De Biesbosch Gijsbers Groep zocht de nieuwe tuintrends voor het aankomende seizoen voor u uit. Concluderend kunnen we stellen dat het in het nieuwe jaar niet alleen maar om nieuwe design-trends gaat. De tuin draait veel meer om gebruiksgemak, lifestyle en plezier. De vraag: ‘Hoe kunnen we onze tuin optimaal inrichten zodat we hier het langst plezier aan beleven?’ voert dit jaar de boventoon.  

1.    Back to nature

In 2019 gaan we weer terug naar de natuur. Het gebruik van natuurlijke materialen staat bij deze trend centraal. Denk aan bamboe en gerecyclede materialen. Het liefst is de tuin zo groen én duurzaam mogelijk. Er wordt gebruik gemaakt van veel hout en natuurlijk veel planten. Ook is de zwemvijver terug van weggeweest. Zomers lekker een duik nemen en volop genieten van de sfeer. Uiteraard zonder daarbij veel onderhoud aan de vijver uit te hoeven voeren. Duurzaam tuinieren, een ecologische tuin of zelfs een eigen moestuin aanleggen past helemaal in dit straatje. Onze tuinontwerper helpt u graag bij de verwezenlijking van een duurzame, groene tuin.

2.    Een contrasterend, maar warm design

Warme elementen toevoegen aan uw tuin is hetgeen wat in 2019 de boventoon voert. Er wordt gebruik gemaakt van warme tinten én warme materialen. Van een natuurlijke bakstenen muur tot aan okergele tinten. Door warme kleuren in het tuindesign af te wisselen met felle kleuren, kan er al snel veel aandacht getrokken worden naar bijvoorbeeld een kleurrijke lounge set. Is dit nog iets te heftig? Doe dan kleine aanpassingen zoals kleurrijke potten of kussentjes. Met de juiste aankleding, laat ook u uw nieuwe tuin opvallen en stralen.

3.    Een klimaatbestendige tuin

Een klimaatbestendige tuin is in 2019 goed haalbaar voor iedere tuinbezitter. De Biesbosch Gijsbers Groep denkt altijd met u mee. En gaat daarbij op zoek naar effectieve oplossingen tegen wateroverlast en extreme droogte. Een combinatie van deze twee weersomstandigheden komt in Nederland ook regelmatig voor. Wij houden uw tuin klimaatbestendig door te kiezen voor de juiste beplanting in uw tuin. Bijvoorbeeld planten die goed tegen warmte en droogte kunnen. En denken na over opvang van water, waterdoorlatende bestrating én de afloop van overtollig water. Zo beschermen we samen uw tuin tegen extreme weersomstandigheden.

4.    De tuin als verlengde van uw woning

Deze tuintrend is al een tijdje in opmars, ook onder de klanten van De Biesbosch Gijsbers Groep. De tuin wordt door mensen steeds meer gezien als verlengde van het huis. Zonde om er alleen gebruik te maken als de zon schijnt. Want ook in minder goed weer biedt de tuin u rust en ontspanning. Luxe overkappingen, middelgrote tuinhuisjes én schuren zijn zeer geschikt als extra woongenot. Door deze te bekleden, te bemeubelen en in te richten is dit echt een plekje om heerlijk te ontspannen. Plaats er verlichting, verwarming, een verwarmd terras of een buitenkeuken. Dan kunt u zelfs op de regenachtige dagen genieten van extra woongenot.

Meer weten over de doeleinden van een tuinhuisje? Of een overkapping? Lees dan ook deze blogs:

5.    Onderhoudsvriendelijke tuin

Een tuin dient onderhouden te worden, voor het mooiste resultaat. De meeste mensen willen van hun tuin genieten, zonder dat ze daarvoor uren in de tuin bezig willen zijn. Natuurlijk helpt De Biesbosch Gijsbers Groep u door tuinonderhoud uit handen te nemen. Echter kan het ook zo maar voorkomen dat u tijdens de aanleg al uw wensen voor een onderhoudsarme tuin kenbaar aan ons maakt. In dat geval letten wij in 2019 op de volgende elementen:

  • Bodembedekkers: door plantenvakken zo aansluitend mogelijk te vullen met bodembedekkers, maakt onkruid weinig kans in uw tuin. Dat komt omdat het onkruid geen licht ontvangt, waardoor het niet groeit.
  • Grind én gazon: Grind is een fijn materiaal, welke in elke tuin past. Er worden looppaden en opritten mee gesierd. En bovendien worden losse hoekjes en stroken er mee opgevuld. Grind is een ideale aanvulling in de onderhoudsarme tuin. Door grind te combineren met gazon kunnen er strakke lijnen worden gecreëerd. Het gazon vangt bovendien weer overtollig water op. Liever geen gazon? Denk eens aan kunstgras. Kunstgras wordt veelal gemaakt van recyclede materialen. Bovendien wordt het ook na gebruik op een duurzame manier gerecycled. De Biesbosch Gijsbers Groep levert allerlei soorten kunstgras waaruit u kunt kiezen.

6.    Volop bloeiende planten

Een bloeiende tuin, wie wil dat nu niet? Afgestemd met grote gazons omringt door rijk bloeiende borders. De kleuren zijn warm, uitbundig en fel. En dat past helemaal bij tuintrend nummer 2. Wilt u een klassieke tuin, vol in de bloei? Werk deze af met luxe materialen zoals marmer en fluweel. Liever iets moderner? Kies dan voor borders of bakken met cortenstaal voor een stoere uitstraling.

Wij plaatsen zeer onderhoudsvriendelijke vaste planten, waarbij het weghalen van uitbloeiende bloemen vaak niet meer nodig is. Zo heeft u weinig zorgen over het onderhoud.

Wilt u weten hoe uw plantenborder eruit kan komen te zien? Onze tuinontwerper stelt de juiste plant- en bloemopties samen in een handig beplantingsplan. Meer hierover weten? Vul dan eens ons online formulier in. Onze tuinontwerper neemt dan contact met u op omtrent de beplanting én geeft u een bijpassend tuinadvies.

7.    De samengestelde tuin

Een nieuw concept die in 2019 vaker zal terugkeren is de samengestelde tuin. Deze tuin heeft verschillende delen die als een soort collage bij elkaar zijn samengevoegd. Van het mixen van verschillende tuinstijlen tot het aanvullen van bepaalde elementen. Met een samengestelde tuin kan iedereen uit de voeten! Maar het altijd belangrijk om het samenhangend geheel niet helemaal uit het oog te verliezen. Anders oogt uw tuin als een chaotische wirwar van ideeën.

Meer tuintrends ontdekken? Bekijk al onze nieuwsberichten. Liever snel in contact komen met De Biesbosch Gijsbers Groep? Vul dan eens ons contactformulier in. U wordt dan persoonlijk verder geholpen door één van onze behulpzame medewerkers.