Tijdens een warme zomerdag geen zin om achter het fornuis te gaan staan, maar wilt u zo lang mogelijk buiten van het lekkere weer blijven genieten? Dan is een buitenkeuken een ideale uitkomst! Lekker lang tafelen, gezelligheid en plezier met vrienden en familie zijn gegarandeerd.

Maar hoe zorgt u er voor dat de buitenkeuken past bij uw wensen en ook nog eens goed in de tuin verwerkt kan worden? In dit blogbericht laten wij het zien!

1. De juiste ondergrond voor een goede basis

Een goede ondergrond is belangrijk voor het plaatsen van de buitenkeuken. De buitenkeuken moet niet alleen recht staan, maar ook is de ondergrond belangrijk als u bijvoorbeeld veel vlekken maakt. Een houten ondergrond is in combinatie met vlekken bijvoorbeeld niet zo handig.

Kies daarom liever voor een stenen of betonnen ondergrond. Dit is stevig, makkelijk schoon te maken en ook nog eens brandveilig.

2. Een strategische plek kiezen

Ook de plek waar u de buitenkeuken plaatst, is belangrijk. Hou hierbij een aantal factoren in de gaten. Allereerst is het natuurlijk het fijnst om een plekje te kiezen waar nog zo laat mogelijk op de dag zon is. Zo kunt u ’s avonds nog lekker in het zonnetje buiten koken en van de maaltijd genieten aan een naastgelegen tafel.

Heeft u nog kleine kinderen? Hou er dan rekening mee dat zij niet makkelijk bij de buitenkeuken moet kunnen komen en er bijvoorbeeld met spelen niet tegenaan kunnen lopen. Het handigst is om hem ergens in een hoek of aan de rand van de tuin te plaatsen. Zo neem het ook zo min mogelijk ruimte in beslag.

Het meest ideaal is natuurlijk om de buitenkeuken onder een overkapping te plaatsen. Zo kunt u met alle weersomstandigheden ongestoord genieten van de maaltijd buiten. Daarnaast zal de buitenkeuken dan ook minimaal last hebben van weersinvloeden.

3. Plaats passende verlichting

Om echt tot ’s avonds laat buiten te kunnen tafelen, is goede verlichting niet onbelangrijk. Ga voor gezellige sfeerverlichting rondom de buitenkeuken of maak spotjes in de grond. Natuurlijk geven wij van De Biesbosch Gijsbers Groep u graag advies over de juiste verlichting in uw situatie!

Enthousiast geworden en kan u ook niet wachten om een buitenkeuken in uw tuin te plaatsen voor heerlijke lange zomeravonden vol gezelligheid en lekker eten? De Biesbosch Gijsbers Groep adviseert u graag over de mogelijkheden. Daarnaast staan wij ook voor u klaar om de buitenkeuken voor u te plaatsen. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op en we bespreken samen alle mogelijkheden!