Veel mensen houden van een strakke, moderne tuin. De tuin is overzichtelijk, met duidelijke zichtlijnen en bovendien eenvoudig te onderhouden. Een fijne buitenomgeving creëert u niet zomaar. Daarom geven wij 10 tips hoe u zelf ook een ultra, moderne tuin kunt realiseren.

De hulp van een professionele hovenier, is bij aanleg gewenst om het beste resultaat te krijgen. Wij, van hoveniersbedrijf De Biesbosch Gijsbers Groep helpen u bij het ontwerpen en aanleggen van uw ideale, moderne tuin. Kijk voor meer informatie over tuinontwerp, tuinrenovatie of tuinaanleg eens bij onze dienstverlening op de website.

Geniet hieronder van onze 10 tips om een ultra moderne tuin te realiseren:

1. Plaats een overkapping voor meer sfeer

Een overkapping mag in de moderne tuin zeker niet ontbreken. U voegt namelijk meteen veel sfeer toe aan de tuin. Het is eigenlijk een ‘extra’ kamer die u toevoegt, waarvan u extra kunt genieten. Maak de overkapping af met een lekkere loungebank, een heater en/of vuurkorf of een buitenkeuken om tijdens de warme zomeravonden heerlijk tot rust te komen.

Luxe overkappingen met verlichting en op maat gemaakte tuinmeubelen zijn gewoon aan te vragen bij De Biesbosch Gijsbers Groep. Hieronder geven wij 3 voorbeeldprojecten, waarbij er luxe overkappingen zijn gerealiseerd in grote en kleine tuinen:

2. Kies voor grote tegels

Grote tegels zijn helemaal in. Met grote tegels trekt u de leefomgeving van binnen, eenvoudig naar buiten.

Sommige tegels – zoals keramische tegels – zijn zelfs zowel voor binnen als voor buitengebruik bestemd. Terrastegels komen er in allerlei kleuren, groottes en prints. En zijn ideaal om te gebruiken voor looppaden of uw terras. Ga bijvoorbeeld voor grote, antraciete betontegels om uw moderne tuin helemaal af te maken.

3. Gebruik veel grind of grote kiezels

Grind is perfect voor de moderne tuin. Gebruik deze vorm van half verharding bijvoorbeeld voor het ‘bestraten’ van uw oprit of terras. Eventueel is fijn grind ook heel mooi tussen de planten in. Zo voorkomt u bovendien dat het onkruid snel groeit.

Liever geen gebruik maken van grind? Kies dan eens voor grote kiezelstenen tussen de planten. Deze kiezels ogen zeer strak en geven uw tuin toch nog een natuurlijke uitstraling.

Moderne kindvriendelijke tuin

4. Ga voor lange lijnen zoals een langwerpige vijver

Creëer lange lijnen in de tuin, om een ruimtelijke indruk te wekken. Zo lijkt uw tuin immers nog langer. Lange lijnen komen terug in bijvoorbeeld een langwerpige vijver, een lang terras of lange (dunne) plantenborders.

5. Plant woestijn- en/of vetplanten in de tuinborder

Met woestijnplanten creëert u een moderne uitstraling. Voornamelijk wanneer u er ook voor kiest om ze in een tuinborder met grind te plaatsen. De woestijn en/of vetplanten hebben weinig water nodig en zijn dus heel goed geschikt voor in de zomer. Let voor het plaatsen of de afwatering van de grond goed geregeld is. Omdat het in Nederland veel neerslag is, is het bij woestijn en/of vetplanten belangrijk dat overtollig water snel af kan vloeien. Zorg daarom vooraf voor een goede drainage of compleet drainagesysteem in de tuin.

6. Leg een groen gazon aan

Een rond, vierkant of rechthoekig gazon zorgt voor veel plezier in iedere tuin. Een gazon kunt u zo groot (of zo klein) mogelijk maken als u zelf wilt. Het gras staat in de moderne tuin in contrast met de natuurlijke houttinten en grijze kleuren. Bovendien is een gazon altijd functioneel voor kinderen, huisdieren of uzelf.

Geen zin in het onderhoud van écht gras? Kies dan voor het gemak van kunstgras. Sommige kunst grassoorten lijken heel erg op natuurlijk gras en zijn zelfs niet meer van echt te onderscheiden.

6. Verlichting in de vloer

Vloerverlichting is niet alleen veilig, maar ook sfeervol. Gebruik ingebouwde spots in uw terras, looppaden of in en nabij de overkapping. Wanneer u een grondspot voor de boom plaatst, geeft u uw boom veel sfeer mee.

Vloerverlichting is ideaal om bepaalde onderdelen uit uw moderne tuin te laten opvallen.

7. Combineer allerlei soorten materialen: zoals grind met hout of hout met tegels

Contrast is in de moderne tuin ideaal. Gebruik bijvoorbeeld twee soorten materialen in een kleine tuin om het niet te druk te maken en drie soorten materialen in een grote tuin. Combineer de lijnen van het gazon met grind in de borders en een houten terrasvlonder. Met de verschillende materialen kan je ook leuke en strakke patronen maken. Bijvoorbeeld door paden in elkaar over te laten lopen.

8. Een geverfde of natuurlijk ogende pergola

Plaats een pergola eens niet boven een looppad, maar gewoon boven uw terras of tegen uw woning aan. Door er geen planten in te laten groeien en de pergola strak af te werken met nauwsluitende verbindingen, brengt de pergola veel sfeer aan de zit plek toe. Hang er leuke verlichting in of kies voor wandlampen.

9. Plaats een tuindouche

Wat is nu fijner dan in de warme zomer gebruik te maken van uw eigen tuindouche? In een moderne tuin kan het! Ook bij het plaatsen van een tuindouche is het om een goed afwateringssysteem te installeren, voordat u de douche plaatst. Dit om het wegspoelen van uw terras of tuingrond te voorkomen.

Natuurlijk is privacy ook belangrijk bij het plaatsen van een tuindouche. Bouw een muurtje, een houten schutting en kies voor een plek zonder inkijk.

10. Kies voor rustige muren en/of schuttingen

Verf de muur van de tuin eens in een rustige kleur zoals wit, grijs of zwart. Eventueel is het mogelijk om de schutting in een afwijkende kleur te verven. Wanneer uw schutting uit twee kleuren bestaat is het makkelijk om deze terug te brengen naar 1 kleur.

Meer tuintips?

Wilt u meer tuintips ontvangen voor een ultra, moderne tuin? Laat u dan gratis adviseren in een gratis adviesgesprek door onze tuinontwerper. Dit gesprek is gewoon in te plannen via de website op een dag en tijdstip naar keuze. Via de online agenda van onze tuinontwerper, ziet u eenvoudig op welke dagen er nog ruimte is. Na ontvangst zullen wij de afspraak naar u bevestigen. Onze tuinontwerper zal daarna gewoon bij u thuis langskomen.