Vol tuininspiratie door de Biesbosch Gijsbers Groep

Tuinbemesting met ecologische materialen: CO2-neutraal en goed voor de natuur

Een mooie en gezonde tuin begint bij een goede bodem. Een gezonde bodem is rijk aan voedingsstoffen, waardoor planten goed kunnen groeien. Om de bodem gezond te houden, is bemesten nodig. Traditioneel wordt de tuin bemest met kunstmest. Kunstmest is echter niet goed voor het milieu. Het bevat stikstof, fosfor en kalium, die bij gebruik in de bodem vrijkomen in de atmosfeer. Dit leidt tot luchtvervuiling en klimaatverandering. Bent u op zoek naar een milieuvriendelijke manier om uw tuin te voeden?

Wat is een biologische meststof?

Biologische meststoffen zijn speciaal goedgekeurde bemestingsmiddelen in overeenstemming met biologische teeltnormen. Ze worden vervaardigd uit bronnen zoals biologische veehouderijen, natuurlijke delfstoffen of zelfs plantaardige materialen die voldoen aan strenge biologische criteria.

Tuinbemesting met ecologische materialen door de Biesbosch Gijsbers Groep

Het bemesten van de tuin met ecologische materialen en CO2-neutrale methoden is niet alleen goed voor het milieu, maar zorgt ook voor een gezondere, veerkrachtige groene ruimte. Bij De Biesbosch Gijsbers groep moedigen we deze duurzame praktijken aan om van uw tuin een model van milieubewustheid en schoonheid te maken. Wij hebben CO2 neutrale potgrond en gebruiken champost en natuurlijke meststoffen naast de reguliere en kunstmeststoffen. Door bewuste keuzes te maken en te zorgen voor een CO2-neutrale tuin, dragen we bij aan het behoud van onze planeet.

De Biesbosch gijsbers Groep

Heeft uitermate veel liefde voor het vak!

  • Sinds 1978 voor u actief

  • In Zuid-Holland, Noord-Brabant én Zeeland

  • VCA- én ISO 9001 gecertificeerd

  • Beschikt over het CO2-Bewustheidscertificaat (Niveau 4)

  • Lid van de Dutch Quality Gardens

  • Gediplomeerde hoveniers en boomverzorgers

Gratis tuininspiratie

Bent u inspiratieloos of heeft u een bepaalde tuinstijl voor ogen? De Biesbosch Gijsbers Groep geeft handige tips voor de meest populaire tuinstijlen! Lees meer over een bepaalde tuinstijl door op een van de onderstaande foto’s te klikken.

Compost is de schat van de tuin.. én is het milieuvriendelijkst!

Een van de belangrijkste componenten van ecologisch verantwoorde tuinbemesting is compostering. Compost ontstaat door de afbraak van plantaardig en organisch materiaal, waardoor het een uitstekende bron van voedingsstoffen voor uw tuin is. Het verrijkt de bodem met essentiële mineralen en bevordert een gezond microbieel ecosysteem. Het is CO2 neutraal en stimuleert de groei van sterke en levendige planten.

Tip: Verzamel organisch materiaal zoals groente- en fruitresten, koffiedik, bladeren en gras. U kunt in een afgelegen hoek in uw tuin de composthoop creëren en de natuur het werk laten doen. Binnen de kortste keren heeft u een rijke, voedzame compost om planten te voeden.

100% organische kunstmest

Organische meststoffen brengen grote voordelen met zich mee in vergelijking met kunstmest. Ze handhaven een langdurige effectiviteit en stimuleren bovendien het actieve bodemleven. Dit speelt een cruciale rol bij het omzetten van organisch materiaal in voedingsstoffen en het bevorderen van een gezonde bodemstructuur.

Tip: Diverse organische materialen, zoals beendermeel, bloedmeel, visemulsie en zeewierextract kunnen worden gebruikt als aanvullende meststoffen. Deze materialen kunnen specifieke voedingsstoffen leveren die mogelijk ontbreken in de bodem van uw tuin.

Mulch

Mulchen houdt in dat de grondoppervlakte wordt bedekt met materialen zoals compost, houtsnippers, boomschors, snoeiafval, karton of groenbemesting. Mulch helpt vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken, de bodemtemperatuur te reguleren en geleidelijk voedingsstoffen vrij te geven naarmate het afbreekt.

Groenbemesting

Groenbemesters zijn planten die u specifiek in uw tuin plant om de bodem te verbeteren. Klavers, lupines en mosterdplanten zijn enkele voorbeelden hiervan. Ze halen stikstof uit de lucht en slaan het op in hun wortels. Dit zorgt voor verrijking van de bodem. Aan het einde van het groeiseizoen kunt u de planten omploegen, waardoor de voedingsstoffen vrijkomen en de grond vruchtbaar blijft.

voorjaarstuin
voorjaarstuin
voorjaarstuin
Vrijblijvend informatie ontvangen

Door milieuvriendelijke te tuinieren, zoals composteren en het gebruik maken van natuurlijke materialen bij het bemesten, kunt u een duurzame tuin creëren die biodiversiteit ondersteunt, afval vermindert en uw CO2-voetafdruk verkleint. Door deze methoden te omarmen, helpt u niet alleen het milieu, maar bevordert u ook een gezonde plantengroei en opbrengst. Wilt u advies of weten welke specifieke producten u kunt gebruiken voor uw bodem? Neem gerust contact met ons op.

Persoonlijk advies

Wenst u een oriënterend gesprek?
De Biesbosch Gijsbers Groep komt graag met u in contact!

Prijsopgave op maat

Liever meteen een offerte op maat ontvangen?
Vraag naar onze prijzen via ons online formulier.