Kindervriendelijke stadstuin | Dordrecht

In Dordrecht zijn onze vakkundige hoveniers bezig geweest met de realisatie van een kindvriendelijke stadstuin. De tuin is daarbij onderverdeeld in twee delen. Een deel speciaal voor de kinderen om te spelen. En een deel voor de volwassenen om te relaxen en te ontspannen. Het resultaat mag er zeker wezen. Een mooi gerealiseerd project in het hartje van Dordrecht.

Kindvriendelijke stadstuin ontwerp

Een geslaagd ontwerp! In het tuinontwerp zijn alle wensen van de bewoners meegenomen, waaronder de wens om voldoende ruimte voor de kinderen te creëren. Dat hebben wij natuurlijk waargemaakt. Er is voor de kinderen een apart speelgedeelte gerealiseerd aan het einde van de tuin. Dit speelgedeelte bevat kunstgras, zodat de kinderen voldoende bewegingsruimte hebben. Er is hierboven een speciale pergola gemaakt die in verbinding staat met de berging. Aan de pergola is een schommel gemonteerd, voor extra bewegingsruimte.

In het eerste gedeelte van de tuin zijn Oudhollandse tegels van Schellevis in het terras verwerkt. Deze tegels beschikken over een gebakken wildformaat klinker. Naast het zitgedeelte, is er een hardhouten damwand geplaatst om diepteverschil te realiseren, wat voor een nette aansluiting op het bovenste terras zorgt. Met een damwand deelt men de tuin eenvoudig in secties op. Zodoende vergroten wij het woonplezier in deze kindvriendelijke tuin.

Een tuinopzet met beweegruimte

Bij De Biesbosch Gijsbers Groep krijgen we vaak het verzoek voor een kindvriendelijke stadstuin. Bij de eerste fase van het ontwerpproces houden we veel rekening met uw wensen en eisen. We mijden gevaarlijke of schadelijke plantsoorten. We kiezen hierbij elementen uit die voldoende schaduw bieden. Uiteindelijk zorgen we als hoveniersbedrijf dat er bij iedere kindvriendelijke stadstuin een mooi grasveld wordt geplaatst, dat er diverse speelelementen zijn én dat er voldoende te beleven valt. Dat kan bijvoorbeeld ook al met een interactieve moestuin.

De Biesbosch Gijsbers Groep plaatst speelelementen op een veilige en verantwoorde wijze. Zo kunt u met een gerust hart uw kinderen laten spelen. Ten eerste wordt er gekozen voor een ruime tuinopzet. Zo hebben kinderen voldoende beweegruimte. En dat is niet alleen fijn om lekker te spelen, maar ook prettig met een loopfiets of driewieler. Ten tweede letten wij ook op de veiligheid. We zorgen altijd voor een veiligheidshek en doen hiernaast handige aanbevelingen om uw tuin veilig te houden voor spelende kinderen.

Wilt u ons, net zoals deze bewoners, inschakelen voor een kindvriendelijke stadstuin? Dat kan! Via onze website kunt u nu op eenvoudige wijze een afspraak plannen of direct een offerte opvragen. Ons personeel helpt u graag verder met een passende offerte of persoonlijk advies.