Uw hovenier sinds 1978

Bostuin aanleggen

Bent u op zoek naar een ecologische tuin waarin veel te beleven valt? Een bostuin is een prachtige aanvulling op uw woonplezier. Het is een relatief onbekende tuinstijl en wordt in Nederland nog niet heel vaak toegepast. Toch is de bostuin het overwegen waard, want het biedt u heel veel gezonde voordelen! Niet alleen is er veel te doen in een bostuin, maar deze tuinstijl is ook goed voor de biodiversiteit. Insecten en vogels zijn dol op deze tuin.

Met het oog op verduurzaming én de bedreiging van de bijen is een bostuin een mooi alternatief op de moderne tuinen met te veel bestrating. Wenst u eens een oriënterend gesprek met onze tuinontwerper om alle opties van deze prachtige tuinstijl te ontdekken? Plan vandaag nog uw gratis afspraak via onze website.

De Biesbosch gijsbers Groep

Heeft uitermate veel liefde voor het vak!

  • Sinds 1978 voor u actief

  • Actief in de regio 50km rondom Dordrecht

  • Beschikt over het CO2-Bewustheidscertificaat (Niveau 4)

  • Lid van de Dutch Quality Gardens

  • Gediplomeerde hoveniers en boomverzorgers

Bostuin aanleggen voor een duurzame leefomgeving

Een bostuin is niets meer en niets minder dan een natuurlijk aangelegde tuin, met inheemse plant- en boomsoorten.

Eigenlijk zou u kunnen stellen dat het een natuurgebied is, die ook in de rest van Nederland voor kan komen. U haalt in feite dus een stukje bos naar uw eigen achtertuin.

Veel mensen vullen de bostuin aan met een eigen moestuin, zodat ze eveneens van het land kunnen eten. In een bostuin worden zowel de planten als de bomen tijdens de groei zo veel mogelijk met rust gelaten. Uw tuin groeit dus op een natuurlijke wijze. Wel is het wenselijk om regelmatig het omhoogschietende onkruid te verwijderen. Daarmee bevordert u de groei van de inheemse geplante planten en bomen.

Profiteer van de hulp van De Biesbosch Gijsbers Groep

Om het overzicht in uw bostuin niet kwijt te raken, is een doordacht tuinontwerp essentieel. Wij denken met u mee én stellen een handig plan van aanpak op zodat onze werkzaamheden vooraf duidelijk zijn.

In het tuinontwerp denken we onder andere na over: zichtlijnen, uitkijk, indeling én privacy. Bovendien moeten uw wensen en ideeën erin terugkomen zodat u optimaal geniet van een tuin die écht bij u past.

Samengevat: is de bostuin een tuinstijl die goed bij uw gezinssamenstelling of levenswijze past? Kom dan met ons in contact voor een gratis adviesgesprek of gewoon voor een offerte op maat. Dan weet u snel waar u aan toe bent.

Persoonlijk advies

Wenst u een oriënterend gesprek?
De Biesbosch Gijsbers Groep komt graag met u in contact!

Prijsopgave op maat

Liever meteen een offerte op maat ontvangen?
Vraag naar onze prijzen via ons online formulier.