Stevige houten damwand mét vlonder in Spijkenisse

In Spijkenisse zijn de hoveniers van De Biesbosch Gijsbers Groep druk in de weer geweest met het plaatsen van een verstevigende houten damwand. Deze houten damwand was nodig om de aansluitende vlonder te realiseren. De vlonder dient als verlengde van de tuin, waarop de bewoners heerlijk kunnen relaxen op een warme zomeravond.

Gebruik een houten damwand voor meer diepte of stabiliteit

De damwand is als eerste element door onze hoveniers geplaatst. Een damwand is een goede toevoeging aan uw tuin om hoogteverschillen op te vangen. Vaak wordt een damwand ook gebruikt om een tuin op te delen in lager (of hoger) gelegen gebieden, zodat er diepte in de tuin wordt gecreëerd.

In dit geval is de damwand nodig om de stabiliteit van de vlonder te verbeteren. Daarbij zijn verticale damwanddelen geplaatst die bestaan uit mes en groefdelen. Deze klikken als het ware in elkaar.

Aan de buitenzijde van de damwand hebben we gordingen en trekstangen geplaatst. Deze elementen zorgen ervoor dat de hele damwandconstructie niet scheef kan trekken. Zo blijft de damwand stabiel en recht staan. Tot slot hebben we de damwand afgewerkt met een afdekbalk.

houten damwand
houten damwand
houten damwand

Vlonder als eyecatcher

De vlonder die boven de houten damwand is gerealiseerd is door ons hoveniersbedrijf geplaatst. De vlonder bestaat uit geschaafde hardhouten planken van 19 cm breed en 2,8 cm dik. Het voordeel van geschaafde planken t.o.v. gegroefde delen is dat deze gemakkelijk schoon te maken zijn en minder “glad” worden. De breedte van 19 cm is gekozen om het visuele effect te vergroten. De vlonder rust hierbij op een onderbouw constructie bestaande uit hardhouten 7/7 cm palen en 4,5 bij 9cm balken.

Een vlonder is altijd een leuke toevoeging aan uw tuin en geeft uw tuin direct een andere uitstraling. Door de vlonder over heel de tuin te betrekken en hierbij schuin af te laten lopen, vormt de vlonder een echte eyecatcher! Ideaal voor als u aan het water woont en ook op het water actief bent.

Deze bewoners uit Spijkenisse zullen de vlonder gebruiken als recreatieplaats. Ideaal om van te genieten op een warme zomeravond onder de gehandhaafde wilgenboom. Ook zal dit deel van de tuin gebruikt worden door de spelende kinderen. In verband met de veiligheid raden wij altijd aan om de vlonder (of het water) af te schermen met een hekje. Zo kunnen er geen ongelukken met (kleine) kinderen ontstaan.

Laat uw vlonder met houten damwand plaatsen door een professional

U doet er altijd verstandig aan om de werkzaamheden voor een damwand en vlonder uit handen te geven aan een professional. Wij hebben de juiste vakmensen én gereedschappen in huis om u veel werk te besparen. Bovendien kan het plaatsen beter in één keer goed gaan, zodat er geen herstelwerkzaamheden plaats te hoeven vinden.

Wilt u meer weten over het plaatsen van een vlonder(terras) mét of zonder houten damwand? Wij helpen u met veel plezier verder. Vul ons online formulier in om uw vraag aan één van onze medewerkers te stellen. Liever direct uw opdracht doorgeven? Vraag hier vrijblijvend een prijsopgave aan.

Bekijk ook:

Barbecue buitenkeuken, Buitenkeuken klein, Buitenkeuken modern, Buitenkeuken plaatsen, Buitenkeuken Rotterdam, Buitenkeuken tuin, Coniferen verwijderen kosten, Coniferen laten verwijderen, Coniferen laten verwijderen kosten, Coniferen verwijderen prijs, Douglas hout pergola, Douglas pergola met schaduwdoek, Fontein vijver, Grasmatten plaatsen, Graszoden plaatsen, Grote vijver, Hardhouten pergola, Hout beton schutting plaatsen, Houten pergola kopen, Houten pergola met doek, Houten pergola met schaduwdoek, Houten pergola op maat, Houten schutting, Houten schutting plaatsen, Houten terras aanleggen, Kosten schutting plaatsen, Landelijke buitenkeuken, Langwerpige vijver, Luxe tuin met zwembad, Luxe tuinhuis met veranda, Mini vijver fontein, Moderne buitenkeuken, Natuurzwembad tuin, Offerte houten schutting, Omheining tuin, Onderhoudsvriendelijk gras, Pergola hout met doek, Pergola laten plaatsen, Pergola zonwering hout, Professionele vijver fontein, Ronde vijver, Schutting Dordrecht, Schutting inclusief plaatsen, Schutting laten plaatsen, Schutting laten plaatsen kosten, Schutting plaatsen, Schutting plaatsen kosten, Schutting repareren, Schutting zetten, Schuttingdeur plaatsen, Schuttingpalen plaatsen, Spa in de tuin, Tuin egaliseren prijs, Tuinhuis op maat, Tuinhuis plaatsen, Tuinschermen plaatsen, Tuinschutting plaatsen, Vierkante vijver, Vijver fontein met verlichting, Vijver met fontein, Vijver met vlonder, Vijver plaatsen, Vijveraanleg, Vijverbak groot, Vijverbak langwerpig, Vijverfolie laten plaatsen, Vlonder aanleggen, Vlonder laten reinigen, Vlonder reinigen, Voortuin inrichten, Waterornament vijver, Zitkuil maken, Zitkuil tuin maken