Echt verse groente en fruit uit eigen tuin. Dit is dé reden waarom steeds meer mensen starten met kweken in eigen moestuin! Leuk voor jong en oud.

Het kweken van groente en fruit kan in de volle grond. Toch kiest men steeds vaker voor verhoogde moestuinen in tafels, bakken en borders. Waarom? De planten bevinden zich op een betere positie omdat deze verhoogd zijn en je daardoor gemakkelijk er om heen kunt lopen. Daarnaast brengt het minder onkruid met zich mee. Tot slot beperkt het de aantasting van dieren als slakken en egels.

Verhoogde moestuinen komen in verschillende soorten en maten voor. In ouderwetse grote moestuinen tot kleinere duurzame stadstuinen zijn deze type bakken en borders te vinden. De Biesbosch Gijsbers Groep realiseert graag verhoogde moestuinen voor u. Graag vertellen we u hier meer over!

Voordeel verhoogde moestuin

Heeft u geen groot stuk land waarin u bepaalde gewassen wilt laten groeien? Geen probleem! Organiseer uw moestuin met gebruik van hoge bakken en bedden, helemaal zoals u het wilt. Klassieke tuinen zonder verhoogde beddingen komen vaak ongeorganiseerd over. Daarnaast is het in de meeste gevallen onduidelijk in hoeverre de grond vervuild is. Weet u niet zeker of de grond in uw tuin bepaalde chemicaliën bevat? Dan is het gebruik van een hoge moestuin aan te raden. U hoeft niet bang te zijn voor vervuilde grond, omdat u zelf de grond kiest die u gebruikt in uw moestuinbakken.

Tot slot kan de hoge moestuin beter hemelwater afvoeren. Dit komt omdat deze beschikt over zelfgekozen grond die een goede drainage met zich mee brengt. In drogere perioden kunnen de gewassen in de bakken via een sproei installatie voorzien worden van water.

terras

Waar komt de moestuin?

Een moestuin in hoge bakken kan op vele plekken in de tuin worden aangelegd. Zelfs in de kleinere stadstuinen is het mogelijk om groenten en fruit te kweken! Goed om te benoemen is dat de Biesbosch Gijsbers Groep u kan adviseren over de plaatsing van de verhoogde moestuin. Wilt u groenten gaan kweken? Zorg dan voor een zonnige maar beschutte plek. Bijvoorbeeld tegen de schutting.

Als u graag meerdere verhoogde bedden moestuinen wilt laten plaatsen, dan is het erg belangrijk dat deze van noord naar zuid lopen. Dit heeft te maken met de stand van de zon. Als de bedden op deze manier geplaatst worden, dan kan de zon goed tussen de verschillende bedden schijnen.

Wist u ook dat er een mooie mix aan groente en sierplanten geplant kunnen worden in de verhoogde borders? Dit zorgt ervoor dat als u de groenten gaat oogsten, de omgeving niet direct kaal eruit ziet. Ook heeft het in veel gevallen een goede invloed op het weren van insecten die uw moestuinplanten in gevaar kunnen brengen.

Mooie hoge moestuinen

U wilt graag een hoge moestuin realiseren voor uw tuin. Toch wilt u ook dat deze goed past binnen de huidige stijl van uw voor- of achtertuin! Goed om te benoemen is dat er veel verschillende bakken gerealiseerd kunnen worden. Hierbij kunt u zelf het materiaal bepalen. Voor een strakke tuin zijn bijvoorbeeld moestuinen met betonnen borders of bakken toepasselijk. Een moestuin die samengaat met de natuurlijke sferen van uw tuin? Houten bakken zijn dan de perfecte keuze voor u! Een dakterras of balkon? Kies dan voor wat lichtere materialen.

De Biesbosch Gijsbers groep heeft al vele borders en bakken mogen realiseren. Voor grote tuinen tot bakken voor kleinere patio’s. We geven graag een aantal voorbeelden van materialen die voor de moestuin goed te gebruiken zijn:

terras

Cortenstaal

terras

Steen

terras

Hout

terras

Kunststof of aluminium

Over Biesbosch Gijsbers Groep

De vakmannen van de Biesbosch Gijsbers Groep maken uw tuindromen waar. Als sinds 1978 zijn we druk aan het werk om alle tuinwensen in de regio Zuidwest-Nederland, Zeeland en Noord-Brabant waar te maken. De Biesbosch Gijsbers Groep is het hoveniersbedrijf waar u op kunt bouwen.

Wilt u ook een verhoogde moestuin laten aanleggen? Neem contact met ons op!