De kleine tuin

Hoe kunt u een kleine tuin zo optimaal mogelijk inrichten? Hou het simpel! Kies ervoor om de planten of bomen in uw kleine tuin of balkon te plaatsen in potten, plantenbakken of zelf houten kisten. Of kies voor een groene muur! Dit wordt ook wel verticaal tuinieren genoemd. Werk met wandsystemen waaraan u planten kunt ophangen om zo het groen in uw kleine stadstuin of patio te verwerken.

Inspiratiemateriaal

Verschillend inspiratie materiaal van de Biesbosch Gijsbers Groep omtrent een kleine tuin indeling

Tips voor een kleine tuin indeling

Sfeerelementen als warme led-verlichting en een loungeset maken uw kleine ruimte helemaal af. Heeft u toch te weinig ruimte voor bijvoorbeeld een tafel of loungeset? Vandaag de dag zijn er veel oplossingen als het gaat om het in elkaar schuiven van bijvoorbeeld tafels en tuinbanken. Zo behoudt u de ruimte! Voor grote en kleine budgetten zijn er veel opties om de kleine tuin volledig in te richten zoals u wil. Wij helpen u hier graag bij.

Waar moet u aan denken als u een kleine tuin gaat inrichten? De Biesbosch Gijsbers Groep geeft u graag wat tips!

  • Kies voor een mix van beplanting die in alle seizoenen mooi bloeien of groen blijven. Denk bijvoorbeeld aan een kleine Laurier Etna, Leliegras en de Sneeuwbal. Deze planten blijven het hele jaar door hun groene kleur behouden. Dit zorgt ervoor dat uw tuin er altijd gezellig uit blijft zien!
  • Grote tegels in een kleine tuin? Jazeker! Door grote tegels te gebruiken oogt de kleine ruimte groter dan hij is. Kies in dit geval bijvoorbeeld voor een tegel van 60 cm x 60 cm.
  • Door hoogteverschil aan te brengen creëert u een kleine tuin met een speels karakter. Door het hoogteverschil te vormen aan de zijkanten van de kleine tuin, laat je de ruimte groter lijken! Voorbeelden hiervan zijn verhoogde borders met beplanting.
Ontvang de gratis brochure

Alles wat u moet weten over onze dienstverlening in één brochure.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Overige tuinindelingen

Bij de Biesbosch Gijsbers Groep vindt u altijd de laatste trends als het gaat om de indeling van uw tuin. Ontdek deze hieronder!

Vrijblijvend informatie ontvangen

Heeft u een vraag of verzoek voor onze hoveniers? Vul onderstaand formulier in om in contact te komen met De Biesbosch Gijsbers Groep. Onze medewerkers zullen uw vraag of verzoek na ontvangst zo spoedig inhoudelijk behandelen.

  • Let op! U kunt alleen gebruik maken van onze dienstverlening als u zich bevindt in een straal van 25km rondom Dordrecht. 
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.