Moderne kindvriendelijke tuin met bijzondere verschijning op Berlage-erf in Dordrecht

Op de Berlage-erf in Dordrecht zijn we druk bezig geweest met het ontwerpen en aanleggen van een nieuwe tuin voor de bewoners. De bewoners zijn pas ingetrokken in het woonhuis en hadden ons in het vorige woonhuis ook ingeschakeld voor de renovatie van hun tuin. De klanten waren hier zo tevreden over, dat we de nieuwe tuin in het nieuwe huis ook mochten aanleggen. Dat vinden wij natuurlijk ontzettend fijn. 

Een strak tuinontwerp voor deze moderne kindvriendelijke tuin met veel ruimte voor de kinderen

In de winter van 2018 hebben we met de bewoners om de tafel gezeten om een passend tuinontwerp te creëren. In het ontwerp is gekozen voor strakke elementen, in een ruime opzet. De bewoners hebben kleine kinderen, dus het is fijn dat er in de tuin volop ruimte is voor de kinderen om rond te rennen en om gezellig te spelen. Zo past de nieuwe tuin in ieder geval bij alle gezinsleden.

Hergebruik van de druivenboom

In de nieuwe tuin zijn verhoogde borders geplaatst met beplanting met een uitbundige bloei. In één van de planten borders is de oude druivenboom uit de oude tuin geplaatst. Deze heeft dus een nieuwe plaats gekregen. De Biesbosch Gijsbers Groep helpt u natuurlijk graag bij het verplaatsen en vervoeren van oude tuinelementen, die een emotionele waarde hebben. Het hergebruiken van bomen of tegels, is bovendien erg duurzaam. Wenst u meer te weten komen over het hergebruik van materialen? Kom dan eens met ons in contact.

Bijzondere verschijning door zogeheten ‘Judas boom’

De andere tuinborder is ingeplant met wintergroene grassen en eikenblad hortensia’s. Een bijzondere verschijning in de tuin is vanzelfsprekend de zogeheten Judasboom “Cercis Siliquastrum”. Deze bloeit in het roze in het voorjaar later verschijnen er mooie hangende peulen! Al met al een goede aanvulling in deze moderne kindvriendelijke tuin.

Tuinafscheiding met Klimop en Cematis beplanting

De tuin is omheind met een tuinafscheiding van hardhouten schuttingen, afgewisseld met elementen begroeid met Klimop en klein bloemige roze “Clematis”. Het eerste terras heeft keramische tegels, welke eenvoudig zijn te onderhouden. Naast het gazon is er een tweede terras van limburgs wit grind geplaatst, welke een lichte uitstraling geeft op een grindmat. De grindmat geeft een stabiele ondergrond om op te zitten en te recreëren. De tuin is natuurlijk netjes afgewerkt met in-lite spotverlichting en uplighters voor een gemoedelijke sfeer!

Juli 2019: Oplevering moderne kindvriendelijke tuin Berlage-erf Dordrecht

In juni 2019 is deze moderne kindvriendelijke tuin in volle tevredenheid opgeleverd aan de bewoners. Wenst u ook zo’n onderhoudsarme tuin? Laat u gratis adviseren in een gratis kennismakingsgesprek met onze tuinontwerper.