De kindvriendelijke tuin

De kindvriendelijke tuin is een speelse, functionele en veilige omgeving voor gezinnen met kinderen. In deze tuin kunnen de kids hun gang gaan zonder dat u bang hoeft te zijn voor gevaarlijke situaties. Ze leren veel: in deze creatieve omgeving is altijd wel iets te beleven! Kleine verstopplekjes, gras en zand om in te spelen ene en schommel aan de pergola. Ziet u het al voor zich?

Inspiratiemateriaal

Verschillend inspiratie materiaal van de Biesbosch Gijsbers Groep omtrent de kindervriendelijke tuin

Tips voor een kindvriendelijke tuin

Waar moet u aan denken als u kiest voor een kindvriendelijke tuinstijl? De Biesbosch Gijsbers Groep geeft u graag wat tips!

  • Wilt u graag een waterpartij in de tuin? Denk dan eens aan een waterbak in plaats van een vijver. Hier kunnen de kinderen mee spelen, maar ook kunt u hier in waterplanten kweken en bijvoorbeeld kikkervisjes uit laten groeien.
  • Maak gebruik van insectenhotels en kleine boomstammetjes in de tuin om de insecten in de tuin een schuilplaats te geven. Samen met uw kinderen kunt u genieten van de prachtige insecten en vlinders!
  • Zelf groente kweken; een leuke activiteit om met de kids op te pakken. Bedenk samen welke groente jullie willen kweken en betrek hen hierbij. Zoek een goede beschutte plek waar veel licht kan komen.
Ontvang de gratis brochure

Alles wat u moet weten over onze dienstverlening in één brochure.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Volgt u ons al?

Ontdek ons Pinterestbord over de kindvriendelijke tuinstijl.
Laat u inspireren!

Uitgelicht: Zandbak in de tuin

In een kindvriendelijk tuinontwerp kunt u verschillende speelhoekjes creeëren voor de kids. Denk aan een schommel, waterbak of een zandbak! In de zandbak kunnen de kinderen zich uren lang vermaken. Bouwt u mee aan het zandkasteel?

Wat kan het beste rondom de zandbak? Net als bij speeltoetsellen zijn hutsnippers of speeltegels de ideale oplossing. Vergeet daarnaast niet om jaarlijks het speelzand te vervangen. Hierbij is het belangrijk om de zandbak altijd af te sluiten. Zo voorkomt u dat bijvoorbeeld het zand gebruiken als kattenbak!

Overige tuinstijlen

Bij de Biesbosch Gijsbers Groep vindt u altijd de laatste trends als het gaat om tuinstijlen. Ontdek deze hieronder!

Vrijblijvend informatie ontvangen

Heeft u een vraag of verzoek voor onze hoveniers? Vul onderstaand formulier in om in contact te komen met De Biesbosch Gijsbers Groep. Onze medewerkers zullen uw vraag of verzoek na ontvangst zo spoedig inhoudelijk behandelen.

  • Let op! U kunt alleen gebruik maken van onze dienstverlening als u zich bevindt in een straal van 25km rondom Dordrecht. 
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.