Vol tuininspiratie door de Biesbosch Gijsbers Groep

Maak uw tuin voorjaarsklaar met deze 6 tips

Het is bijna lente en dat betekent dat we richting langere en mooie dagen gaan. In het voorjaar komt de tuin weer helemaal tot leven. Wilt u voorkomen dat u achter de feiten aanloopt? Maak uw tuin dan voorjaarsklaar met tips van ons hoveniersbedrijf de Biesbosch Gijsbers Groep.

Geniet het hele jaar van uw tuin

In het voorjaar wordt de basis van uw tuin gelegd voor de rest van het jaar. Door rekening te houden met een aantal aspecten zorgt u ervoor dat u het hele jaar kunt genieten van uw tuinparadijs. Bent u zelf geen tuinwonder, heeft u een hekel aan tuinieren of kunt u wel wat professionele hulp gebruiken betreft het onderhoud van uw tuin? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Wij staan voor u klaar met tips, advies en kunnen u helpen met allerlei tuinwerkzaamheden.

De Biesbosch gijsbers Groep

Heeft uitermate veel liefde voor het vak!

  • Sinds 1978 voor u actief

  • Actief in de regio 50km rondom Dordrecht

  • Beschikt over het CO2-Bewustheidscertificaat (Niveau 4)

  • Lid van de Dutch Quality Gardens

  • Gediplomeerde hoveniers en boomverzorgers

Gratis tuininspiratie

Bent u inspiratieloos of heeft u een bepaalde tuinstijl voor ogen? De Biesbosch Gijsbers Groep geeft handige tips voor de meest populaire tuinstijlen! Lees meer over een bepaalde tuinstijl door op een van de onderstaande foto’s te klikken.

Voorjaarstip 1: Zeg vaarwel tegen de tekenen van het najaar

Het eerste wat u kunt doen zodra de eerste zonnestralen tevoorschijn komen is: puin ruimen! Niet altijd de leukste klus, maar wel noodzakelijk voor een goede start. Haal bladeren weg, verwijder dode planten en haal de dakgoot leeg. U zult merken dat dit al een groot verschil geeft.

voorjaar in de tuin
voorjaar in de tuin
voorjaar in de tuin

Voorjaarstip 2: Verwijder al het onkruid

Helaas moet het echt gebeuren, het onkruid verwijderen. De meeste mensen hebben er een hekel aan. Om te zorgen voor het beste resultaat adviseren wij u om het onkruid in de tuin met de hand te verwijderen. Is dit echt te intensief? Dan kunt u overwegen om het onkruid los te schoffelen.

voorjaarstuin
voorjaarstuin

Voorjaarstip 3: Bemest de tuin

Een van de belangrijkste tips voor het voorjaarsklaar maken van uw tuin is het bemesten. Uw tuin heeft gedurende de winter aardig wat te voorduren gehad, dus het kan wel wat extra voeding gebruiken. De bodem zit vol bacteriën, schimmels en insecten die planten aantasten. Bemest daarom de grond om te dit voorkomen.

Voorjaarstip 4: Snoei de planten en zijtakken

Heeft u vaste planten in uw tuin? Dan bestaat er een grote kans dat er doodhout tussen zit. Het is belangrijk dat uw planten een voorjaarsknipbeurt krijgen. Dit zorgt ervoor dat ze mooier worden en dat ze vertakter gaan groeien. Hoofdtakken hoeft u niet te knippen. Als u een klimop in de tuin heeft, dan kan deze ook een snoeibeurt gebruiken. Wanneer u planten op het juiste moment snoeit, zullen ze het hele seizoen opnieuw stralen. Wilt u advies over hoe u een bepaalde plant het beste kunt snoeien? Neem dan gerust contact op.

planten laten snoeien voorjaar
planten laten snoeien voorjaar

Voorjaarstip 5: Geef uw tuinbestrating een grondige poetsbeurt

Het slechte weer uit het najaar heeft niet alleen invloed op uw planten, maar ook op de verharding in uw tuin. Zorg er daarom voor dat u de tegels goed schoonmaakt. Wanneer uw tuin te maken heeft met groene aanslag kunt u gebruik maken van een hogedrukspuit. Gebruik absoluut geen chloor, dit is slecht voor uw tuin. Middelen die u wel kunt gebruiken zijn: schoonmaakazijn (ideaal voor houten stoelen en banken), groene Biotex en strooizout (perfect voor bestrating, zoals paden).

De Biesbosch Gijsbers Groep gebruikt de Terrazza MC Borstelmachine! Tegels en terrassen zien er weer als nieuw uit, na gebruik van de borstelmachine. De machine maakt niet alleen de tegels schoon, ook vult hij de voeg in met zand. Het enige wat nog moet gebeuren is het overgebleven zand verwijderen. Een fluitje van een cent dus!

Voorjaarstip 6: Zet de bloemetjes buiten

Een ultiem lentegevoel krijgt u natuurlijk door een tuin vol kleurrijke bloemen. U kiezen bijvoorbeeld kiezen voor een bonte mix aan kleuren en verschillende soorten voor een extra zomers gevoel waar u vrolijk van wordt. Heeft u in het najaar al zaadjes geplant? Dan komen deze in het voorjaar uit!

bloemen laten planten voorjaar
bloemen laten planten voorjaar

Extra voorjaarstip voor als u een vijver heeft!

Niet alleen planten gaan in het voorjaar weer groeien, verschillende diertjes zullen zich ook weer laten zien. Wilt u er zeker van zijn dat planten niet alle zuurstof uit het water wegtrekken? Dan kunt u kiezen voor mesttabletten. Daarnaast is een van de grootste bedreigingen voor een vijver zweefalg, pak dit zo snel mogelijk aan.

Vrijblijvend informatie ontvangen

Wilt u meer informatie over hoe u uw tuin voorjaarsklaar kunt maken of bent u benieuwd naar wat wij kunnen betekenen voor u? Laat het ons weten. We hopen snel met u in contact te komen.

  • Let op! U kunt alleen gebruik maken van onze dienstverlening als u zich bevindt in een straal van 25km rondom Dordrecht. 
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Persoonlijk advies

Wenst u een oriënterend gesprek?
De Biesbosch Gijsbers Groep komt graag met u in contact!

Prijsopgave op maat

Liever meteen een offerte op maat ontvangen?
Vraag naar onze prijzen via ons online formulier.

Alle blogonderwerpen

Ontdek meer blogs omtrent tuinen:

We nemen u graag mee in de nieuwste trends op het gebied van tuinstijlen, onderhoud, boomverzorging en meer! Klik op één van de onderwerpen om meer te bekijken.