Vol tuininspiratie door de Biesbosch Gijsbers Groep

Ontwerp uw eigen droomterras

Hoe groot of klein uw tuin ook is, een gezellig terras is onmisbaar. U kunt er samen met familie en vrienden heerlijk ontspannen: een extra leefplaats in openlucht! Maar hoe maakt u een ideaal terras? Wij helpen u graag met het ontwerp uw eigen droomterras.

De temperaturen mogen dan nog niet heel hoog zijn, maar dankzij de eerste zonnestralen beginnen de lentekriebels al op te komen. En dat betekent dat we onze tuin weer zomerklaar gaan maken. Of u nu een geheel nieuwe tuin wilt aanleggen of uw bestaande terras blijft behouden, met de juiste aanpassingen kunt u het hele jaar door van uw extra buitenruimte genieten.

De Biesbosch gijsbers Groep

Heeft uitermate veel liefde voor het vak!

  • Sinds 1978 voor u actief

  • In Zuid-Holland, Noord-Brabant én Zeeland

  • VCA- én ISO 9001 gecertificeerd

  • Beschikt over het CO2-Bewustheidscertificaat (Niveau 4)

  • Lid van de Dutch Quality Gardens

  • Gediplomeerde hoveniers en boomverzorgers

Gratis tuininspiratie

Bent u inspiratieloos of heeft u een bepaalde tuinstijl voor ogen? De Biesbosch Gijsbers Groep geeft handige tips voor de meest populaire tuinstijlen! Lees meer over een bepaalde tuinstijl door op een van de onderstaande foto’s te klikken.

Meten is weten bij het creëren van uw droomterras

Een nieuw terras in een tuin ontwerpen vergt veel meet- en denkwerk. Een goede basis is heel belangrijk. Het meest ideale is een fijne zitplek zowel in de zon als in de schaduw. Daarom is het belangrijk om dit in gedachte te houden. Wanneer u een groot terras heeft, kunt u met verschillende zones werken. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan een loungehoek, een speelhoek voor de kinderen of een groene zone met planten. Staat buiten eten hoog op uw wensenlijst? Dan moet u rekening houden met de maten van een eethoek. Wilt u op uw droomterras uitbundige bloeiers? Dan is een plek waar de zon minimaal zes uur per dag schijnt vereist.

3D ontwerp van uw droomterras

Een 3D ontwerp laten maken van uw droomterras is een goede manier om vooraf een goed beeld te krijgen van hoe uw tuin er straks uit komt te zien in het geheel. Dankzij onze ervaren hoveniers, in combinatie met een tuinontwerper, is De Biesbosch Gijsbers Groep het uitgelezen bedrijf om een 3D ontwerp voor u op te stellen. Wij doen dit met het zogeheten helix-CAD Programma. Hierin kunnen alle facetten die u wenst verwerkt worden. Wanneer u tevreden bent over het resultaat van het 3D ontwerp, kunnen we het ontwerp gaan realiseren en een verbluffend resultaat neerzetten.

De mogelijkheden van uw droomterras

De Biesbosch Gijsbers Groep adviseert u graag aan de hand van kennis, ervaring en vakmanschap. Uw wensen vormen ons uitgangspunt. Steeds vaker zien we dat mensen binnen willen verbinden met buiten. Wij helpen u graag mee om het maximale uit uw tuin te halen. Bij het ontwerpen van uw droomterras zijn een aantal vragen erg belangrijk:

✓ Welke tuinstijl past bij u? Bijvoorbeeld: landelijk, modern of klassiek.
✓ Heeft u groene vingers of gaat uw voorkeur uit naar onderhoudsarm?
✓ Liever veel of weinig bestrating?
✓ Heeft u kinderen die voldoende speelruimte moeten hebben?

Bij het ontwerp van een droomterras kunnen de onderstaande tuinelementen haast niet ontbreken.

Bestrating terras

De stenen die u kiest voor de bestrating zijn van grote invloed op het uiterlijk van uw gehele tuin. De mogelijkheden voor bestrating van uw droomterras zijn eindeloos. Populaire trends van nu zijn beton look tegels, keramische tegels en visgraatpatroon. Uiteindelijk is uw smaak doorslaggevend. Een terras met tuintegels betekent weinig onderhoud, een lange levensduur en ontzettend veel mogelijkheden met betrekking tot motieven. Wij geven u graag advies op maat en kunnen u helpen met de aanleg. Onze hoveniers hebben jarenlange ervaring en leveren topwerk waar u jarenlang plezier van hebt.

voorjaar in de tuin
voorjaar in de tuin

Overkapping

Het grootste voordeel van een terrasoverkapping is dat het zon en regen tegenhoudt. Is het buiten heet? Dan geeft de overkapping schaduw. Regent het buiten? Dan zit u onder de overkapping droog. Hierdoor kunt u vaak het hele jaar door genieten van uw terras.

voorjaarstuin
voorjaarstuin
voorjaarstuin

(Sfeer) verlichting

Buitenverlichting rond uw droomterras zorgt voor een warme sfeer in uw tuin. De keuze voor de verlichting gaat verder dan alleen de plaats. Ook de type lamp en de kleur maken een groot verschil. Ons gespecialiseerde team weet precies welke verlichting bij uw terras zal passen. We adviseren u graag!

voorjaarstuin
voorjaarstuin

Een buitenkeuken

Bent u echt een buitenliefhebber? Dan kunt u zelfs kiezen om een buitenkeuken te plaatsen op uw terras. Hiermee kookt u dichtbij de gasten en kunt u zelfs in de winter barbecueën.

planten laten snoeien voorjaar
planten laten snoeien voorjaar

Water

Als water u rust brengt, dan kan dit niet ontbreken in de buurt van uw droomterras. Het brengt een natuurlijke schoonheid met zich mee. Water kunt u in de vorm plaatsen van een vijver, fontein of zwembad.  Plaats het bij voorkeur tussen het terras en de rest van uw tuin, zodat u er vanaf uw terras op uitkijkt.

planten laten snoeien voorjaar
planten laten snoeien voorjaar

Hulp nodig bij het ontwerpen van uw droomterras?

De kosten van een terras zijn afhankelijk van de gebruikte materialen en het aantal vierkante meters. Onze kosten zijn transparant opgebouwd. Neem contact met ons op voor gericht advies of voor een vrijblijvende offerte op maat.

Persoonlijk advies

Wenst u een oriënterend gesprek?
De Biesbosch Gijsbers Groep komt graag met u in contact!

Prijsopgave op maat

Liever meteen een offerte op maat ontvangen?
Vraag naar onze prijzen via ons online formulier.

Alle blogonderwerpen

Gerelateerde berichten:

We nemen u graag mee in de nieuwste trends op het gebied van tuinstijlen, onderhoud, boomverzorging en meer! Klik op één van de onderwerpen om meer te bekijken.