Voor het creëren van een groene haag, het hele jaar door, maakt u het beste gebruik van zogenoemde wintergroene haagplanten. Blad houdende haagplanten zijn al een lange tijd ontzettend populair onder de Nederlandse tuinbezitters. De bladeren zijn zelfs in de koudste temperaturen nog groen. Zo kunt u door alle seizoenen heen, genieten van een groen blijvende tuin.

Er zijn talloze groene hagen beschikbaar die bij uw tuin passen. Sommige hagen hebben zelfs meerdere kleuren blad, zoals bijvoorbeeld de Hulst (Ilex altaclerensis ‘Golden King’).

Er bestaan hagen die zeer geschikt zijn om in vorm te snoeien.

Andere hebben weer scherpe bladeren of besjes die zich in het voorjaar zullen tonen. U bepaalt natuurlijk helemaal zelf wat u mooi vindt staan in uw tuin. Echter zijn er wel wintergroene hagen die heel mooi bij een bepaalde tuinstijl passen, terwijl een andere heg het weer minder goed doet binnen datzelfde tuinontwerp.

Maar hier helpt onze tuinontwerper u uiteraard graag mee verder.

Welke groen blijvende haag past bij mij?

Dat is helemaal afhankelijk van uw persoonlijke smaak. Er zijn open– en dichte bladstructuren, hoogteverschillen en soorten die goed tegen droogte kunnen. Veel gebruikte (winter) groen blijvende haag haagsoorten zijn:

U kunt natuurlijk de haag zelf aanplanten, maar wist u dat er ook kant-en-klare oplossingen zijn? Op deze manier staat er gelijk een prachtige, volgroeide heg in uw tuin. Deze haag heeft een goede vertakking en heeft meteen al de gewenste hoogte.

Wenst u meer inzicht in de soorten groenblijvende hagen? Neem dan eens een kijkje op de plantenencyclopedie van De Tuinen van Appeltern.

Voordelen wintergroene heg

Het aanplanten of plaatsen van een wintergroene haag biedt u talloze voordelen. U geniet van volle privacy doordat de haag het hele jaar door zijn bladeren behoudt. Omwonenden kunnen dus niet door de haag heen kijken. Uw tuin oogt niet kaal, wat extra fijn is in de winter.

Groen blijvende haag – Ieder tuinseizoen opnieuw

Er is ontzettend veel keus uit alle groenblijvende planten die geschikt zijn als groenblijvende tuinafscheiding. Onze tuinontwerper adviseert u graag over de juiste soort die bij uw huidige tuin of nieuwe tuin past.

Grondig onderhoud is bovendien het beste om uw groene haag in uitstekende conditie te houden. U ontvangt bij ons altijd een afgestemd advies over het ‘groeien en snoeien’ van uw haag. Wanneer u zelf geen ervaring of tijd heeft voor het onderhoud van uw groene haag, nemen onze hoveniers dit met veel plezier uit handen. Uiteraard inclusief tuinmest en gratis afvoer van uw groenafval. Dat is immers het gemak van het inschakelen van een hoveniersbedrijf.