Kunstgras in de tuin

De eerste stap in het leggen van het kunstgras is het klaarmaken van het zandbed. Deze is goed aangetrild zodat er een stevige ondergrond ontstaat en tot slot is deze vlak afgestreken. Vervolgens is er een druk verdelend textieldoek over het zandbed gelegd. Hierop komen drainpanelen te liggen. Het kunstgras (type Aiga van Family Grass) is gelegd op drainpanelen omdat dit voor een goede waterafvoer en -opslag zorgt. Goed om te benoemen is dat het drainpaneel ook de valdemping op zich neemt.

Het kunstgras is vast gezet met speciale pluggen die in de drainpanels worden gedrukt. Dit gebeurt bij de randen van het kunstgras middels een schroef in de plug. Omdat de oppervlakte te breed is voor één stuk kunstgras is er een vrijwel onzichtbare lijmnaad aangebracht tussen de stukken.

De laatste stap is het instrooien van het kunstgras met instrooizand. Het zand is ingeborsteld met de borstelmachine. Dit doen we zodat de grassprieten mooi omhoog komen te staan! Daarnaast zorgt het er ook voor dat het kunstgras niet meer gaat bobbelen.

Timelaps leggen van het kunstgras

Foto’s project

De Biesbosch Gijsbers Groep

Echte vakmannen met een groen hart voor hun vak, dat is de Biesbosch Gijsbers Groep! Al sinds 1978 voorzien we onze klanten van een fijne tuin. We ontwerpen de tuinen, leggen ze aan en indien gewenst onderhouden de tuinen. Op ons kunt u bouwen en dat ziet onze nog altijd groeiende klantenkring ook! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Benieuwd naar andere tuinstijlen? Bekijk dan eens onze inspiratiepagina’s.