Of u nu een goedkope of duurdere hovenier wilt inhuren er zijn een aantal factoren waar u bij het inhuren van een hoveniersbedrijf op kunt letten. Het beroep van hovenier gaat vaak samen met passie voor de natuur. Dat houdt in dat u zeker weet dat uw tuin netjes wordt opgeleverd. Toch is het fijn om op voorhand zekerheid te hebben, zodat u zeker weet dat u de juiste partij inhuurt.

1.    Kies een hovenier die in het bezit is van een keurmerk

Hoveniersbedrijven zijn er in de regio volop, maar ze beschikken niet allemaal over een keurmerk. Wanneer u een keurmerk ziet, weet u zeker dat u te maken heeft met een professioneel bedrijf. Voorbeelden van keurmerken zijn Tuinkeur en Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners.

De Biesbosch Gijsbers Groep is aangesloten bij Dutch Quality Garden en De Tuinen van Appeltern. Bovendien we als organisatie ook ISO-9001 en VCA-gecertificeerd. In 2020 hebben we tevens het CO2-Bewustzijnscertificaat mogen ontvangen. Daarmee bieden wij een hoogwaardige kwaliteit dienstverlening aan en zo kunt u met een gerust hart vertrouwen op een goede en deskundige dienstverlening.

De keurmerken waarborgen dat de hovenier op de hoogte blijft van de nieuwste innovaties in het vakgebied, ieder jaar wordt gecontroleerd en dat u altijd een beroep kunt op een onafhankelijke geschillencommissie, mocht u er met de hovenier niet zelf uitkomen.

2.    Flora & fauna kennis

Hoveniers hebben de juiste vakkennis in huis op het gebied van flora en fauna. Zij weten als geen ander welke planten goed groeien in het Nederlandse klimaat. Bovendien adviseren zij u graag over bijvoorbeeld speciale beplantingen zoals vlinderplanten, bijenplanten, duurzame planten of planten die juist in de schaduw of in de herfst bloeien.

Met al deze kennis over bloemen, planten en bomen weet u zeker dat u altijd het juiste advies ontvangt. Let ook op de deskundigheid van de medewerkers. Vraag of de medewerkers in het bezit zijn van een hoveniers- of groendiploma of speciale European Tree Workers diploma voor boomverzorgers.

3.    Heldere communicatie en goede voorwaarden

Afspraken omtrent de startdatum, uitleg over de geplande werkzaamheden, flexibiliteit en een vaste contactpersoon waarmee u kunt sparren. Dat is een voorbeeld van heldere communicatie die u mag verwachten bij een professioneel hoveniersbedrijf. Hoe een bedrijf vooraf met u communiceert geeft al veel weer over de communicatie tijdens de werkzaamheden. Vraag vooraf ook altijd naar wie uw vaste aanspreekpunt is, welke garantievoorwaarden ze hanteren, waar u de algemene voorwaarden kunt terugvinden en lees de ontvangen offerte goed door. Zo kunt u nooit voor vervelende verassingen komen te staan na oplevering.

Wilt u meer advies over de mogelijkheden van De Biesbosch Gijsbers Groep als uw hovenier? Voor projecten zoals tuinonderhoud en boomverzorging staan we graag voor u klaar. Ook voor een complete tuinrenovatie met een geheel nieuw tuinontwerp klopt u bij ons aan. Kom met onze tuinontwerper in contact en plan vandaag nog een afspraak via de website.