Tuinverlichting is niet alleen heel praktisch, maar geeft bovendien veel sfeer aan uw voor- of achtertuin. De Biesbosch Gijsbers Groep zorgt tijdens tuinaanleg niet alleen voor een handig verlichtingsplan, maar neemt ook de installatie uit handen.

We geven 3 voorbeelden van sfeerverlichting die ook voor uw tuin sfeer toevoegen.

…Maar ten eerste, wat is een verlichtingsplan?

In een zogenoemd verlichtingsplan maken we een handig overzicht van de juiste sfeerverlichting voor uw tuin(en). We onderzoeken onder andere de plekken in uw tuin die de meeste verlichting nodig hebben en onderzoeken daarnaast de gewenste uitstraling en sfeer.

We vermelden bovendien alle verlichtingsopties die bij uw tuin passen en die binnen het budget vallen. Eigenlijk weet u met een verlichtingsplan precies welke verlichtingsopties het beste bij uw tuin passen.

Tevens zijn alle tuinverlichtingsopties die wij aanbevelen in een verlichtingsplan direct te bestellen. Dankzij onze goede samenwerking met leveranciers en fabrikanten, rekenen wij ‘slechts’ een kleine vergoeding voor het inkopen en installeren van de juiste tuinverlichting in uw tuin. Anderzijds denken we na over de overige benodigde voorzieningen zoals: schakelaars, kabellengten, wcd’s, dimmers etc. Zo worden alle randzaken tijdens installatie meteen van u overgenomen en professioneel uitgevoerd en aangelegd.

Nu volgen de drie voorbeelden van buitenverlichting die we na een verlichtingsplan integreren in uw achtertuin, zij- of voortuin of zelfs oprit:

Voorbeeld 1. Grondspots voor het uitlichten van eyecatchers in uw tuin

Grondspots zijn uitstekende verlichtingsopties voor wanneer u blikvangers in uw tuin wilt uitlichten. Wij plaatsen grondspots vaak bij bomen, struiken of mooie kunstwerken. Ook accentueren ze de contouren van bepaalde tuindelen of muren.

Bij het plaatsen van grondspots is voorzichtigheid aanbevolen. Het is namelijk belangrijk dat de grondspots met aansluitend elektriciteitsnet waterdicht zijn. Vochtigheid is namelijk schadelijk voor de lampen en zorgt voor defecten en in sommige gevallen zelfs voor kortsluiting.

Grondspots voor buiten bestaan in verschillende stijlen materialen, vormen en afmetingen. Daarom kijken we in een verlichtingsplan graag welke stijl het beste past bij uw tuin.

tuinverlichting
tuinverlichting

Voorbeeld 2. Tuinpaden verlichting voor veilige looproutes

Tuinpaden verlichting is er zowel staand als ingebouwd. Er zijn opvallende lampen, maar zeker ook natuurlijk ogende lampen voor uw oprit, tuinpad, traptrede of terras.

Tuinpad verlichting zorgt voor een veilige manoeuvre in en rondom uw tuin. Zo maken we het makkelijker om van en naar uw garage of schuur te lopen in het donker. Ook wanneer u over een vijver heen moet lopen, zorgen we met de juiste vijver-verlichting en looppad verlichting dat u niet per ongeluk misstapt.

Zorg daarom voor veilige looproutes in uw eigen tuin. Naar uw poort, woning of schuur. Tuinverlichting is een essentieel onderdeel van uw buitenverlichting. En er zijn allerlei verschillende opties beschikbaar. We denken graag met u mee en onderzoeken de beste -én natuurlijk veiligste- oplossing voor uw tuin.

tuinverlichting
tuinverlichting

Voorbeeld 3. Wandverlichting en hanglampen

Een donkere hoek uit laten liggen? Met wandverlichting is dit probleem snel opgelost. Wandverlichting is zeer geschikt wanneer u weinig ruimte heeft om bijvoorbeeld staande lampen te plaatsen. Wandlampen zijn dan een praktische oplossing.

Wanneer u een sierlijke houten constructie heeft -bijvoorbeeld een overkapping van uw terras- of wanneer u een pergola heeft, is het eveneens mogelijk om hanglampen te plaatsen.

Wacht, er is nog meer tuinverlichting. Sensor-verlichting of design verlichting

Natuurlijk zijn er nog veel meer verlichtingsopties mogelijk in uw tuin. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Sensor-verlichting;
  • Lampen op zonne-energie, of
  • Ingebouwde verlichting in uw overkapping.
  • Ook bestaan er diverse design meubelen met ingebouwde verlichting.

Wanneer u meer te weten wilt komen over tuinverlichting, kom dan eens in contact met een medewerker. Dat kan door te bellen met 078 – 61 65 792 of te mailen met info@debiesboschgijsbersgroep.nl. U ontvangt dan natuurlijk een advies op maat van onze tuinontwerper.

Er is veel te behalen wanneer u kiest voor goede buitenverlichting

Met goede buitenverlichting is veel sfeer te behalen. Ideaal om de beleving van uw tuin te bepalen wanneer het donker is. Mede daarom helpt onze tuinontwerper u om verlichting een vast onderdeel te maken van bijvoorbeeld uw totaalontwerp.

Naast de 2D of 3D tuinontwerpplannen, helpen we u verder met het opstellen van een verlichtingsplan.

Ontdek de juiste combinatie tuinverlichting voor uw tuin

Kortom, geef uw tuin extra uitstraling met de juiste tuinverlichting voor uw tuin. En maak gebruik van een unieke combinatie van sfeer- en praktische verlichting. U zorgt er meteen voor dat uw woning en tuin een stuk veilig wordt.

Omdat een verlichtingsplan een verlengde is van tuinontwerp en tuinaanleg, wordt deze vaak in combinatie met een tuinrenovatie afgenomen. Echter bieden wij deze dienst ook apart aan.

Wanneer u dus interesse heeft in een verlichtingsplan -en de kosten hiervan wilt ontdekken- kom in contact door dit online formulier in te vullen op de website van De Biesbosch Gijsbers Groep. U ontvangt binnen enkele dagen een overzicht van de mogelijkheden voor uw tuin.