Veel mensen genieten van hun tuin, maar ontdekken al gauw dat de tuin niet helemaal perfect bij hun wensen past. De tuin schiet daarbij te kort en is nog geen droomtuin te noemen.

Bij hoveniersbedrijf De Biesbosch Gijsbers Groep helpen we klanten graag aan een droomtuin. Maar wat is een droomtuin nu eigenlijk?

Een droomtuin is volgens vele een tuin die volledig en helemaal bij uw wensen past. Niet alleen voor nu, maar ook in de toekomst.

Voor iedereen is een droomtuin anders. Wij bij De Biesbosch Gijsbers Groep zijn van mening dat een droomtuin een tuin is die het hele jaar weergaloos mooi dient te zijn. Dus niet alleen in de lente (met jonge groen) of in de zomer met bloei en mooi weer. Maar een tuin die juist ook in de herfst en winter veel te bieden heeft.

In dit blogbericht bespreken we 4 stappen die tot uw droomtuin leiden.

1. Breng uw eigen tuinwensen in kaart

Wij zeggen weleens “Zoveel mensen, zoveel wensen”. Een tuin is immers heel persoonlijk. Uw wensen zijn leidraad voor de inrichting van de tuin. Maar het begint ook met het in kaart brengen van uw eigen behoeftes, waar de tuin aan moet voldoen. Is de tuin bedoeld ter ontspanning of rust, ter vermaak of juist beleving? Moet de tuin vooral aansluiten op jonge kinderen? Of is het een plek van totale rust?

Om tot een droomtuin te komen, moet u zelf bedenken aan welke behoefte de tuin moet voldoen. Beantwoord voor uzelf vragen zoals:

  • Waar beleeft u het meeste plezier aan in de tuin?
  • Welke huidige tuinonderdelen voegen weinig toe aan het tuinplezier?
  • Welk onderdeel van de tuin vergt de meeste tijd om te onderhouden? En beleeft u hier nog plezier aan?
  • Wat mist u nu in de tuin?
  • Wat vind u niet meer mooi in de tuin?
  • Beschrijf uw ideale tuinstijl

Veel van onze klanten kiezen voor een gezellige, bloeiende tuin. Waar samenkomen met familie, vrienden en het gezin op nummer 1 staat. Maar dat hoeft niet voor iedereen te gelden. Andere klanten kiezen juist voor een onderhoudsvrije tuin, waarbij er weinig groen terug te vinden is omdat ze weinig tijd hebben om de tuin te onderhouden.

2. Een droomtuin hoeft niet per se duur te zijn

Ook met kleine aanpassingen in de tuin, kan de tuin ineens perfect aansluiten op uw behoeften. Onze tuinontwerper kijkt graag samen met u naar de mogelijkheden van kleine of minimale aanpassingen in de tuin.

Nieuwe terrastegels, een andere indeling, meer of minder tuinvakken, renovatie van een deel van de tuin, andere beplanting. Kleine aanpassingen zijn eenvoudig doorgevoerd en vergen geen grote investering. Soms kunnen nieuwe tuintegels al een wereld van verschil maken, omdat ze een nieuwe uitstraling met zich meebrengen.

Van moderne tegels tot leuke patronen en siertegels. Er is van alles mogelijk, zonder hoge investering.

droomtuin

Ook het vervangen van de tuinbeplanting geeft meteen al een andere tuinsfeer. Voor het vervangen van alle tuinbeplanting, is een beplantingsplan aan te bevelen. Daarin onderzoeken we op maat de juiste beplanting voor uw tuin. Factoren zoals groeiafstand, groeigedrag, blad- en bloemkleuren, voedingsbenodigdheden, bodemkwaliteit en standplaats worden per soort onderzocht. Vervolgens wordt de samenhang in kaart gebracht. U ontvangt vervolgens een gepersonaliseerd advies over de beste beplantingsopties voor uw tuin.

Soms kan het ook voorkomen dat de bodemgrond van uw tuin gewoon niet meer zo gezond is.

Wellicht is er verkeerd geplant en bevat de grond nog maar weinig voedingsstoffen. Of is er een te donker hoekje in de tuin, waar niks meer groeit? Met bodemverbeteraars maken we de tuingrond in de tuin weer gezond. En geven we een persoonlijk advies af over de beste tuinplanten per plek.

Ook regelmatig bemesten doet wonderen voor de bodemkwaliteit.

Meer weten over het vervangen van enkele tuinonderdelen? Zoals alleen de bestrating, beplanting, verlichting of een specifiek tuinonderdeel in de tuin? Kom dan snel met ons in contact via het online formulier op de website.

3. Past de indeling nog?

Past de huidige indeling nog bij uw (levens)wijze? Meestal worden tuinen aangelegd met het oog op de toekomst. Het kan alleen voorkomen dat de tuin plots niet meer bij uw gezinssituatie of levensstijl past.

Wilt u ineens meer groen in de tuin, terwijl u eerder genoot van een onderhoudsarme tuin? Of is de tuin ingericht op de kinderen en zijn ze inmiddels het huis uit? De tuin iedere 10 jaar opnieuw evalueren is zeker een goed idee om dit soort dilemma’s te voorkomen.

Een droomtuin groeit namelijk met u mee.

4. Is de tuin voor alle seizoenen ingericht?

We genieten allemaal van een bloeiende tuin. Echter denken de meeste mensen dat dit enkel geldt voor de lente en zomer. Juist met winterharde beplanting, blijft er ook in de wintermaanden veel te beleven in de tuin.

Laat een hovenier uw huidige tuinbeplanting in de tuin inspecteren én vraag naar de opties voor herfst- en winterbloei. Winterbeplanting houdt uw tuin interessant en bieden allerlei schuilplaatsen voor de vogels.

Mist u een warme plek om te zitten in de tuin voor in de koudere maanden? Dan is een overkapping of tuinhuis wellicht een ideale toevoeging aan de tuin. Of juist een zitkuil met vuurkorf. Er zijn allerlei nieuwe ideeën te verzinnen om uw tuin voor alle seizoenen in te richten.

Ook een droomtuin laten realiseren?

Wilt u eens sparren met een expert voor wat er mogelijk is in uw tuin? Vraag dan een persoonlijk advies op met onze tuinontwerper. Gewoon via de online agenda op de website.