Waanzinnig vlonderterras om woonhuis heen in Rotterdam | Deel 1

In deze tuin in Rotterdam zijn we momenteel bezig met de aanleg van een groot terras om een woning heen. Het terras is gemaakt van ongeprofileerde, geschaafde houten vlonderplanken. Hiernaast nemen we ook de rest van de tuin onder handen. Na de werkzaamheden heeft de tuin weer een frisse en moderne uitstraling. En kunnen de bewoners volop genieten van meerdere fenomenale zitplaatsen.

Tegels in vlonder planken

De vlonder is om de woning heen geplaatst, wat meerdere zitplaatsen creëert. Om het vlonder terras een luxueuze uitstraling te geven, hebben we een aantal tegels in de vlonderplanken geplaatst. De vlonder is hiernaast samengesteld uit ongeprofileerde planken.

Er is een groot verschil tussen ongeprofileerde- en geprofileerde planken. Hoewel de meeste mensen denken dat ongeprofileerde planken gladder zijn, is dit vaak niet het geval!

Geprofileerde planken geven juist meer kans op gladheid. Dat komt doordat er in de groeven van het planken vuil ophoopt en langer blijft vastzitten. De plank droogt daarbij minder snel als bij een geschaafde plank, waardoor de kans bestaat op mos- en algenvorming. En dit verhoogt de kans op gladheid. In dit ontwerp hebben we dus alleen gebruik gemaakt van geschaafde planken.

De bewoners hebben een klein kind, die het heerlijk vind om over de geschaafde planken heen te kruipen. Het dek geeft geen splinters en is dus veilig te gebruiken voor jong en oud!

Een veilige ruimte voor de kinderen

De bewoners wilden graag ruimte voor de kinderen om te spelen. Hiervoor zullen wij een groot gazon aanleggen. Omdat de tuin grenst aan een sloot, creëerde dit echter wel een veiligheidsrisico. Daarom plaatsen wij na het afwerken van de tweede vlonder aan de slootkant ook nog een hek. De vlonder is goed te bereiken dankzij de L-vormige trap.

Loofgang met klimplanten

De schutting van de tuin is vrijgemaakt van alle oude beplanting. Voor de schutting is een nieuwe pergola geplaatst, welke als loofgang met klimplanten zal fungeren en daaronder een looppad bedekt met grind. Het grind is daarbij gedeeltelijk hergebruikt. Vlakbij de schutting stond nog een blauweregen (klimplant). Deze plant zal vanzelf over de pergola heen groeien.

De tuin wordt afgewerkt met energiezuinige ledverlichting. De meeste volwassen planten die al in de tuin stonden, hebben wij in het nieuwe ontwerp een nieuw plekje gegeven. Zo worden ze als het ware hergebruikt. In de tuin is weinig bestrating toegepast. Het gazon zorgt dan ook voor een goede afwatering van overtollig regenwater.

Ook een bestratingsarme tuin aan laten leggen? Kom in contact met onze tuinontwerper. Hij kan uw tuinwensen snel visueel maken. Plan vandaag nog een afspraak in met onze tuinontwerper via de website.

Bekijk ook:

Barbecue buitenkeuken, Buitenkeuken klein, Buitenkeuken modern, Buitenkeuken plaatsen, Buitenkeuken Rotterdam, Buitenkeuken tuin, Coniferen verwijderen kosten, Coniferen laten verwijderen, Coniferen laten verwijderen kosten, Coniferen verwijderen prijs, Douglas hout pergola, Douglas pergola met schaduwdoek, Fontein vijver, Grasmatten plaatsen, Graszoden plaatsen, Grote vijver, Hardhouten pergola, Hout beton schutting plaatsen, Houten pergola kopen, Houten pergola met doek, Houten pergola met schaduwdoek, Houten pergola op maat, Houten schutting, Houten schutting plaatsen, Houten terras aanleggen, Kosten schutting plaatsen, Landelijke buitenkeuken, Langwerpige vijver, Luxe tuin met zwembad, Luxe tuinhuis met veranda, Mini vijver fontein, Moderne buitenkeuken, Natuurzwembad tuin, Offerte houten schutting, Omheining tuin, Onderhoudsvriendelijk gras, Pergola hout met doek, Pergola laten plaatsen, Pergola zonwering hout, Professionele vijver fontein, Ronde vijver, Schutting Dordrecht, Schutting inclusief plaatsen, Schutting laten plaatsen, Schutting laten plaatsen kosten, Schutting plaatsen, Schutting plaatsen kosten, Schutting repareren, Schutting zetten, Schuttingdeur plaatsen, Schuttingpalen plaatsen, Spa in de tuin, Tuin egaliseren prijs, Tuinhuis op maat, Tuinhuis plaatsen, Tuinschermen plaatsen, Tuinschutting plaatsen, Vierkante vijver, Vijver fontein met verlichting, Vijver met fontein, Vijver met vlonder, Vijver plaatsen, Vijveraanleg, Vijverbak groot, Vijverbak langwerpig, Vijverfolie laten plaatsen, Vlonder aanleggen, Vlonder laten reinigen, Vlonder reinigen, Voortuin inrichten, Waterornament vijver, Zitkuil maken, Zitkuil tuin maken