Tijdloze onkruidarme, moderne voortuin in Dordrecht

Deze voortuin in Dordrecht is deze zomer onder handen genomen door De Biesbosch Gijsbers Groep. Er is een modern geheel creëert, waarbij de beplanting en accessoires volledig tot hun recht komen. De reden dat moderne, onkruidarme tuinen inmiddels zo populair zijn is niet vreemd. U kunt er namelijk een leven lang van genieten. Het ontwerp is tijdloos en de tuin hoeft door de jaren amper meer worden aangepast.

We lichten hieronder kort de elementen toe die wij in deze moderne voortuin in Dordrecht hebben gerealiseerd. Ook leest u meer over beplanting strakke moderne tuin.

Verhoogde bakken met een natuurstenen afwerking

Het eerste dat opvalt in deze moderne voortuin zijn de verhoogde plantenbakken. Deze bestaan uit antracieten betonblokken die op elkaar gestapeld zijn. Iedere bak is afgewerkt met een rand van donker antracieten natuurstenen tegels. Een groot voordeel van natuursteen is dat het niet door mensen is gefabriceerd, maar rechtstreeks uit de natuur komt. Daardoor is iedere tegel uniek én zal u kleine imperfecties tegenkomen in iedere tegel. Toch realiseert u met natuursteen wel een moderne uitstraling, zoals wij dat hebben toegepast in deze tuin.

Bij de voordeur is in het bijzonder een schuine driehoek geplaatst, zodat er een schuine lijn ontstaat naar de voordeur. Daardoor ontstaat er bovendien een extra plantenbak in de rechthoek van de voortuin.

Beplanting strakke moderne tuin

De beplanting van deze strakke, moderne tuin bestaat uit de Ilex crenata plant, in bolvorm gesnoeid. Deze plant heeft dezelfde uitstraling als de buxus plant, maar is niet gevoelig voor de buxus-mot, waardoor u daar geen hinder van ondervindt.

In deze moderne voortuin zijn 2 grote én 5 kleine Ilex crenata bollen geplaatst. De bewoners vonden de planten zo leuk staan, dat zij inmiddels nog een bestelling hebben gedaan en momenteel nog wachten op het inplanten van de 8ste plant.

Panda Grind en hardhouten bankje in deze moderne voortuin

De plantvakken zijn gevuld met zogeheten panda grind. Panda Grind geeft een luxe uitstraling én zorgt voor een mooi contrast met de overige delen van de voortuin. De steentjes hebben ronde vormen, en ogen zeer sierlijk. Ook steken ze lekker af met de houtkleur van het zelfgemaakte hardhouten bankje en de groene Ilex crenata planten.

Nieuwe type lamp voor een prettige ambiance

In meerdere plantvakken komen kleine in-lite grondspots lampen terug. Daarvoor hebben we gekozen voor een nieuw type lamp, waarbij het midden van de lamp niet wordt verlicht. De voortuin wordt in het donker zijwaarts verlicht, wat zorgt voor een prettige ambiance.

Betonnen terrastegels maken de moderne voortuin compleet

De tuin is afgewerkt met betonnen terrastegels (GEOtops color 3.0) in het formaat 60 x 60 cm. De voegen van deze terrastegels zijn ingevoegd met vagistone LMA voegmortel. Dit is een speciaal voegmiddel, die hard wordt na het plaatsen. Daardoor is het niet meer mogelijk dat er onkruid tussen de tegels zal groeien. Daarmee is deze tuin dus onkruidarm gemaakt.

Tot slot is er in deze moderne voortuin een afschot geplaatst naar de straatkant. Zo stroomt het water bij hevige regenbuien niet naar de voordeur toe, maar van de voordeur af. Wateroverlast wordt daarmee voorkomen.

Ook een moderne voortuin laten aanleggen?

Hoveniersbedrijf De Biesbosch Gijsbers Groep helpt u met veel plezier verder. Bij ontwerp en aanleg van een moderne voortuin komt meer kijken dan u denkt. Wij zorgen we voor gedegen advies, ontwerp, calculatie, aanleg en nazorg. Zodat u optimaal kunt genieten van uw moderne voortuin.

Wilt u ook een moderne voortuin laten aanleggen? Kom direct met ons in contact via de website. Vraag ook meteen naar de prijs van uw project én vul dit formulier in op onze website. Een betrokken team van hoveniers & tuinontwerpers staat dagelijks voor u klaar.

Beplanting strakke moderne tuin nu opvragen

Meer te weten te komen over beplanting strakke moderne tuin? Vraag dan een beplantingsadvies bij ons op. Gewoon via de website. Daarin ontvangt u een persoonlijk advies over onder andere de beste planten voor uw tuin, het groeigedrag, verzorgingsadvies, bodemeisen, groeiafstanden, bladkleuren, mate van onderhoud en voedingseisen.

Bekijk ook: