Steeds meer mensen willen genieten van een groene tuin. Helemaal nu veel mensen door Covid-19 vaker thuis leven en werken. Om het uitzicht op het dak van uw overkapping te verbeteren, is de optie sedum beplanting in het leven geroepen. Sedum bedekking heeft een positief effect op de biodiversiteit én helpt niet alleen de bijen, maar ook de vogels en andere insecten.

Bovendien is een groen sedum dak handig bij het tegengaan van geluidsoverlast, werkt het verkoelend en verwarmend (zomer versus winter) en is het een genot voor het oog.

Niet altijd op bestaande overkappingen mogelijk

Een overkapping met speciaal sedum dak is sinds kort aan te vragen bij De Biesbosch Gijsbers Groep. Let er wel op dat het naderhand plaatsen van sedum beplanting op bestaande overkappingen vaak niet mogelijk is.

Dit komt omdat er voorafgaande aan de constructiewerkzaamheden al rekening moet worden gehouden met het extra gewicht van de sedum planten. Zo moet de dakconstructie extra verstevigd worden om het totale dak gewicht goed te kunnen dragen.

Ook realiseren we een speciale grindrand om de beplanting heen, om te voorkomen dat de onderlaag in de winter dichtvriest, en het overtollige water niet meer kan wegstromen.

groen sedum dak

Een overkapping met sedum dak is erg onderhoudsvriendelijk

Nog een groot voordeel van een overkapping met sedum beplanting, is dat het tegen verwachting in juist eenvoudig te onderhouden is. Eén keer per jaar moet u het dak controleren op onkruid. Deze haalt u eenvoudig weg met de hand.

Daarnaast is het belangrijk om de sedum beplanting tijdig van nieuwe meststoffen te voorzien en voeding te geven. Zo krijgen de sedum plantjes weer de benodigde voeddingstoffen binnen om vervolgens optimaal te groeien.

Natuurlijk is het onderhoudswerk uit te besteden aan een vaste hovenier bij De Biesbosch Gijsbers Groep. Wij nemen het onderhoud van het dak van de overkapping dan mee in onze periodieke onderhoudswerkzaamheden.

groen sedum dak

Ik wil een overkapping met groen dak laten plaatsen, maar wat kost dat?

Een overkapping met sedum dak is een ware verschijning in de tuin. En is voor veel mensen juist in deze tijd een slimme investering. Heeft u interesse in een houten overkapping op maat met sedum dak?

De hoveniers van hoveniersbedrijf De Biesbosch Gijsbers Groep uit Dordrecht realiseren het graag voor u.

Kom voor een offerte voor ‘een overkapping op maat mét groen dak’ eens met ons in contact via onze website. Wij rekenen dan precies uit wat u kwijt bent aan het laten ontwerpen en plaatsen van een nieuwe overkapping met sedum beplanting.