Duurzame afvalverwerking is anno 2019 erg belangrijk. Niet alleen om het milieu te beschermen, maar ook om de klant te ontzorgen. Als uw betrouwbaar hoveniersbedrijf proberen we iedere dag op een zo ecologisch mogelijke manier ons afval te verwerken. Hierbij zorgen we altijd voor een duurzame afvalverwerking. We verweken het groenafval tot compost. Of leveren het af bij een verwerkingsbedrijf in de regio die er biobrandstof van maakt. Zo kunt u met een gerust hart zaken doen met De Biesbosch Gijsbers Groep.

Duurzame afvalverwerking: wat doen we hiernaast nog meer?

Naast duurzame afvalverwerking, recyclen we oud papier. De Biesbosch Gijsbers Groep zamelt bovendien puin in voor hergebruik. Onder ‘puin’ vallen oude tegels en bestrating. Het overtollige puin wordt een externe partij in stukjes gebroken waardoor breekpuin ontstaat. Dit wordt gebruikt als materiaal voor onder het wegdek. Er ontstaat ook afval bij het planten van alle planten en bomen. De lege potten worden door onze hoveniers ingezameld. De lege potten geven we af bij een verwerker en worden hier fijngemalen en hergebruikt als kunststof.

Milieuvriendelijke brandstof

Wist u dat De Biesbosch Gijsbers Groep bij het autorijden en het gebruik van machines gebruikt maakt van een milieuvriendelijke brandstof? Voor onze kleine machines maken we gebruik van de zogeheten ‘Aspen Brandstof’. Deze is beter voor mens, machine en natuurlijk het milieu. Door een speciale raffinage zijn veel schadelijke stoffen weggelaten. En is de brandstof zeer geschikt voor kleine machines zoals een kettingzaag, bosmaaier, heggenschaar of grasmaaier. Zo dringen we op effectieve wijze de CO2-uitstoot terug. En dat is weer prettig voor de leefomgeving.

Meer weten over afvalverwerking hovenier?

Wilt u meer weten over onze bedrijfsvoering? En over duurzame afvalverwerking bij De Biesbosch Gijsbers Groep? Kom met de Biesbosch Gijsbers Groep in contact. Wij helpen u uiteraard met veel plezier verder. Wilt u meer informatie over ons hoveniersbedrijf? Bekijk dan onze ‘over ons’ pagina.