Uw hovenier sinds 1978
Tuinverlichting laten aanleggen
Hoe creëer je een fijne sfeer in de tuin met verlichting? Het aanleggen van tuinverlichting ziet er makkelijker uit dan het lijkt. Het klink verleidelijk om het zelf te doen; toch geeft dit niet altijd het gewenste resultaat. Zonde van de investering! Door het inschakelen van een gespecialiseerd hoveniersbedrijf heeft u na toepassing van een lichtplan een echte aanvulling op het huis waar u in de avonduren ook kunt genieten.
Heeft uitermate veel liefde voor het vak!
Waarom kiezen voor tuinverlichting aanleggen?
Of u nu kiest om buitenverlichting aan te sluiten op de grondkabel of tuinlampjes op zonne-energie: beide bieden voordelen! Een verlichtte tuin geeft een gevoel van veiligheid. Het schrikt ongewenst publiek af en door tuinpadverlichting of opritverlichting ziet u waar u loopt. Door het strategisch aanleggen van buitenverlichting accentueert u de mooiste plekken van de voor- en achtertuin. Denk aan kunstwerken, vijvers, uw luxe overkapping of de prachtige bomen.
Zoals eerder benoemd vereist het aanleggen van elektra buiten vakkennis. Als u dit zelf gaat doen, dan kan dit gevaarlijke situaties veroorzaken. Tegenwoordig zijn er ook lampen (12V) die minder gevaarlijk zijn, maar ons advies is om altijd een expert in te schakelen. Dan weet u zeker dat het goed is! Of u nu kiest voor gekleurde, gedimde of harde verlichting; het kan tegenwoordig allemaal. De mogelijkheden zijn eindeloos!
De verschillende soorten tuinverlichting
Bij het kiezen van buitenverlichting kunt u vele kanten op. Hieronder benoemen we enkele populaire opties:
- Functionele verlichting: Ideaal om paden en ingangen mee te verlichten.
- Sfeerverlichting: Voor het accentueren van bijzondere tuinobjecten, zoals bomen. vijvers of kunstwerken.
- Beveiligingsverlichting: Helpt om inbrekers af te schrikken door bewegingssensoren te gebruiken.
Elke type verlichting vraagt om een andere aanpak bij de installatie, vooral als u de tuinlampen op stroom wilt aansluiten.
Waarom een professional inschakelen?
Een professional beschikt over de veiligheid en kennis met betrekking tot elektriciteit. Ons hovenierbedrijf heeft vakmensen die u hierbij kunnen helpen! Fouten met betrekking tot elektrische installatie kunnen leiden tot kortsluiting en brand. Samengevat kost dit onderaan de streep uiteindelijk meer geld dan u dacht. Vergis je niet, dit is echt een vak apart. Wij hebben collega’s in dienst die je hier goed bij kunnen ondersteunen. Denk aan het maken van een verlichtingsplan, aansluiten op stroom, koppelen van de app en advies over onderhoud. Als u nog nadenkt over het laten aanleggen van een nieuwe tuin, dan is ons advies om het verlichtingsplan direct mee te nemen.
Als u een verlichtingsplan bij ons afneemt, kunt u een professioneel ontwerp en advies ontvangen. Als we aan de slag gaan met een tuinontwerp adviseren we altijd om een lichtplan toe te voegen. Waarom? Het is zonde om niet te genieten van uw prachtige voor- of achtertuin in de avonduren! Daarnaast geeft het een extra bijzondere uitstraling. U kunt er vanuit gaan dat we professionele materialen gebruiken. Bijvoorbeeld van het merk in-lite.
Verschillende typen smart tuinverlichting
Vanzelfsprekend is er vandaag de dag een mega groot assortiment aan slimme tuinverlichting (Bijvoorbeeld van merken als Philips of in-lite) waar u uit kunt kiezen. We benoemen hieronder de meest populaire.
- Wandlamp
- Spotjes
- Sokkellamp
- Grondspotjes
- LED-strips/slingers
De tuinverlichting van in-lite is wat wij veelvoudig gebruiken in de tuinen die wij aanleggen. Dit, omdat het erg gebruiksvriendelijk is. Daarnaast is het makkelijk om aan te leggen én simpel te onderhouden. Wel zo makkelijk. U kunt bij in-lite verschillende type verlichting kiezen; zelf gekleurde spotjes! Maak van uw voor- en achtertuin een extra leefruimte waar u gezellig samen kunt komen met familie en vrienden.
Hoe wij buitenverlichting aanleggen
Zoals eerder benoemd begint het aanleggen van buitenverlichting bij een goed plan. We gaan met u in gesprek over de plek, de gewenste sfeer en het geringe onderhoud. Hieronder stap-voor-stap:
- Maken van een verlichtingsplan
- Keuze welke verlichting we gaan gebruiken
- Graven van de sleuven voor de bekabeling. (Bij solar-verlichting is dit uiteraard niet van toepassing.)
- Aansluiten op de grondkabel en controleren
Buiten verlichting: stroom of zonne-energie?
Tegenwoordig zijn er veel duurzame opties als het gaat om tuinverlichting. Als u geen kabels in de tuin wilt, kunt u kiezen voor lampjes met zonnecellen. Deze worden overdag opgeladen zodat ze ’s avonds kunnen schijnen. Toch zijn de meeste buitenlampen bekabeld. Dit, omdat tuinlampen op stroom consistent licht geven. Ongeacht het weer! Ook hebben ze een langere levensduur.
Bij De Biesbosch Gijsbers Groep maken we vaak een lichtplan bij een nieuw- of bestaand project.
Bekijk hieronder eens enkele projecten waarbij we de tuinverlichting hebben mogen verzorgen!
Een vraag stellen over een lichtplan
Wilt u meer weten over het laten maken van een verlichtingsplan door de Biesbosch Gijsbers Groep? We komen graag met u in contact om de mogelijkheden te bespreken; deze zijn eindeloos! Ons team maakt graag uw tuindromen waar.