Uw hovenier sinds 1978
Stormschade aan schutting
In Nederland kan het in de herfst- en wintermaanden flink stormen. Het KNMI probeert een zo goed mogelijke indicatie te geven van de verwachtingen, maar helaas is het soms toch een pittigere storm van verwacht. Schade aan tuinonderdelen als een schutting of overkapping is iets wat in deze gevallen vaak voor komt. Naast de materiële schade, kan het ook voor ongemak en onveiligheid zorgen. Gelukkig kunt u met de juiste stappen de schade herstellen, uw verzekering claimen en toekomstige schade voorkomen.
Heeft uitermate veel liefde voor het vak!
Over stormschade
Stormschade (aan een schutting of iets dergelijks) is schade die is veroorzaakt door extreme weersomstandigheden, zoals wind, regen of hagel. Deze schade kan variëren van kleine scheurtjes en krassen tot omgevallen schuttingpanelen of zelfs een compleet verwoeste schutting. Denk aan de volgende type schade als het gaat om uw schutting:
Schuttingpanelen die zijn omgevallen of scheef staan
Vanzelfsprekend is dit het meest duidelijke teken van stormschade. Bekijk na de storm of de panelen nog stevig vastzitten aan de palen en of er geen scheuren of breuken in het materiaal zitten.
Gebroken schuttingpanelen
Al zit er nog maar een kleine breuk: zelfs kleine beschadigingen kunnen leiden tot grotere problemen in de toekomst. De panelen gaan namelijk in de zomermaanden door de zon uitzetten! Inspecteer alle planken zorgvuldig op scheuren, splinters of andere opvallende dingen.
Schroeven en spijkers die midden of loszitten
Een schuttingpaneel dat los staat kan zorgen voor gevaarlijke situaties. Check of de spijkers en schroeven nog goed vast zitten. Enkele ontbrekende bevestigingsmaterialen kunt u halen bij de bouwmarkt voor een snelle oplossing.
Schuttingpalen met gaten en scheuren
Uw schutting rust op de schuttingpalen. Als deze (zwaar) beschadigd zijn is de gehele constructie uit balans.
Toch een nieuwe schutting nodig na een fikse storm? Doe alvast inspiratie op!
Wat moet ik doen bij stormschade aan mijn schutting?
Natuurlijk weet u dat u vooral niet naar buiten moet gaan als het noodweer nog in volle gang is. Ga pas kijken in uw tuin als het weer het toelaat. Niet alleen kan er schade zijn aan de schutting, denk ook aan elektriciteitskabels! Ziet u deze blootliggen? Schakel snel een elektricien in en ga niet zelf aan de slag. Houd tot slot kinderen en huisdieren uit de buurt van de kapotte schutting.
Deze stappen kunt u ondernemen bij stormschade:
Neem de schade op
Maak foto’s van de beschadigde schutting. Doe dit vanuit verschillende hoeken. Het is namelijk belangrijk om bewijsmateriaal te verzamelen als u de schade bij uw verzekering wil indienen. Ook is het fijn voor ons om te zien hoe de situatie nu is, voordat wij het gaan repareren. Let op! Vergeet niet de datum en tijd te noteren wanneer de schade is toegebracht door de storm.
Maak een melding
Bespreek samen met de buren welke stappen u gaat ondernemen om de schutting te laten herstellen. Neem vervolgens contact op met de verzekering om erachter te komen of deze stormschade (aan de schutting) dekt. Zij zullen u verder informeren over de aan te leveren documenten.
De schutting laten herstellen
Schakel De Biesbosch Gijsbers Groep in als u zelf de schade niet kunt herstellen. Wij hebben ervaren vakmannen in dienst die de schutting er weer kan laten uitzien als nieuw! Samen met u maken we een plan en kijken we gelijk naar preventieve mogelijkheden als het gaat om de nieuwe schutting.