Met de hulp van hoveniersbedrijf De Biesbosch Gijsbers Groep maken we het mogelijk om aankomende winter weer helemaal dol te worden op uw tuin. Tuin onderhoud januari en februari is namelijk bij ons mogelijk. Geniet van professionele opfriswerkzaamheden die nodig zijn om uw tuin voor te bereiden op het aankomende seizoen. Hoe dat er precies uitziet, laten we in dit blogbericht zien.

Met onderhoudswerkzaamheden toveren wij uw tuin weer om tot een fijne buitenruimte voor in het nieuwe jaar. Onderhoud gaat bij ons altijd in overleg en is helemaal af te stemmen op uw wensen en behoefte(s).

Januari en februari zijn maanden waarin het onderhoud uitstekend tot z’n recht komt. U heeft bij De Biesbosch Gijsbers Groep namelijk ruime keuze uit diverse onderhoudswerkzaamheden, welke altijd worden uitgevoerd door een professionele hovenier.

Tuin onderhoud januari en februari. Ontdek wat we precies doen

In de maanden januari en februari helpen wij u met veel plezier met de volgende onderhoudswerkzaamheden:

 • Het onkruidvrij maken van uw voor- en achtertuin
 • Het opruimen van gevallen bladeren
 • Het verwijderen van mos en groene aanslag
 • Het reinigen van uw tuintegels
 • Het inplanten van nieuwe planten, bomen of bloemen
 • Het herstellen of nieuw aanleggen van bestrating

Veel mensen kiezen ervoor om onderhoud pas in het voorjaar uit te laten voeren. Maar uw tuin heeft ook in de koudere periode veel aandacht nodig. Vooral omdat er dan veel bladeren liggen, het mos stevig doorgroeit en de plantenborder wel wat extra mest kan gebruiken. Daarom adviseren wij bij De Biesbosch Gijsbers Groep om uw tuin juist in de maanden januari en februari te laten onderhouden. Zo is uw tuin na een grote onderhoudsbeurt in de winter, weer helemaal klaar voor het nieuwe seizoen!

In onderstaande voorbeelden ziet u de voor en na foto’s van onze onderhoudswerkzaamheden in de maanden januari en februari van het afgelopen jaar.

VoorEindresultaat
VoorEindresultaat
VoorEindresultaat
VoorEindresultaat

Snoeiwerkzaamheden voor fruitbomen in de winter

Heeft u fruitbomen in de tuin staan? Dan is de maand januari goed geschikt om uw fruitbomen te laten snoeien. De bomen en struiken zijn dan alvast klaar voor het naderende seizoen. Later in de winter is het niet verstandig om uw fruitbomen te snoeien. Dan komt namelijk de sapstroom weer op gang, waardoor het risico op ‘bloedingen’ ontstaat.

Naast sommige fruitbomen, moet u ook oppassen bij het snoeien van de volgende bomen in de winter (na half janauri): de Walnoot (Juglans), Berk (Betula), Kastanje (Aesculus), Druif (Vitis) en de Esdoorn (Acer).

De snoeiwerkzaamheden worden altijd uitgevoerd op dagen wanneer het niet vriest, omdat dit schadelijk is voor de gezondheid van de boom. De Biesbosch Gijsbers Groep werkt altijd met gediplomeerde boomverzorgers én hoveniers die precies weten welke bomen u wel én niet kunt laten snoeien in de wintermaanden.

Laat u bij twijfel (wel of niet snoeien?) dan ook goed adviseren door onze medewerkers!

Nieuwe planten en bloemen laten inplanten

Wist u dat een deel van het planten- en bomenassortiment juist goed gedijt in de wintermaanden? Wilt u in de winter alsnog genieten van een kleurrijke tuinborder? Dan weet De Biesbosch Gijsbers Groep zeker raad bij het (nieuw) inplanten van uw border.

Veel van de plantensoorten die wij gebruiken blijven ook in de herfst- en wintermaanden gewoon groen. Deze groenblijvende soorten zorgen er dus voor dat uw tuin het hele jaar levendig is. Wij geven hieronder een aantal soorten van groenblijvende planten die wij met veel plezier inplanten in uw tuin:

 • Maagdenpalm: de plant heeft groenblijvende bladeren en krijgt in de koudere periode kleine witte bloementjes, die ook in het donker nog opvallen in de tuin.
 • Kerstroos (Helleborus niger): plant heeft witte rozen, en bloeit van januari t/m april.
 • Skimmia’s: mooie groenblijvende plant die rode bessen bevat. Voor een fleurige uitstraling in de wintermaanden!
 • Winterjasmijn (klimplant): bloeit van december tot februari met kleine, knalgele bloemen.

Vanzelfsprekend worden bovenstaande planten ingeplant in januari en februari op dagen met een ‘zachtere temperatuur’, zodat de wortels van de plant goed kunnen hechten aan de grond.

Naast de herfst-en winterplanten, planten we op verzoek tijdens uw onderhoudsbeurt ook alvast mooie bloembollen in. In het bijzonder zijn de soorten Allium, Anemone, Sneeuwklokjes, Blauwe druifjes en de Hyacint bij ons op te vragen. Deze soorten zullen niet misstaan in uw tuin én geven een kleurrijk geheel aan uw tuin in het voorjaar.

Natuurlijk planten we op verzoek nog veel meer soorten bloemen, grassen of planten in. Kom voor een persoonlijk advies over geschikte tuinplanten vooral in contact met ons hoveniersbedrijf. Wij adviseren u dan over de juiste soorten planten (winterhard, groenblijvend, schaduwrijk) in uw tuin.

Tuin onderhoud januari en februari
Tuin onderhoud januari en februari

Bestratingswerkzaamheden in de winter

Veel mensen kiezen ervoor om herstelwerkzaamheden aan uw tuin in het voorjaar uit te laten voeren. Toch valt uw aanvraag dan meestal onderaan de stapel, omdat het erg druk is. Idealer is het om juist in de wintermaanden nieuwe werkzaamheden aan uw tuin uit te laten voeren. Eén voorbeeld daarvan is het laten uitvoeren van bestratingswerkzaamheden.

Bestrating kan namelijk op ieder moment in het jaar worden uitgevoerd. Zo ook in de winter.

 • Is uw terras nodig aan vervanging toe?
 • Moet een deel van uw tuin worden opgehoogd?
 • Is de halfverharding van uw oprit niet meer in goede staat?
 • Wilt u een nieuwe toegangsbrug realiseren?
 • Of wilt u de terras- en looppaden opfrissen?

In alle gevallen nemen we de bestratingswerkzaamheden uit handen. Onze hoveniers plaatsen met gemak nieuwe grond, bestrating en halfverharding.

Bij nieuwe bestrating heeft u ruime keuze uit de mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld voor gebakken klinkers, betontegels of keramische tegels. Ook houten vlonders zijn mogelijk als nieuw terras. Bij halfverharding denkt u al gauw aan grind, maar we plaatsen ook kiezels, dolomiet, split, cacaodoppen en boomschors.

Halfverharding zijn ook aan te vragen als bodembedekker in uw plantenborders. Dat is goed tegen onkruid en vrieskou en helpt uw planten de hele winter door!

Uw tegels zijn weer zo goed als nieuw met onze Terrazza MC Borstelmachine!

Met onze Terrazza MC borstelmachine reinigen we bovendien uw terrastegels moeiteloos. Groene aanslag zorgt voor een ‘verouderde uitstraling’ van uw terras. Laat uw terrastegels daarom opfrissen in de winter, zodat u in het voorjaar weer geniet van een gloednieuw terras!

De onderhoudswerkzaamheden aan uw terras- en looppaden met onze borstelmachine zijn gewoon op te vragen tijdens uw onderhoudsbeurt. Ook voor nieuwe bestratingswerkzaamheden of het ophogen van uw tuin helpen wij u graag verder in januari en februari.

Tuin onderhoud januari en februari
Tuin onderhoud januari en februari

Overige onderhoudswerkzaamheden die wij in januari en februari voor u oppakken

Heeft u herstelwerkzaamheden? Zoals lampjes die niet meer werken, tegels die kapot zijn, vlonderplanken die beschadigd zijn of planten die u wilt vervangen? Of wilt u in het bijzonder een regenton laten plaatsen, nieuwe watergootjes laten aanleggen of een afdakje creëren? In alle gevallen helpen de vakbekwame hoveniers van De Biesbosch Gijsbers Groep u met veel plezier verder met tuin onderhoud januari en februari.

Geef uw verzoek voor onderhoud in januari en/of februari vandaag nog aan ons door via dit formulier en selecteer daarbij de optie: ‘Winterbeurt tuin’. Dan zorgen wij ervoor dat al het nodige onderhoud wordt ingepland. U ontvangt ook meteen een handig overzicht van de kosten, zodat u weet waar u aan toe bent.

Heeft u nog verdere vragen over tuin onderhoud januari en februari? Aarzel dan niet en neem eens persoonlijk contact met ons op. Mail met: info@debiesboschgijsbersgroep.nl of bel met een medewerker, via: 078 – 61 65 792. Wij staan van maandag t/m vrijdag voor u klaar (tijdens kantooruren van 08:30 – 17:00 uur).