Een lange smalle tuin

Het tuinontwerp van een lange smalle tuin kan soms een uitdaging zijn. Toch is er ontzettend veel mogelijk. Door te spelen met hoogteverschil, speelse paden, semi-transparante doorkijkjes en rustige kleuren maakt u van uw lange tuin écht uw plekje. De Biesbosch Gijsbers Groep geeft u graag wat tips.

Inspiratiemateriaal

Verschillend inspiratie materiaal van de Biesbosch Gijsbers Groep omtrent een lange tuin indeling

Tips voor een lange smalle tuin indeling

Waar moet u aan denken als u een smalle lange tuin gaat inrichten? De Biesbosch Gijsbers Groep geeft u graag wat tips!

  • Doorbreek de lengte en deel de tuin in verschillende gedeelten. Denk bijvoorbeeld aan een grasveldje en een verhoogd zitgedeelte. Zou houdt u de tuin speels. Kies hierbij voor een semi-transparante afscheiding van bijvoorbeeld een gaaspaneel met klimop, een half afgebroken muurtje of lichte struik.
  • Speel met vorm! Verwerk een tuinpad in de tuin dat van de een naar het andere gedeelte loopt. Kies hierbij niet voor een recht pad, maar bijvoorbeeld in een slingerende of diagonale vorm.
  • Het is belangrijk om niet te veel verschillende patronen en kleuren met elkaar te combineren, indien u de lange smalle tuin groter wilt laten lijken. Laat de gekozen patronen en kleuren meermaals terugkomen om de ruimtelijkheid in uw tuin te behouden. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de muur van de schuur in een lichte kleur als wit te schilderen.
Ontvang de gratis brochure

Alles wat u moet weten over onze dienstverlening in één brochure.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Overige tuinindelingen

Bij de Biesbosch Gijsbers Groep vindt u altijd de laatste trends als het gaat om de indeling van uw tuin. Ontdek deze hieronder!

Vrijblijvend informatie ontvangen

Heeft u een vraag of verzoek voor onze hoveniers? Vul onderstaand formulier in om in contact te komen met De Biesbosch Gijsbers Groep. Onze medewerkers zullen uw vraag of verzoek na ontvangst zo spoedig inhoudelijk behandelen.

  • Let op! U kunt alleen gebruik maken van onze dienstverlening als u zich bevindt in een straal van 25km rondom Dordrecht. 
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.