Veel mensen kiezen bewust voor meer privacy en willen graag een schutting die zo dicht mogelijk is. Dat begrijpen we bij De Biesbosch Gijsbers Groep maar al te goed. Echter is het alsnog handig om enige inkijk te construeren. Vooral als uw tuin wat donker van aard is. U vangt met een gedeeltelijke open afscheiding meer licht, waardoor uw tuin een stuk aangenamer wordt.

Er zijn verschillende open tuinafscheidingen op de markt die een open inkijk mogelijk maken. Van grote vierkante inkijkmogelijkheden, tot kleine horizontale spleetjes. U kunt klein beginnen of gewoon meteen in het diepe springen.

Combineer open schuttingsdelen met dichte schuttingsdelen

Daarnaast is een open constructie heel mooi te combineren met een dichte schutting. Kies bijvoorbeeld voor 2 meter dichte schutting en 1 meter open. Dat geeft niet alleen voldoende afwisseling, maar zorgt tegelijkertijd voor een patroon en dus eenvoud in de tuin.

open tuinafscheiding
open tuinafscheiding

Optie: kies voor een houten lattenscherm

Met een open afscheidingen zoals een houten lattenscherm -om bijvoorbeeld een terras heen- geeft u de indruk dat het een intieme plek is. Echter blijft de plek toegankelijk omdat er toch volop zicht is op die plek.

Vooral in de Japanse/Oosterse tuinen wordt vaak gewerkt met een ‘Trellis’ of houten lattenscherm. U kunt ze in een natuurlijke houtlook plaatsen, maar we kunnen ze ook voor u verven. Wit, grijs, zwart of in lichte pasteltinten geven uw tuin meteen een hele unieke uitstraling. Liever een felle kleur? Ook opvallende kleuren zoals rood, groen en blauw zijn bij ons mogelijk.

Laat de Trellis of de open tuinafscheiding begroeien met eigentijdse planten

Heel gaaf wordt het als u de ‘Trellis’ laat leven door er diverse planten in te laten groeien. U kunt natuurlijk helemaal zelf bepalen welke planten u door uw trellis laat groeien. Maar mocht u een advies op maat willen over welke plant geschikt is voor u tuin, helpen we u graag verder met een beplantingsadvies op maat. Met eigentijdse planten creëert u nét een beetje mysterie. En dat vinden we juist zo interessant aan iedere tuin.

open tuinafscheiding
open tuinafscheiding

Bestendig tegen alle weersinvloeden

De houten trellis schuttingen worden op maat gemaakt van geïmpregneerd hout en blijven weerbestendig. Zelfs veel regen en vorst kunnen het materiaal niet aantasten in de wintermaanden. Dat maakt ze zeer geschikt voor uw tuin. Wanneer u ook wilt genieten van een open erfafscheiding of tussenwand die extra lang meegaat, zijn deze lattenschermen zeer geschikt voor u.

Meer over een open tuinafscheiding te weten komen

De hoveniers van De Biesbosch Gijsbers Groep zorgen altijd voor een decoratieve tuin met een erfafscheidingsoplossing op maat. Wanneer u een dergelijke houten constructie door ons wilt laten ontwerpen en plaatsen, neem dan vandaag nog contact op via de website. We helpen u graag verder met een trellis, houten lattenscherm of een gecombineerde open schutting.