Antwoorden op uw vragen

Veelgestelde vragen

Ontdek hieronder de veelgestelde vragen over De Biesbosch Gijsbers Groep, onze werkwijze en de kosten van een tuinproject. Heeft u een vraag die er nog niet tussen staat? Geef uw vraag dan persoonlijk aan ons door via info@debiesboschgijsbersgroep.nl of vul ons contactformulier in.

Klik op een van de onderstaande onderwerpen om de vragen te bekijken.

Algemene vragen

Waarom kies ik voor een hovenier?

Veel mensen gaan zelf aan de slag met het ontwerpen van hun droomtuin. Daarbij gaan ze vaak ver over budget heen, staan planten op de verkeerde plek en krijgt de nieuwe boom te veel of te weinig licht. In het ergste geval kloppen de afmetingen bij de aanleg toch niet. Er is dan al vaak geen weg meer terug. Een tuin is weliswaar een diepte-investering en vergt nu eenmaal een goede voorbereiding. Daar is niet alleen een uitgedacht tuinontwerp voor nodig, maar ook aandacht voor uw wensen.

Wanneer u in zee gaat met ons hoveniersbedrijf houdt u grip op het uitgavenpatroon én grip op de tijdsplanning. Wij werken met speciale machines die veel werk besparen. Bovendien weten onze hoveniers als geen ander hoe zij het werk op een zeer efficiënte wijze uitvoeren.

Kortom: met een hovenier aan uw zijde, weet u zeker dat het project van start tot finish op een zo goed mogelijke manier wordt uitgevoerd. Desalniettemin bieden wij altijd goede garantievoorwaarden aan, zodat u bij problemen iets heeft om op terug te vallen.

Hoe gaat De Biesbosch Gijsbers Groep te werk?

De Biesbosch Gijsbers Groep hanteert maatoplossingen. Onze werkwijze verschilt per tuin en per klant. Daarom komen wij met veel plezier eerst bij u langs om ideeën voor uw tuin door te nemen. Onze tuinontwerper heeft veel kennis en kunde van tuinindelingen, materialen en plantsoorten. Hij zal u dan ook uitgebreid vertellen wat de mogelijkheden zijn in uw tuin. Het is namelijk essentieel dat u zich prettig zult voelen in uw nieuwe tuin. Daarom houdt De Biesbosch Gijsbers Groep veel rekening met uw wensen, behoeften en levensstijl.

Na het eerste gesprek ontvangt u van ons een offerte, heldere werkomschrijvingen en indien gewenst een creatief tuinontwerp. Na een akkoord, wordt er in overleg met u een afspraak ingepland dat onze hoveniers bij u langskomen om de plannen te realiseren. Na een tijdsperiode zullen wij vervolgens uw nieuwe tuin opleveren. De hovenier loopt dan een rondje in uw tuin om alle specificaties uit te lichten.

Echter, stopt een goede service niet na oplevering!

De Biesbosch Gijsbers Groep biedt u ook graag tuinonderhoud aan zodat uw nieuwe tuin er het hele jaar prachtig bij ligt. Tot slot hebben wij altijd zeer goede garantievoorwaarden en algemene voorwaarden waar u op terug kunt vallen, mocht er iets niet goed gaan tijdens het project. Zo zorgen wij tijdens alle fases van het project dat u helemaal tevreden bent. Én blijft!

Moet ik tijdens de werkzaamheden thuis zijn?

Of u nu liever thuis bent of op pad bent, is geheel aan u. Wel is het aan te raden om voor de allereerste klus even aanwezig te zijn. Onze hoveniers nemen dan de werkzaamheden met u door en zullen zich even netjes voorstellen. Wanneer u nog vragen heeft over het project of over de werkzaamheden, kunt u deze altijd direct aan de hoveniers stellen. Zij staan u hiervoor graag te woord.

Bij de aanleg van uw tuin is het fijn als u regelmatig thuis kan zijn om zaken te overleggen, of dat u een telefoonnummer geeft waar u bereikbaar bent. Er zijn immers altijd onverwachte zaken waarbij overleg fijn zou zijn, zo komt u niet voor verassingen te staan.

Bent u vaak niet aanwezig? Tijdens terugkerende werkzaamheden, zoals tuinonderhoud, komt het regelmatig voor dat bewoners niet thuis zijn. Zorg er dan voor dat onze hoveniers eenvoudig toegang hebben tot uw voor- en achtertuin. Wij zullen zeer nauwkeurig omgaan met privacygevoelige informatie zoals beveiligingscodes of sleutels. En deze na het einde van de samenwerking weer aan u overhandigen.

Wanneer wordt begonnen met het project?

Er zal in onze planning ruime tijd beschikbaar moeten zijn om het ontwerp én de bijbehorende materiaalkeuzes voor u te realiseren. Natuurlijk speelt de omvang van uw tuin ook een rol. Zeker als het gaat om een grote(re) tuin, zal er meer tijd vrij gemaakt moeten worden. Natuurlijk zullen wij altijd rekening houden met uw wensen wanneer wij aan een nieuwe renovatie beginnen. Hierbij is het mogelijk om het een en ander te verschuiven voor bijvoorbeeld een noodsituatie of spoedklus.

Heeft u vragen over het daadwerkelijke start- en uitvoeringstermijn van uw project? Kom hiervoor even met ons in contact.

In welke regio zijn jullie actief?

De Biesbosch Gijsbers Groep is met haar kantoor gevestigd in Dordrecht. Ons werkgebied is meestal regionaal in de provincie van Zuid-Holland. Maar heeft u een tuinproject in de provincies van Noord-Brabant of Zeeland? Ook dan komen onze hoveniers met veel plezier bij u langs.

In deze plaatsen zijn we dagelijks te vinden: Dordrecht, Barendrecht, Sliedrecht, Papendrecht, Heerjansdam, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Ridderkerk, Capelle aan den IJssel, Hoogvliet, Heinenoord, Rotterdam, Krimpen aan den IJssel, ’s Gravendeel, Poortugaal, Rhoon, Puttershoek.

Vragen over kosten

Moet ik betalen om de opties te bespreken tijdens een eerste kennismakingsgesprek?

Nee. De Biesbosch Gijsbers Groep hanteert geen kosten aan het eerste oriënterende belafspraak met onze tuinontwerper of adviseur. Wanneer u belangstelling heeft om eens kennis te maken met ons bedrijf, plant u heel eenvoudig via de website een afspraak in. Gewoon op een datum en tijd wanneer het u uitkomt.

Wilt u liever kennismaken bij u thuis zodat we de situatie kunnen bekijken? Laat het ons dan even weten.

Is de offerte vrijblijvend?

Ja, bij ons is het uitbrengen van een offerte altijd vrijblijvend. U heeft bovendien ruimschoots de tijd om een beslissing te maken of u de offerte wilt aanvaarden of af te zien van ons voorgestelde aanbod. Wilt u direct een offerte aanvragen? Klik dan hier om ons online formulier in te vullen.

Wat is de prijs per m2 voor tuinaanleg?

De Biesbosch Gijsbers Groep hanteert geen prijs per m². Dat komt omdat iedere klant weer nét andere wensen heeft. Wij bekijken het project opzichzelfstaand en maken hierbij altijd een offerte op maat. Indien u voorafgaande de uitvoering inzicht wilt in de kosten en daarbij een vrijblijvend intakegesprek met onze tuinontwerper wenst komen wij graag bij u langs. Plan een kennismakingsgesprek via de website.

U maakt een tuin zo duur als u zelf wilt. Maar welke keuzes u ook maakt, de kosten moeten altijd in evenwicht zijn. U moet namelijk nooit het gevoel krijgen dat uw tuin niet op brengt wat u er op basis van de prijs van verwacht had. Daarom maken wij van tevoren graag duidelijke afspraken over het inkopen van materialen en zorgen we voor een heldere communicatie voor, tijdens en na het project.

Hoe en wanneer ontvang ik de factuur van de werkzaamheden?

Bij tuinonderhoud ontvangt u binnen een week na de uitvoering van de klus van ons de factuur als pdf bestand via het opgegeven e-mailadres. U heeft hierbij 14 dagen de tijd om de factuur te betalen.

Heeft u tuinaanleg bij ons afgenomen? Dan kan het zijn dat u deze in termijnen moet betalen, op uw offerte staat duidelijk omschreven wat wij daar over hebben afgesproken.

Zijn er kosten verbonden aan een tuinontwerp?

In sommige gevallen zijn er kosten verbonden aan het tuinontwerp. De kosten zijn afhankelijk van de omvang van uw tuin en specifieke wensen. De kosten worden doorgaans meegenomen in de offerte. U kunt voorafgaande aan de kennismaking met ons hoveniersbedrijf altijd doorgeven dat u graag een tuinontwerp wenst. Kom voor een kennismakingsgesprek of voor een tuinontwerp op maat met ons in contact!

Wat is het verschil tussen een 2D- en 3D tuinontwerp?

Een 2D tuinontwerp laat de wijzigingen van uw tuin zien van bovenaf. Wij werken hiervoor met het speciaal voor hoveniers ontwikkelde helix-CAD tekenprogramma. U ziet daarbij enkel de grote wijzigingen.

Met een 3D tuinontwerp krijgt u veel meer details te zien van uw nieuwe tuin. Een 3D-tuinontwerp is een kleine investering, maar levert u veel op. Zo wéét u voor aanleg precies welke onderdelen waar komen te staan én ontvangt u op speelse wijze een digitale toer in uw toekomstige tuin. Een gedegen doorstroming, harmonie en veel sfeer zijn belangrijke kernelementen die terugkomen in het 3D ontwerp. Dat maakt dat deze optie een uitstekende keuze is voor een succesvolle start van uw tuinproject.

Lees hier meer over de voordelen van een 3D tuinontwerp.

Overige vragen

Kan ik tips of leuke ideeën doorgeven?

Natuurlijk vinden we uw feedback erg bruikbaar. Heeft u een gouden tip voor onze bedrijfsvoering? Of een leuk idee voor de website? Geef uw tip dan aan ons door. Mail hiervoor naar: marketing@debiesboschgijsbersgroep.nl

Ik heb een klacht. Waar kan ik deze doorgeven?

Natuurlijk vinden we het heel vervelend als een opdracht niet helemaal naar tevredenheid is uitgevoerd. Heeft u hier plots mee te maken? Bel dan direct met 078 – 61 65 792 of mail naar info@debiesboschgijsbersgroep.nl om uw klacht aan ons kenbaar te maken.

We zullen uw klacht verwerken en zoeken in overleg met u naar een geschikte oplossing.

Persoonlijk advies

Wenst u een oriënterend gesprek?
De Biesbosch Gijsbers Groep komt graag met u in contact!

Prijsopgave op maat

Liever meteen een offerte op maat ontvangen?
Vraag naar onze prijzen via ons online formulier.