Onderhoudsvriendelijke tuin realiseren door het vervangen van bestrating in Dordrecht

De Biesbosch Gijsbers Groep is in de wijk Oudelandshoek in Dordrecht 2 weken lang bezig geweest met het onderhoudsvriendelijk maken van een voor -en achtertuin. Dit hebben we gedaan door enkele aanpassingen te doen in de bestrating. We hebben namelijk de oorspronkelijk klinkers vervangen. Deze klinkers had grote voegen, waar het onkruid gemakkelijk doorheen kon groeien. Dit houdt in dat er regelmatig onderhoud uitgevoerd moet worden; war de bewoners zelf geen tijd voor hebben.

In de achtertuin is er een grindplek met beach pebbels aangelegd op de plek waar de nieuwe bloembakken op komen te staan. Het formaat van het grind is 8-16mm. Goed om te benoemen is dat in deze bloembakken een prachtige Japanse esdoorn wordt geplant. Populair door de bijzondere kleuren van de bladeren in het najaar.

Achtertuin en voortuin op de schop

Bij deze opdracht hebben onze hoveniers zowel de voortuin als de achtertuin aangepakt. In de achtertuin is een verhoogde border geplaatst waarin een taxushaag wordt geplant. Een haag brengt enkele voordelen met zich mee. Het biedt bijvoorbeeld beschutting en in het geval van de bewoners dient het als  windscherm zodat zij ongestoord in hun tuin kunnen genieten.

In de voortuin heeft de Biesbosch Gijsbers Groep gekozen voor een dikkere tegel in de maat 30x60cm omdat deze plek dient als parkeerplaats. We kiezen hier voor de dikkere tegels omdat deze beter het gewicht van de geparkeerde voertuigen aan kunnen. Des te dikker de tegel, des te beter het de druk kan opvangen.

Een tuinontwerp aanvragen

Wilt u ook meer informatie over het realiseren van een onderhoudsvriendelijke tuin? De gecertificeerde hoveniers van de Biesbosch Gijsbers Groep kunnen u hier bij ondersteunen. We komen graag even bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.

In ons portfolio kunt u nog meer verschillende tuinprojecten bekijken en alvast eens inspiratie opdoen! De Biesbosch Gijsbers Groep realiseert graag uw tuindromen. Van bijzondere zomerse stadstuinen tot inspirerende bedrijfstuinen. Het kan allemaal. Neem vandaag nog contact met ons op.