Nieuwe tuin met verschillende elementen

Een prachtig project in deze tuin bij een nieuwbouwhuis! We zijn druk bezig geweest om verschillende elementen te verwerken in de voor- en achtertuin. Maar de bewoners gaan ook zelf aan de slag..

In de voortuin zijn verhoogde bakken geplaatst waar de mensen namelijk zelf een moestuin gaan creëren. Groente en fruit uit eigen tuin; hoe bijzonder is dat?

Verder in de tuin: Hier is een grillig pad gecreëerd van zwarte pebbles op splitplaten, omringd met cortenstaal, welke het tuinpad & grindpad kruist. Hier vinden we ook gras in ovale vorm.

Langs het huis is een tuinpad aangelegd met stenen van 20×30. Ook zijn hier, net als in de voortuin, de verhoogde bakken terug te vinden. Aan het eind van dit tuinpad zijn twee Douglas pergola nietjes geplaatst met hiertegen witte- en blauwe druiven.

Achter in de tuin is een terras gemaakt van tegels die op oude houten planken lijken. Deze lopen mee met de schuine vormen van de tuin. In een hoek van dit terras is een oudere peer geplaatst. Op de achtergrond (voor de schutting) een lei abrikoos & een pruim. Vervolgens is naast het terras een afscheidingshaag van Portugese laurier geplant die net doorloopt in het gras.

Niet te vergeten: De schutting. Deze bestaat uit betonpalen en staanders met om-en-om een dichte vuren schutting en gaasscherm met heidemat. Dit om de eerste doorkijk te voorkomen & is beplant met verschillende soorten klimplanten.

De algehele beplanting in de tuin is naar wens van de klant in groepen van laag naar hoog en in verschillende kleuren zodat een mooi fleurig geheel zal ontstaan van het voorjaar tot het najaar. Tot slot is ook gedacht aan de afvalcontainers! Achter de schuur is een stuk bestraat zodat de bewoners deze hier neer kunnen zetten.

Rondleiding door de tuin

Het resultaat

De Biesbosch Gijsbers Groep

Echte vakmannen met een groen hart voor hun vak, dat is de Biesbosch Gijsbers Groep! Al sinds 1978 voorzien we onze klanten van een fijne tuin. We ontwerpen de tuinen, leggen ze aan en indien gewenst onderhouden de tuinen. Op ons kunt u bouwen en dat ziet onze nog altijd groeiende klantenkring ook! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Benieuwd naar andere tuinstijlen? Bekijk dan eens onze inspiratiepagina’s.