Ruime houten overkapping voor een BBQ liefhebber in Dordrecht

In de Wilgenwende in Dordrecht hebben wij een strakke achtertuin gerealiseerd met houten overkapping die erg overzichtelijk oogt. Voor deze barbecue liefhebbers uit Dordrecht hebben wij een ruime houten overkapping gebouwd, zodat de bewoners heerlijk kunnen natafelen.

De tuin is verder afgewerkt met diverse tuinborders, bestaande uit wilde beplanting. Lees hieronder alles inhoudelijk terug over dit mooie project in Dordrecht.

Tuin met Douglas houten overkapping van Zweedse rabatdelen

Er is door de hoveniers van De Biesbosch Gijsbers Groep een goed toegankelijke en ruime overkapping geplaatst.

De overkapping – die is gemaakt van een combinatie van Douglasen Vurenhout – is afgewerkt met zwarte Zweedse rabatdelen en is daarbij op betonpoeren geplaatst. De betonpoeren zorgen ervoor dat de palen geen contact hebben met de ondergrond, waardoor de weersinvloeden minder effect hebben op de levensduur van de overkapping. Ook oogt dat bijzonder fijn, omdat het nu net lijkt alsof de overkapping zweeft. Tot slot vormen de betonpoeren voor een goede fundering voor de overkapping.

Onder deze overkapping kunnen de bewoners heerlijk droog genieten van een barbecue. De vloer van keramische tegels geeft een luxe uitstraling én is eenvoudig te onderhouden. Er is volop ruimte onder de overkapping voor de barbecue, berging en een ruime eettafel.

Inclusief bolvormig waterornament als blikvanger in de tuin

Waterornamenten zijn een mooie aanvulling op iedere tuin. In deze tuin is er gekozen voor een bolvormig waterornament.

Niet alleen zijn waterornamenten erg rustgevend, ze zorgen ook voor een prettig aanzicht in de tuin. De steentjes van deze waterbol hebben natuurlijke tinten, waardoor deze waterfontein in iedere tuin past.

Waterornamenten zoals deze worden altijd voor u aangesloten. Ook wordt er de juiste verlichting bij geplaatst. Zo is het waterornament ook in het donker een opvallende verschijning.

Verhoogde borders zorgen voor gemakkelijk onderhoud

De rest van de tuin is afgewerkt met een duidelijke indeling. Zo vormen er tussen de terrassen enkele looppaden, welke gemaakt zijn van gebakken klinkers. De verhoogde borders zijn geplaatst, zodat de bewoners de tuinvakken eenvoudig kunnen onderhouden.

In de verhoogde tuinborders kot een combinatie van weelderige beplanting voor. De tuinverlichting is daarbij subtiel weggewerkt tussen de beplanting.

Van een 3D tuinontwerp tot het plaatsen van houten overkappingen

Deze en andere tuinprojecten worden geheel van begin tot eind gerealiseerd door hoveniersbedrijf De Biesbosch Gijsbers Groep. Natuurlijk inclusief een 2D of 3D tuinontwerp, passend advies én deskundige plaatsing. Zo ook bij het plaatsen van een houten overkapping op maat.

Ontdek meer bij één van onze diensten: tuinontwerp, tuinaanleg of tuinonderhoud. Of kom direct met ons in contact via dit online formulier.