalen van de tuin. De tegels en de oude beplanting zijn weggehaald en afgevoerd. De tuin stond niet alleen vol met oude planten, ook stond de schutting op instorten. Dit komt doordat de schuttingpanelen vergroeid waren met hedera. Tijd voor actie dus!

Materialen die gebruikt zijn

De gebruikte keramische tuintegels zijn van GeoCeramica. Dit is een combinatie van keramiek en betonsteen. Het voordeel hiervan is dat de tegel niet zal verkleuren door de keramische bovenlaag. Daarnaast zijn de GeoCeramica tegels duurzaam. U kunt uitgaan van een slijt- en krasvaste tegel met een sterke onderlaag. Tot slot zijn deze ook onderhoudsvrij. Dit komt onder andere door de voeging. Er is gebruik gemaakt van een harde voeg zodat er geen kans is op onkruidvorming.

De paden in de tuin zijn gemaakt van lineaire betonstenen.

Fase 2

In de tweede fase zijn we gestart met het opbouwen van de terrasoverkapping. De overkapping is gemaakt van geïmpregneerd vuurhout. Een leuk weetje is dat de terrasoverkapping staat op poeren. Een poer is een groot betonblok en dienst als fundering voor het overdekte terras. Het is een sterke en veilige fundering. Enkele andere voordelen van poeren zijn:

  • Het hout staat niet in contact met de grond. Dit voorkomt houtrot!
  • De poeren zijn verstelbaar. Mocht er in de toekomst is van verzakking plaatsvinden, dan kunnen de palen gesteld worden zodat de overkapping waterpas blijft staan.

Glazen schuifpui met meenemers

Een van de bijzondere onderdelen van de terrasoverkapping is de glazen schuifpui. Dit zorgt voor een open gevoel waarbij u in alle seizoenen kunt genieten. Optimale luxe! In de wintermaanden sluit u alles af door de glazen schuifwanden dicht te houden. In de zomermaanden schuift u gemakkelijk de deuren open door het meeneem systeem.

Wat zijn meenemers?

Meenemers zorgen ervoor dat u gemakkelijk glazen schuifwanden met elkaar verbind en samen open of dicht kunt schuiven. Op deze manier hoeft u de glazen elementen van de schuifpui niet afzonderlijk dicht te doen!

In de spotlight: Het verlichtingsplan

In deze prachtige tuin is gebruik gemaakt van verschillende lampen van In-Lite. Denk aan wandlampen in het loungedeelte en uplights die aanschijnlicht geven in de borders.

Bij een volledig tuinontwerp wordt altijd gekeken naar de verlichting. Een belangrijk onderdeel van de tuin? Waarom? De verlichting laat uw tuin tot leven komen. Het highlight alle belangrijke elementen als een overkapping, zwembad, beplanting of laat uw tuin groter lijken door de verdeling van de lichtpunten. Niet alleen heeft het een sfeerfunctie. Het schrikt namelijk ook personen af die u liever buiten de tuin houdt. Hieronder enkele tips voor lichtpunten in de tuin:

  • Combineer zwakkere lichtpunten met elkaar, in plaats van alleen harder licht te gebruiken. Dit zorgt voor een gezellige sfeer. Daarnaast wilt u niet dat als u vanuit uw huis naar buiten kijkt, u verblind wordt door uw eigen buitenverlichting.
  • Zet eyecatchers uit uw tuin in het ‘zonnetje’.
  • Duurzame verlichtingsopties? Kies voor solar verlichting. Overdag laden de zonnecellen de lampen op en ‘s avonds is uw tuin prachtig verlicht

Slimme buitenverlichting

Een van de trends die wij steeds meer voorbij zien komen is ‘smart lights’. Deze slimme buitenverlichting is te bedienen van een smartphone, tablet of ander extern apparaat. Wat nu veel gebeurt is dat er bijvoorbeeld een tijdschakelaar geplaatst wordt zodat u niet handmatig de verlichting aan en uit hoeft te doen. Met slimme tuinverlichting kunt u vaak zelf de tijd instellen aan de hand van bijvoorbeeld zonsopgang en zonsondergang. Daarnaast is een populaire functie het gebruik van buitenverlichting in kleur!

Bij verschillende aanbieders kunt u kiezen voor bepaalde kleurthema’s! Tijdens het EK of WK uw tuin in oranje? Geen probleem. 😉 Dit scheelt weer versiering aanschaffen, want uw tuinverlichting doet het werk.

Eindresultaat

Het eindresultaat mag er zeker zijn! Van een verouderde tuin tot een heerlijke plek waar, ongeacht welk seizoen, de bewoners zich zeker kunnen vermaken.

De blikvanger in het loungedeelte is de tuinhaard. De zwarte Stig Tuinhaard van Adezz is gebouwd van het duurzame materiaal cortenstaal. De haard heeft een deur die open en dicht kan. U kunt uw haardhout bewaren in het opbergvak onderin.

De Biesbosch Gijsbers Groep

Echte vakmannen met een groen hart voor hun vak, dat is de Biesbosch Gijsbers Groep! Al sinds 1978 voorzien we onze klanten van een fijne tuin. We ontwerpen de tuinen, leggen ze aan en indien gewenst onderhouden de tuinen. Op ons kunt u bouwen en dat ziet onze nog altijd groeiende klantenkring ook!

Wilt u buitenverlichting in de overkapping? Neem contact met ons op!