Bent u op zoek naar bijzondere bomen voor in de tuin? Bijzondere bomen komt u niet op iedere straathoek tegen. Ze vervullen een opvallend en verrassend effect in uw tuin. En vormen een echte eyecatcher! Zonder een boom blijft een tuin enigszins karakterloos. Dat wilt u natuurlijk voorkomen. Naast grote en middelgrote bomen, zijn er ook kleinere, bijzondere varianten voor in de tuin.

Wij geven in dit blogbericht 5 voorbeelden van bijzondere bomen voor in de tuin:

5 Bijzondere bomen voor in de tuin:

Judasboom (Cercis siliquastrum)

De judasboom trekt echt de aandacht in uw (kleine) tuin. De boom bloeit purperroze op het kale hout, nog voordat het blad verschijnt. De bloemen verschijnen in bundels op de takken. De boom krijgt vruchten in de zomer en in het najaar, die peulvormig zijn.

De boom wordt maximaal 5-6 meter hoog.

De kleine Japanse Esdoorns (Acer shirasawanum ’Aureum’)

De Japanse Esdoorns mogen zeker niet ontbreken in de lijst van bijzondere bomen voor in de tuin. Ze groeien zeer traag, en zijn na 10 jaar pas 1,50 meter hoog, waardoor ze goed passen in kleine tuinen. De bladeren zijn goud groen en zorgen voor een mooie weerspiegeling in donkere hoeken van de tuin.

Afrikaanse tulpenboom

De Afrikaanse tulpenboom herkent u aan de diep groene bladeren met felle, oranje bloemen. In Afrika groeit de boom snel uit tot ongeveer 10 meter. In Nederland zal de boom minder groot worden door het koudere klimaat en zal het een maximale hoogte van 3 meter bereiken. Toch is de Afrikaanse tulpenboom zeker de moeite waard. De bloemen worden bestoven door vogels en/of vleermuizen en de zaden worden verspreid door water en wind.

Enige verzorging heeft de boom wel nodig. Zo moeten de takken regelmatig gesnoeid worden, omdat de takken kunnen breken bij harde windstoten. Daardoor is het verstandig om de boom niet naast structuren, constructies of kleinere bomen te planten die door vallende takken kunnen beschadigen.

Dwergsering (Syringa Meyeri ‘’Palibin’)

Met een maximale hoogte van 1,60 meter past de ‘Dwergsering’ in iedere tuin. De lichtpaarse bloemen verschijnen, bij gunstig weer, halverwege in april. De boom past goed in een tuinborder met rozen of lavendel! De boom voelt zich zowel in de zon als halfschaduw prima thuis én dat maakt het eenvoudig om de boom in uw tuin te plaatsen.

Slangenbast-esdoorn (Acer capillipes)

Deze esdoorns zijn een opvallende verschijning in uw tuin. De bast van de boom lijkt op een slangenhuid. Ze krijgen gele bloemen in de lente, waardoor ze ook zeer mooi zijn om in de voortuin te plaatsen! Een groot voordeel van de Slangenbast-Esdoorn is dat deze kleine boom zeer winterhard is. En daarmee goed geschikt is voor in de Nederlandse tuin!

Bijzondere bomen voor in de tuin aanvragen

Ook een bijzondere boom laten inplanten? Of meerdere bijzondere bomen voor in de tuin bij ons aanvragen? De hoveniers van De Biesbosch Gijsbers Groep helpen u snel verder. Geef uw verzoek voor een bijzondere boom voor in de tuin vandaag nog aan ons door.

En wij plannen in overleg met u een datum waarop we de boom bij u komen planten.