Een houten pergola is een prachtige toevoeging op uw tuin. Met een pergola krijgt uw tuin namelijk meer inhoud. Er zijn diverse manieren waarop u in samenwerking met De Biesbosch Gijsbers Groep een pergola kunt plaatsen. Zo kunnen we de planken ‘koud’ op elkaar schroeven (dus zonder verbindingselementen), een stukje verzinken of maken we gebruik van metalen verbindingshoeken.

Een houten pergola geeft veel sfeer aan uw nieuwe of huidige tuin én zorgt bovendien voor een romantisch tintje. Helemaal als u er ook voor kiest om bijvoorbeeld rozen of druiven er tegenaan te laten groeien.

Gratis tuininspiratie

Bent u inspiratieloos of heeft u een bepaalde tuinstijl voor ogen? De Biesbosch Gijsbers Groep geeft handige tips voor de meest populaire tuinstijlen! Lees meer over een bepaalde tuinstijl door op een van de onderstaande foto’s te klikken.

Waar kan ik een houten pergola voor gebruiken?

Gebruik de pergola als volgt:

  • De pergola over een looppad;
  • De pergola als veranda of carport;
  • De pergola over een terras heen;
  • De pergola zoals het feitelijk hoort, van wand naar wand.

De pergola wordt normaliter van hout gemaakt. Meestal gebruiken wij geïmpregneerd hout zoals Douglas hout. Dit hout blijft lang dezelfde houtkleur en zorgt tevens voor een lange levensduur van uw pergola. En dat is natuurlijk mooi meegenomen!

Een andere houtsoort is in overleg ook mogelijk. Samen kijken we graag naar uw voorkeuren en wensen, voordat onze behendige hoveniers de pergola bij u komen plaatsen.

Houten pergola met klimplanten

Laat uw pergola nog meer opvallen en laat diverse klimplanten er tegenaan groeien. Niet alleen is dat een mooi gezicht, het biedt ook volop schaduw in de warmere periodes. Planten die geschikt zijn voor uw pergola zijn onder andere blauwe regen, rozen, druiven of een klimop.

Het is handig als u van tevoren uitdenkt welke beplanting u tegen uw pergola wilt laten groeien. De pergola moet het gewicht van de plant namelijk kunnen dragen. Daarom moeten wij voor het plaatsen al rekening houden met de stevigheid en het draagvermogen van de constructie.

Tip: om de pergola nog meer te laten opvallen kunnen wij de pergola ook voor u verven. Bijvoorbeeld in het wit, oud roze (voor een vintage look), zwart of donkergrijs.

Meer pergola tips van onze tuinontwerper

Wilt u met uw pergola juist meer schaduw creëren? Kies dan voor een pergola met een speciaal schaduwdoek. Ook hier is het draagvermogen van de constructie van belang, om het gewicht van het schaduwdoek te kunnen dragen.

Denk daarnaast ook na over de verlichting. Het is mogelijk om met grondspots de pergola in de avonduren te laten oplichten. Echter is het ook een mooi gezicht om kleine wandlampen tegen de palen te plaatsen.

De houten pergola past altijd in uw tuin

Doordat de pergola zo veelzijdig is, is deze geschikt voor iedere soort tuin. Dus het maakt niet uit of u een kleine stadstuin, middelgrote tuin of een grote tuin heeft.

Het plaatsen van een pergola is altijd mogelijk.

De afmetingen en vorm van de pergola wordt namelijk in overleg met u samengesteld. Natuurlijk maken we een ontwerp op maat, zodat u van tevoren weet hoe de pergola eruit zal zien. Daarbij bepaalt u in overleg met onze tuinontwerper zelf de materialen -de eventuele klimplanten, verlichting en het schaduwdoek- en de afwerking. Daarom past de pergola altijd bij uw stijl.

Wenst u ook meer te ontdekken over een houten pergola?

Ga voor een advies op maat van onze tuinontwerper en plan een gratis afspraak in over het ontwerpen én op maat laten maken van een pergola in uw tuin.