Door het lekkere weer, de mooie natuur en de fijne sfeer is Ibiza voor veel mensen een favoriete vakantiebestemming. Maar u kunt de sfeer van het eiland ook eenvoudig in uw eigen tuin namaken!

Een Ibiza tuin of Ibiza tuinstijl wordt gekenmerkt door bijvoorbeeld lichte kleuren, veel houten elementen, speelse accenten en Bohemian details. Wij geven u graag tips en inspiratie om Ibiza naar uw eigen tuin te halen.

De uitstraling

De Ibiza tuin heeft echt een zomerse uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan veel witte of lichtkleurige details. Probeer één basiskleur zoals blauw of groen te nemen, waarmee u accenten kunt aanbrengen. De rest van het kleurenpalet moet wit of bijvoorbeeld beige/zandkleur zijn. Zorg ervoor dat het niet te druk oogt, dan zal het snel rommelig worden.

De bestrating

Ook voor de bestrating kunt u het beste kiezen voor een lichte tegel. Vaak worden er vierkante grote tegels gebruikt, zodat de tuin optisch ruimtelijker wordt. Eventueel kunt u dit afwisselen met kleinere tegels of een mozaïek patroon wat ook helemaal tot zijn recht komt in een Ibiza tuin. Daarnaast kunt u ook lichtgekleurd grind toevoegen aan bijvoorbeeld de randen van het looppad.

Een houten vlonder past goed bij de stijl. Ook deze kunnen wij uiteraard voor u ontwerpen en aanleggen. Dit is bijvoorbeeld erg leuk om het terras op te maken. Zo zit u net wat hoger en het geeft een leuk contrast met de lichtgekleurde tegels.

De beplanting

In een Ibiza tuin kunnen niet genoeg planten staan. Wel is het soort planten belangrijk. Ga bijvoorbeeld voor exotische exemplaren zoals Oleanders, druiven en natuurlijk de Palmboom. Let er wel op dat niet elke plant die in een Ibiza stijl past vorstbestendig is. Kies daarom dus planten die wel tegen de vorst kunnen of makkelijk binnen gezet kunnen worden in de winter.

Accessoires

Als de basis staat, is het tijd om de tuin aan te kleden met passende accessoires. Wat veel terug komt zijn (lichtgekleurde) doeken, die je kunt ophangen om schaduw te creëren. Ook zien we vaak lounge sets met witte kussens of kleden. Daarnaast mag een hangmat natuurlijk niet ontbreken! Andere ideeën zijn;

  • Witte parasols met franjes,
  • Rieten stoeltjes of bijzettafeltjes,
  • Kleedjes in de kleuren die passen bij de tuin,
  • Kaarsen in zachte kleuren,
  • Kussentjes in bijpassende kleuren.
  • Een siertrap, grote sierpotten en/of houten overkapping,
  • Een prikkabel lichtsnoer,
  • Zwemelementen zoals een zwembad, regendouche en/of jacuzzi,
  • Een hangmat, grote ligbank of lekkere loungeset.

Extra toevoegingen

Om de Ibiza tuin helemaal af te maken zou een zwembad natuurlijk een geweldige toevoeging zijn. Helaas is dit niet voor elke tuin te realiseren en zit er ook behoorlijk wat werk aan vast. Een iets eenvoudigere en goedkopere oplossing is bijvoorbeeld een buitendouche. Dit zorgt ook voor genoeg verkoeling in de zomer en past helemaal in het plaatje!

De Biesbosch Gijsbers Groep maakt uw tuindromen werkelijkheid!

Droomt u al jaren van een Ibiza tuin? Dan is het de hoogste tijd om deze droom werkelijkheid te maken samen met De Biesbosch Gijsbers Groep. Dankzij onze jarenlange kennis en ervaring weten we precies hoe we uw tuin moeten omtoveren tot uw droomtuin. We helpen u bij het ontwerp, de aanleg/afwerking en uiteraard kunnen we hem ook voor u onderhouden.

Zo kunt u binnenkort zorgeloos genieten van een Ibiza sfeer, maar dan in uw eigen tuin!

Vraag vandaag nog een persoonlijk adviesgesprek aan met onze tuinontwerper, om snel achter de mogelijkheden in uw eigen tuin te komen. En wie weet geniet u binnenkort ook van een heerlijke, zomerse tuin!