Dit voorjaar en in de zomer nog genieten van een bloemrijke voortuin? De Biesbosch Gijsbers Groep heeft een opvallende combinatie bijzondere bloembollen uitgezocht, die we graag aan u laten zien.

Gebruik eens één van de vele soorten voorjaars- of zomerbloembollen als kleurrijke vulling voor in de plantenborder of in sierlijke potten. En geef uw voortuin daarmee meteen een hele nieuwe uitstraling!

Wanneer zijn bijzondere bloembollen in te planten in de tuin?

Bij het inplanten van bloembollen maken we onderscheid in voorjaars- en zomerbloembollen. Hieronder lichten we dat kort toe:

 • Voorjaarsbloembollen die in het voorjaar bloeien, worden aangeplant in september tot december (najaar).
 • Zomerbloembollen die in de zomer bloeien, worden aangeplant in maart tot mei (voorjaar). Belangrijk hierbij is dat de nachtvorst voorbij moet zijn, dit kan dus tot het einde van mei. Ook houden zomerbloembollen van een warme en zonnige plek in de tuin.

Bijzondere bloembollen voor in de tuin

Wij hebben een mooie selectie gemaakt van bijzondere bloembollen.

Voorjaarsbloembollen:

 • Canna Mini Lucifer (Dwergcanna): bevat rood/gele bloemen en mooie tropische bladeren. En geeft uw voortuin meteen een unieke uitstraling.
 • Kievitsbloem (Fritillaria meleagris): de bloemblaadjes van de kievitsbloem bevat een grafisch patroon, bestaande uit paarse en witte vakjes. Deze bloembollen voelen zich prettig in een voedselrijke grond, bloemenweide of langs het water (vijverrand).
 • Blue haven (Camassia cusickii): bevat hemelsblauwe bloempjes die lange pieken vormen. De plant bloeit begin mei en dient u in het najaar in te planten.
 • Buishyacint (Puschkinia scilloides var. Libanotica): klein bolgewas met witte bloemen. Deze buishyacint trekt niet zo snel de aandacht, maar gedijt goed tussen de andere voorjaarsbloemen. De plant bloeit overvloedig met dichte trosjes lichtblauwe bloemen.

Zomerbloembollen:

 • Aronskelk (Odessa): de aronskelk heeft stijlvolle, donkere bloemen. De donkere kleur geeft een chique kleur aan uw voortuin. Deze bloembollen is niet bestand tegen de vorst, zet de bloembollen bij overwinteren dan ook in een pot.
 • Dahlia Mexican Star: de bloemen van de Dahlia Mexican Star zijn donkerrood en ruiken bovendien naar chocolade. De bloeitijd valt in de maanden juli tot en met september én de plant wordt in totaal 100 cm hoog.
 • Green Jewel (Echinacea purpurea): tijdens de bloeitijd geven deze bloembollen mooie groene bloemen. In de bloeiperiode, die van juli t/m oktober loopt, valt deze kleur extra op in de border. Groeit tot circa 85 cm hoog.
 • Gladiolus Ruby (Papilio Hybrid): komt vooral terug in de Britse tuinen. De Gladiolus Ruby heeft een prachtige ronde gesloten bloemvorm. De dieprode kleur geeft ook meteen meer stijl aan uw voortuin. Deze plant bloeit in de maanden juli tot september en wordt zo’n 100 cm hoog.
 • Reigerorchidee (Habenaria radiata): de reigerorchidee heeft unieke, witte bloemblaadjes, waarbij het net lijkt alsof er miniatuur ‘reigers’ tussen de planten zitten. Het is familie van de orchidee en dat is zeker te zien. De bloembollen staan in de zomermaanden in bloei, van juli tot augustus.

Bijzondere bloembollen voor verwildering

Wij kiezen er in sommige gevallen voor om bijzondere bloembollen in te planten die mogen verwilderen. Dat is bijvoorbeeld nuttig, wanneer u heel de plantenborder wilt vullen.

Ook komen verwilderende bloembollen ieder jaar weer terug, mits zij onder de ideale omstandigheden zijn ingeplant. Denk in het bijzonder aan sneeuwklokjes, narcissen, scilla’s en leucojums.

Nu ook weer verkrijgbaar: onze bloemenpakketten!

Sinds februari 2021 zijn onze bekende bloemenpakketten weer verkrijgbaar voor tuinonderhoudsklanten. Onze hoveniers komen dan bij uw tuinonderhoudsbeurt langs om de bloembollen meteen in te planten.

Ook zijn ze los te bestellen of cadeau te doen aan vrienden of familie. Wilt u uw eigen tuin opfleuren? Of iemand spontaan verrassen?

Neem dan eens een kijkje bij één van onze bloemenpakketten:

Interesse voor één van deze bijzondere bloembollen voor in de tuin?

Wilt u concluderend één van deze bijzondere bloembollen laten inplanten? Of wilt u een persoonlijk advies voor uw voortuin? Onze hoveniers helpen u bij het inrichten van uw voortuin. We zoeken daarbij de juiste soorten voorjaars- en/of zomerbloembollen uit die precies bij uw wensen en smaak passen.

Kom dus voor meer informatie over een beplantingsadvies of voor het jaarlijks inplanten van de gewenste bloembollen met ons in contact via de website.