Uw tuin goed onderhouden, kost niet alleen tijd, maar ook een hoop energie.

Niet iedereen is goed in tuinonderhoud. Sommige mensen nemen de tijd er niet voor, terwijl anderen gewoon niet over groene vingers beschikken.

Toch gaan een hoop mensen zelf in de weer met snoeiwerkzaamheden, het onderhouden van de vijver en het gazon en natuurlijk de eindeloze onkruidbestrijding. Maar ze behalen vaak niet het gewenste resultaat dat ze voor ogen hebben.

Planten gaan dood, bomen verliezen te veel blad, worden ziek of de vijver kampt plotseling met een algenprobleem. Soms keert het uitgetrokken onkruid binnen twee weken alweer terug.

Om hoofdpijn van te krijgen!

Zijn uw goede bedoelingen in de tuin ook zo moeilijk te realiseren? Maar heeft u zoals zoveel mensen moeite met het gezond krijgen van uw tuin?

Wij begrijpen uw frustratie en bieden u een snelle tuinonderhoudsoplossing.

Ontdek in deze handige stappen de beste onderhoudsoplossing voor uw tuin én achterhaal de beste maanden waarin onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd. En onderscheidt uzelf van de meeste mensen die niet goed zijn in tuinonderhoud. Om jaloers op te worden.

3 Redenen waarom de meeste mensen niet goed zijn in tuinonderhoud

Hulp bij tuinonderhoud lost veel problemen op [en nee, het is écht niet zo duur als u denkt!]

De meeste mensen genieten optimaal van hun tuin, maar zien erg op tegen het grootschalige tuinonderhoud. Helemaal als ze een groot perceel hebben om te onderhouden.

De voortuin, zij tuin, oprit, toegangsbrug en achtertuin moet onderhouden worden… en dat neemt toch wel alle vrije tijd in beslag.

Dat snappen wij bij De Biesbosch Gijsbers Groep maar al te goed. Daarom adviseren wij u om hulp bij tuinonderhoud in te schakelen. En een goed geschoolde hovenier heeft immers alle tuinkennis in huis die u nodig heeft. En dat is écht niet zo duur als u waarschijnlijk denkt.

Een hovenier is namelijk een belangrijke factor in het gezond krijgen en houden van uw tuin. Alle vervelende taken, waar u al maanden tegenop ziet, worden in uw tuin helemaal uit handen genomen.

Zo heeft u de handen vrij om belangrijkere dingen te ondernemen, zoals aandacht geven aan uw hond, kinderen, hobby of sportactiviteit.

Nog een groot voordeel bij hulp bij tuinonderhoud: U hoeft voor hulp bij tuinonderhoud niet eens meer zelf thuis te zijn. De tuinmannen weten na 1 keer de weg in en rondom uw tuin, voeren de werkzaamheden direct uit. Ook wanneer u aan het werk bent of lekker aan de koffie zit bij een vriend of vriendin.

Dat klinkt goed, maar wat kost tuinonderhoud nu precies?

De kosten voor tuinonderhoud verschillen. En dat ligt allemaal aan het feit bij welke hoveniersbedrijf u aanklopt om tuinonderhoud uit te laten voeren. Niet alleen zijn er verschillen in prijs op te merken, maar er is ook verschil in:

 • Geleverde kwaliteit: welke kwaliteit verwacht u en welke kwaliteit levert een tuinman binnen de gewenste tijd?
 • Snelheid: hoe snel worden de werkzaamheden opgepakt en uitgevoerd?
 • Flexibiliteit: heeft u toch tussentijds een extra verzoek? Wordt dit dan direct uitgevoerd of moet u hiervoor een nieuwe afspraak maken?

En tot slot speelt de omvang van uw tuin of tuinen een rol. Heeft u veel grond om te onderhouden? Dan volstaat 1 hovenier niet en worden er meerdere hoveniers gestuurd om de werkzaamheden snel uit te voeren.

Hulp bij tuinonderhoud is eenvoudig te regelenzo doet u dat bij ons via dit formulier-, betaalbaar én ontspannend. U krijgt direct inzicht in de kosten die bij tuinonderhoud komen kijken. Alle werkzaamheden worden hierbij uitgevoerd door een professional.

Onze hoveniers in actie:

Tuinonderhoud
Tuinonderhoud

Wat levert tuinonderhoud nu eigenlijk op?

De tuinman of hoveniersbedrijf is bij grote onderhoudsklussen meestal in enkele uren klaar. Houdt er rekening mee dat uw tuin dankzij goed onderhoud lang meegaat en bovendien mooi blijft. Hiermee stijgt het woongenot én ook de waarde van het huis.

Iedere investering in de tuin betaalt zich dus altijd uit naar waardevermeerdering van uw woonhuis! En dat is natuurlijk goed nieuws.

Welke werkzaamheden neemt een hovenier voor mij uit handen?

Alle werkzaamheden die nodig zijn om uw tuin er gezond en krachtig te laten zien.

Denk bijvoorbeeld aan:

 • Gazonherstel: het verticuteren (bemesten), bekalken of maaien van uw gazon. Ook eventuele drainageoplossingen tegen hoogstaand water op het gazon en bodemverbeteringen zijn mogelijk.
 • Snoeiwerkzaamheden: het machinaal of met de hand snoeien van: bomen, fruitbomen, groene hagen, coniferen en buxussen of buxushagen.
 • Het fijne werk: afgevallen blad ruimen, terrastegels schoon borstelen en bodem bemesting.
 • Onderhouden van uw vijver: algenbestrijding, het verwijderen van gevallen blad en eventueel plantenonderhoud.
 • Onkruidbestrijding: met een machine of met de hand ongewenst onkruid verwijderen. Tussen de planten, stoeptegels, terrastegels, langs paden en langs uw woning.

Het kan voorkomen dat u te maken krijgt met een invasieve onkruidsoort -een onkruid dat resistent is tegen de algemene bestrijdingsmethodes én ook geen natuurlijke vijanden meer heeft. Hierbij is een behandelplan gewenst om de onkruidplant in uw tuin te beheersen en terug te dringen.

 • Herstelwerkzaamheden: zoals het vervangen van gebroken potten en tegels en het herstellen van kapotte verlichting en schuttingen. Op aanvraag zal de tuinman ook zorg dragen voor het vervangen van slecht groeiende of zieke planten en bomen. U geeft dit simpelweg door vóór de onderhoudsafspraak.
 • Herindelen en aanleggen: Wenst u een iets andere indeling van uw tuin om de tuin voor het komende jaar weer een leuke twist te geven? Bijvoorbeeld het verplaatsen van uw meubelen, plantenvakken of potten? De hovenier pakt dit met veel plezier voor u op.
 • Opruimen en afvoeren puin: uw groene bak zit na de werkzaamheden snel vol. Maar natuurlijk zullen we het groenafval niet in uw groene bak gooien. We nemen al het afval mee naar een groenverwerker in de buurt. Zo heeft u geen rommel.

Klein onderhoud versus een tuinonderhoudscontract

De Biesbosch Gijsbers Groep biedt u verschillende tuinonderhoudscontracten aan.

Maar onthoud goed: niets moet, alles mag!

Een contract op week, – maand, – of zelfs tweemaandelijkse basis is mogelijk. Liever eenmalig op een dag naar keuze een hovenier inschakelen? Bij ons hoveniersbedrijf is het mogelijk om op een werkdag naar keuze een hovenier in te huren zonder onderhoudscontract.

Veel mensen kiezen echter voor 2 x per jaar tuinonderhoud.

Eén onderhoudsbeurt in de zomer en één onderhoudsbeurt in de winter om hun tuin het hele jaar door in tiptop conditie te houden.

1. Winterbeurt tuin

Wij adviseren tegenwoordig om de onderhoudswerkzaamheden om de winterbeurt tuin op te splitsen in 2 aparte beurten.

Dat komt omdat het nu steeds warmer blijft, de tuin nog mooi is en het zonde is om sommige planten al af te knippen. Dan is het immers beter om de winterbeurt uit te voeren in de maanden oktober/november en in januari/februari.

 • Oktober/november: zeer geschikt als grote onderhoudsbeurt, waarbij alle grote onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd.
 • Januari/februari: meer voor de fijne werkzaamheden zoals het ruimen van blad en lichte snoeiwerkzaamheden.

Zo blijft uw tuin de hele winter netjes.

2. Zomerbeurt tuinonderhoud

De zomerwerkzaamheden worden meestal in het voorjaar uitgevoerd. Dat betreft de maanden april/mei/juni. Wanneer de bomen en struiken weer groen worden en de zomer aanvangt, beseffen veel mensen plotseling dat de tuin weer gedaan moet worden. Echter zit de agenda’s van de hovenier in de lente erg vol! Het is dan lastig om een plekje te bemachtigen.

Met een tuinonderhoudscontract van tweemaal per jaar heeft u hier geen last van. Er is altijd een plekje voor uw tuin in het voorjaar zodat u weet dat u er iedere zomer weer van volop van geniet.

In 6 stappen naar het beste tuinonderhoudscontract voor uw situatie

Natuurlijk helpen wij u bij de keuze van het beste tuinonderhoudscontract voor uw situatie. Wellicht denkt u zelf aan 4 keer per jaar, maar blijkt 2 keer per jaar echt voldoende. Dat bespaart u een hoop kosten.

Ontdek deze 6 snelle stappen naar goed tuinonderhoud voor uw tuin:

 1. Zet uw wensen voor uzelf op papier. Hoe vaak wenst u grondig tuinonderhoud? En wat is er allemaal nodig in uw tuin?
 2. Bedenk een maximale prijs die u over heeft voor het uitbesteden van de werkzaamheden en stel een budget op.
 3. Maak een afspraak met één van onze hoveniers voor hulp bij tuinonderhoud via ons afspraken formulier.
 4. De hovenier maakt met u een afspraak om langs te komen voor een vrijblijvend gesprek en loopt met u een rondje in uw tuin.
 5. Hierna ontvangt u een onderhoudsplan met een prijs, zodat u weet waar u aan toe bent.
 6. Neem de beslissing of het plan van de hovenier aansluit op hetgeen wat u zelf voor ogen heeft en maak een weloverwogen beslissing.

Vergelijk de kwaliteit, kosten en mogelijkheden van verschillende bedrijven én kies het bedrijf waarmee u een goede klik heeft. De tuinman komt immers bij u thuis langs. Daarom is het belangrijk een goede vertrouwensband op te bouwen.

Bij De Biesbosch Gijsbers Groep hechten we veel waarde aan een goede onderlinge relatie. We geven u veel advies, helpen u bij tussentijdse vragen en zorgen voor een nette, nauwkeurige afwerking. Ook valt er bij onverwachte situaties altijd iets te schuiven in onze planning.

Hulp bij tuinonderhoud nodig? Onze hoveniers hebben passie voor het vak. En verzorgen uw tuin tot in de puntjes. Ontdek ons tuinonderhoud én vraag via deze weg direct een prijsopgave bij ons aan.

Offerte opvragen voor tuinonderhoud