De klassieke tuin

De klassieke tuin is een tijdloze tuinstijl waarbij vooral het groen een belangrijke plaats inneemt. Klassieke tuinen bevatten onder andere bloeiende planten die rustig zijn van kleur. Dit geeft een romantisch en traditioneel gevoel! Binnen een klassiek tuinontwerp zijn duidelijke structuren en looplijnen terug te vinden.

Tot slot wordt in deze tuinstijl ook gekozen voor strak gesnoeide hagen en buxushagen zijn verwerkt langs de looppaden. Maak hierin uw eigen unieke ontwerp!

Inspiratiemateriaal

Verschillend inspiratie materiaal van de Biesbosch Gijsbers Groep omtrent de klassieke tuin

Tips voor een klassieke tuin

Waar moet u aan denken als u kiest voor een klassieke tuinstijl? De Biesbosch Gijsbers Groep geeft u graag wat tips!

  • Verwerk een fijne rustplek met een romantisch bankje in het tuinontwerp! Op deze manier kunt u zelf genieten van de rust die de tuin u biedt. Uw eigen geheime spot.
  • Denk bij het kiezen van de beplanting ook eens aan kleurpaletten als wit, bont & lichte pastelkleuren. Deze extra toevoeging maakt uw tuinontwerp uniek.
  • Bij het snoeien van de hagen wordt vaak gekozen voor een strak ontwerp. Maar wist u dat er meerdere snoeistijlen zijn? Door een bijzondere snoeivorm te kiezen, geeft u uw tuin nét dat beetje extra.
Ontvang de gratis brochure

Alles wat u moet weten over onze dienstverlening in één brochure.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Volgt u ons al?

Ontdek ons Pinterestbord over de klassieke tuinstijl.
Laat u inspireren!

Uitgelicht: Een Engelse tuin

Een Engelse Cottage tuin is typische trend binnen de klassieke tuinstijl. Terwijl u over de grind paden met kleine hagen loopt ontdekt u romantische plekjes met beplanting als rozen en siergrassen. U vindt hier ook zachte pastelkleuren terug.

Wat ook vandaag de dag veel terugkomt zijn metalen bogen waar beplanting om de boog heen groeit. De Biesbosch Gijsbers Groep is altijd op de hoogte van de nieuwste trends. Vraag meer informatie aan over het ontwerp van uw tuin!

Overige tuinstijlen

Bij de Biesbosch Gijsbers Groep vindt u altijd de laatste trends als het gaat om tuinstijlen. Ontdek deze hieronder!

Vrijblijvend informatie ontvangen

Heeft u een vraag of verzoek voor onze hoveniers? Vul onderstaand formulier in om in contact te komen met De Biesbosch Gijsbers Groep. Onze medewerkers zullen uw vraag of verzoek na ontvangst zo spoedig inhoudelijk behandelen.

  • Let op! U kunt alleen gebruik maken van onze dienstverlening als u zich bevindt in een straal van 25km rondom Dordrecht. 
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.