De onderhoudsvriendelijke tuin

De onderhouds-
vriendelijke tuin

Wel genieten van een mooie tuin, maar zelf geen groene vingers om deze te onderhouden? Een onderhoudsvriendelijke tuin biedt dan de uitkomst. Door te kiezen voor bepaalde soorten beplanting en bestrating hoeft u zelf weinig onderhoud uit te voeren. Moet er toch iets gebeuren in tuin? Dan neemt de Biesbosch Gijsbers Groep dit graag voor u uit handen.

Inspiratiemateriaal

Verschillend inspiratie materiaal van de Biesbosch Gijsbers Groep omtrent de onderhoudsvriendelijke tuin

Tips voor een onderhoudsvriendelijke tuin

Waar moet u aan denken als u kiest voor een onderhoudsvriendelijke tuinstijl? De Biesbosch Gijsbers Groep geeft u graag wat tips!

  • Kies altijd voor een goede verhouding in beplanting en bestrating. Een tuin vol sierbestrating lijkt misschien erg makkelijk, maar bij hevige regenval is het belangrijk dat het water niet direct afgevoerd wordt maar in de bodem opgenomen kan worden. Kies in dit geval voor bestrating inclusief looppaden van boomschors of beloopbaar grind.
  • Sterke beplanting die langdurig bloeit geeft de tuin een speels karakter. Als de beplanting volgroeid is, heeft u weinig omkijken meer naar het onderhoud. Kies bijvoorbeeld voor planten als de bergamotplant, lavendel of tuingeranium. Maar ook kunstgras zien we steeds meer terug in de onderhoudsvrije tuin.
  • Een duurzaam materiaal wat ook vaak gebruikt wordt bij deze tuinstijl is Corten staal. Denk bijvoorbeeld aan plantenbakken of verhoogde borders. Het ziet er prachtig uit, is duurzaam; het gaat namelijk lang mee en is bestand tegen de diverse weeromstandigheden. In de loop van de tijd krijgt het Corten staal een prachtige roestkleur.
Ontvang de gratis brochure

Alles wat u moet weten over onze dienstverlening in één brochure.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Volgt u ons al?

Ontdek ons Pinterestbord over de onderhoudsvriendelijke tuinstijl.
Laat u inspireren!

Uitgelicht: Kunstgras

Wel groen in de tuin, maar geen écht gras? Vandaag de dag is er ontzettend veel keus wat betreft kunstgras. In sommige gevallen is het bijna niet van het echte te onderscheiden! Kies zelf de kleur, lengte en structuur van de grasvezels.

Kunstgras is duurzaam, onderhoudsvriendelijk en kan tegen vrijwel alle weersomstandigheden. Let op! Onder de kunstgrasrollen moet een laag zand van ongeveer 5cm hoog. Verwerkt de grond moeilijk water? Kies er dan voor om de zandlaag nog iets op te hogen naar 8 tot 10cm.

Overige tuinstijlen

Bij de Biesbosch Gijsbers Groep vindt u altijd de laatste trends als het gaat om tuinstijlen. Ontdek deze hieronder!

Vrijblijvend informatie ontvangen

Heeft u een vraag of verzoek voor onze hoveniers? Vul onderstaand formulier in om in contact te komen met De Biesbosch Gijsbers Groep. Onze medewerkers zullen uw vraag of verzoek na ontvangst zo spoedig inhoudelijk behandelen.

Wilt u gebruik maken van een gratis adviesgesprekPlan deze dan hier eenvoudig in, gewoon in de online agenda van onze tuinontwerper. Natuurlijk op een dag en tijdstip dat het beste uitkomt voor u!