Uw hovenier sinds 1978

Zomeronderhoud in de tuin

Geniet u al van de warme zomerdagen? Of laten deze nog even op zich wachten? Hoe dan ook wilt u graag voorbereid zijn op een fijne zomerdag in de tuin. Vergeet dan ook niet het onderhoud in dit seizoen! Tuinonderhoud in de zomermaanden draait vooral om het ondersteunen van de beplanting bij de actieve groei en bloei, in tegenstelling tot de winter. Hier draait het vooral om bescherming (tegen bijvoorbeeld vorst) en voorbereidingen treffen voor het volgende groeiseizoen.

Aan de slag in de tuin? We geven u graag tips.

De Biesbosch gijsbers Groep

Heeft uitermate veel liefde voor het vak!

 • Sinds 1978 voor u actief

 • Actief in de regio 50km rondom Dordrecht

 • Beschikt over het CO2-Bewustheidscertificaat (Niveau 4)

 • Lid van de Dutch Quality Gardens

 • Gediplomeerde hoveniers en boomverzorgers

Frequent water geven

Vanzelfsprekend heeft uw tuin in de zomer meer water nodig. Dit door de hogere temperaturen en langere dagen. Maar wanneer moet u uw tuin water geven in de zomer? Doe dit in de vroege ochtend of in de late avond. Uiteraard ligt het er aan of uw (voor)tuin al snel in de felle zon staat voor welk moment het beste is. Vergeet ook niet uw pot- en hangplanten! Deze kunnen sneller uitdrogen door de warmte. Goed om te benoemen is dat we u kunnen adviseren over automatische beregening in de tuin. Het voordeel is dat u nooit meer te laat water geeft! Vraag hier meer informatie over aan.

Regelmatig snoeien

Uw tuin groeit in de zomermaanden het snelst. Om de groei van de plantjes in goede banen te leiden is het nodig om regelmatig te snoeien. Daarnaast adviseren wij om uitgebloeide bloemen van de plant te verwijderen. Dit wordt  ‘deadheading’ genoemd. Levert deadheading meer bloemen op? Nou, het verwijderen van deze uitgebloeide bloemen stimuleert de groei van nieuwe bloemen! Daarnaast ziet een plant er natuurlijk aantrekkelijker uit zónder dode bloemen.

Houdt rekening met heesters die voor de zomer bloeien! Snoei deze pas als ze volledig zijn uitgebloeid.

Tuin onderhouden zomer
zomeronderhoud tuin

Onkruidbeheersing

Zoals eerder benoemd is uw tuin in de zomer in actieve groei. Niet alleen planten en bloemen groeien als kool, ook het onkruid is niet te missen. Maar hoe bestrijdt u onkruid in de zomer?  Onze hoveniers geven graag wat tips.

 • Vindt u wat losse onkruidplantjes? U kunt deze het beste weghalen met de hand. Hier is belangrijk dat u het onkruid
  met wortel en al verwijdert. Zo voorkomt u dat het snel teruggroeit.
 • Grote oppervlakte met onkruid kunt het beste laten verwijderen door een professional als De Biesbosch Gijsbers Groep. Wij hebben de juiste machines tot onze beschikking. Denk aan een heet water machine en een hete lucht machine. Beide toepassingen zijn milieuvriendelijk en duurzaam!

Onderhoud van het gras

Het gras in uw gazon moet in de zomer vaker gemaaid worden. Naast de huidige beplanting groeit dit ontzettend hard! U herkent het vast wel: u komt terug van vakantie, en het gras staat heel hoog. Wist u dat u ons kunt inschakelen voor het frequent onderhouden van uw tuin? Als wij tijdens uw afwezigheid gemakkelijk uw tuin kunnen bereiken, heeft u een goed onderhouden tuin bij terugkomst van vakantie. Dat is pas fijn! Vraag meer informatie aan over periodiek tuinonderhoud door onze gespecialiseerde hoveniers.

zomeronderhoud gras

Een vraag stellen over tuinonderhoud zomer

Wilt u meer weten over tuinonderhoud door de Biesbosch Gijsbers Groep? We komen graag met u in contact om de mogelijkheden te bespreken; deze zijn eindeloos! Ons team maakt graag uw tuindromen waar.

 • Let op! U kunt alleen gebruik maken van onze dienstverlening als u zich bevindt in een straal van 25km rondom Dordrecht. 
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Persoonlijk advies

Wenst u een oriënterend gesprek?
De Biesbosch Gijsbers Groep komt graag met u in contact!

Prijsopgave op maat

Liever meteen een offerte op maat ontvangen?
Vraag naar onze prijzen via ons online formulier.