Wist u dat het afval dat vrijkomt bij de uitvoering van onze werkzaamheden op een zo ecologisch mogelijke manier wordt verwerkt? Van het groene afval wordt compost gemaakt en/ of het wordt naar een verwerkingsbedrijf gebracht. Bij het verwerkingsbedrijf wordt het afval gebruikt voor het maken van biobrandstof. Zo kunt u met een gerust hart zaken doen met De Biesbosch Gijsbers Groep.

Wat doen we nog meer?

Bij de bedrijfsvoering zorgen we ervoor dat al het oude papier wordt gerecycled. Daarnaast zamelen we ook puin in voor hergebruik. Onder puin verstaan we oude tegels en bestrating. Het overtollige puin wordt een externe partij in stukjes gebroken waardoor breekpuin ontstaat. Dit wordt gebruikt als materiaal voor onder het wegdek. Tot slot zamelen we bij De Biesbosch Gijsbers Groep alle lege potten in van de planten die wij planten. Deze worden fijngemalen en hergebruikt als kunststof.

Milieuvriendelijke brandstof

Wist u dat wij ook een milieuvriendelijke brandstof gebruiken? Voor onze kleine machines maken we gebruik van de zogeheten ‘Aspen Brandstof’. Deze is beter voor mens, machine en natuurlijk het milieu. Door een speciale raffinage zijn veel schadelijke stoffen weggelaten. En is de brandstof zeer geschikt voor kleine machines zoals een kettingzaag, bosmaaier, heggenschaar en/ of grasmaaier. Zo dringen we op effectieve wijze de C02-uitstoot terug.

Meer weten?

Meer weten over onze bedrijfsvoering? Kom met de Biesbosch Gijsbers Groep in contact. Wij helpen u uiteraard met veel plezier verder. Wilt u meer informatie over ons hoveniersbedrijf? Bekijk dan onze ‘over ons’ pagina.

In contact komen