De winterbeurt voor uw tuin is een terugkerend ritueel. Veel mensen willen er met de kerst verzorgd bij zitten. Daar hoort een afgewerkte tuin natuurlijk ook bij. Zij gaan dan voor een zeer strakke tuin. Alle hagen en bomen moeten kort geknipt zijn, ieder blaadje in de tuin wordt geharkt en weggehaald worden én de tuin moet in de puntjes worden opgeleverd. Het resultaat oogt super strak en feitelijk een beetje steriel.

Wist u bijvoorbeeld dat bladval in de herfst maanden juist goed is voor de bodem en het bodemleven? En dat het net zo werkt als cacaodoppen, grind en boomschors in de tuinborder?

Dode bladeren houden omhoogschietend onkruid goed tegen. En zorgt bovendien voor voldoende voedingsstoffen voor uw planten. Snoeiwerk, struiken en vaste planten worden flink kortgewiekt in de wintermaanden. Het groenafval is dan handig om te gebruiken in uw plantenborders.

Splits uw winterbeurt in 2 beurten: de najaarsbeurt én de winterbeurt! 

Omdat de temperatuur in de maanden september, oktober en zelfs november steeds warmer wordt, heeft dit ook invloed op de onderhoudswerkzaamheden.

Uw planten en bloemen staan zelfs tot in november nog gewoon in bloei, waarbij nieuwe bloemen in de rozen komen en hortensia’s zijn op te merken. 

Daarom is het verstandiger om de winterbeurt in tweeën op te splitsen. Eén onderhoudsafspraak voor de kerst en één beurt na de kerst. 

? Zo ziet dat er voor u uit:

  • De 1e winterbeurt vindt plaatst in de maanden oktober t/m december, waarbij het grove snoeiwerk wordt opgepakt. Hierbij zal het bladafval als bodembedekker voor de harde wintermaanden dienen.
  • De 2e winterbeurt wordt uitgevoerd in januari/februari. We pakken dan direct het fijne onderhoudswerk op en de finishing touch.

Omdat de onderhoudsbeurt in 2 wordt gesplitst, zal uw tuin er langere periode mooi bijliggen en heeft u er meer plezier van.

Wij begrijpen als geen ander dat niet iedere tuin hiervoor geschikt is.

Aanmelding is daarom mogelijk! Dat doet u door op onderstaande knop te klikken. Er wordt dan een automatische e-mail naar ons gestuurd. Vergeet hierbij niet om uw gegevens in de e-mail toe te voegen.

Wij vernemen uw verzoek en verwerken deze vervolgens in onze planning. U ontvangt tot slot een bevestiging dat uw onderhoudsbeurt voor de winter 2019 in 2 keer wordt uitgevoerd. Heeft u vragen over deze mogelijkheid? Bel dan voor persoonlijk advies met een medewerker via 078 – 61 65 792.

Tuinonderhoud: dit doen we voor u!

Tijdens de winter bent u verzekerd van een mooie, verzorgde tuin. Wij nemen een scala werkzaamheden voor u uit handen. Denk aan:

  • het maaien van het gras;
  • het bemesten of bekalken van het gazon;
  • het snoeien van bomen of heggen;
  • het bijhouden van uw tuinborders;
  • het verwijderen van onkruiden en gevallen bladeren
  • vijveronderhoud;
  • Kapotte tuinonderdelen zullen we in overleg met u vervangen of herstellen.

Heeft u speciale wensen voor u tuin? Bijvoorbeeld dat uw zij- of voortuin ook verzorgd moeten worden? Dan vernemen we die graag, zodat we dit voor u kunnen oppakken.

winterbeurt
winterbeurt