Uw hovenier sinds 1978

Schaduwplanten

Bent u op zoek naar schaduwplanten? Onze tuinontwerper adviseert u graag over de verschillen tussen populaire schaduwplanten. Niet iedere tuin heel veel lichtinval, in sommige tuinen ontstaan er zelfs meerdere donkere hoeken. Als gevolg van het plaatsen van een overkapping of een grote boom.

Toch willen we net als u alle hoeken van uw tuin benutten. Door ten eerste gebruik te maken van schaduwplanten, zult u zien dat u binnenkort van heel uw tuin geniet. Ten tweede biedt een verlichtingsplan tevens voldoende uitkomt om donkere hoeken te voorzien van goede verlichting.

Wij maken graag gebruik van een combinatie van schaduwplanten en vaste zon planten. Daarmee zal uw hele tuin in bloei staan. In tegenstelling tot wanneer u alleen planten neerzet die veel zonlicht nodig hebben. In een zogeheten beplantingsplan ontdekt u zelf welke schaduwplanten geschikt zijn voor uw tuin. Heeft u hier interesse in? Vraag ons naar de mogelijkheden van een beplantingsplan voor uw tuin en kom eens in contact met onze tuinontwerper.

De Biesbosch gijsbers Groep

Heeft uitermate veel liefde voor het vak!

  • Sinds 1978 voor u actief

  • In Zuid-Holland, Noord-Brabant én Zeeland

  • VCA- én ISO 9001 gecertificeerd

  • Beschikt over het CO2-Bewustheidscertificaat (Niveau 4)

  • Lid van de Dutch Quality Gardens

  • Gediplomeerde hoveniers en boomverzorgers

Een beplantingsplan mét speciale schaduwplanten

Met een beplantingsplan maakt u een goede solide basis voor uw tuin. Er wordt bijvoorbeeld nagedacht over de behoefte aan licht, de juiste grondsoorten, voedingsstoffen, groeihoogte en groeigedrag. In het bijzonder denken we na over de plantenafstand: welke ruimte is nodig tussen de planten zodat de plant volledig kan groeien? Ten slotte onderzoeken we ook het inplanten. Kiezen we voor een vierkant of verspringend verband?

Bodembedekkers zijn evenzeer handig, omdat ze hardnekkig onkruid geen kans geven. Worden er natuurlijke bodembedekkers gebruikt zoals siergrassen en schaduwkruid? Of zullen we grind en cacao-doppen aanbevelen? Bodembedekkers zijn ideaal om kale plekken op te vullen én bovendien krachtig tegen onkruid. Alle informatie inzake de beplanting komt terug in een op maat samengesteld beplantingsplan voor uw tuin.

Kortom: met een beplantingsplan weet u precies welke schaduwplanten goed gedijen in uw tuin. Onze tuinontwerper maakt het plan, specifiek afgestemd op de grondsoort van uw tuin. Heeft u speciale wensen? Bijvoorbeeld omdat u een voorkeur heeft voor een bepaalde plantsoort? Wij nemen uw wensen uiteraard mee in het beplantingsplan.

Nieuwe planten aanvragen & laten plaatsen!

Laat ons uw schaduwplanten inkopen en plaatsen. Onze hoveniers zorgen voor een prachtig plantverband én adviseren u direct over de verzorging van uw nieuwe schaduwplanten. Meer weten over de schaduwplanten en een beplantingsplan? Ontdek de mogelijkheden van ons hoveniersbedrijf via de website én kom vandaag nog met ons in contact.

Persoonlijk advies

Wenst u een oriënterend gesprek?
De Biesbosch Gijsbers Groep komt graag met u in contact!

Prijsopgave op maat

Liever meteen een offerte op maat ontvangen?
Vraag naar onze prijzen via ons online formulier.