In deze achtertuin in Dordrecht is De Biesbosch Gijsbers Groep actief aan de slag gegaan om hoogteverschil te creëren. Hoogteverschil in de tuin is niet alleen wenselijk om een aantal leefgebieden te realiseren, maar ook wanneer u te maken heeft met wateroverlast. Het water stroomt dan immers naar het laatste punt in de tuin.

Lees hieronder alle informatie over dit project terug.

Indeling van de niveauverschillen in de tuin

Op maar liefst 3 punten is er niveauverschil toegevoegd in deze achtertuin in Dordrecht. Het hoogste punt valt net na de achterdeur en bij de gevel van de woning. Als tussenlaag bevinden zich in het middengebied een aantal plantenborders. Het laagste punt bevindt zich bij de schuur en berging.

Ronde, vloeiende lijnen in het ontwerp

Omdat het meestal niet vanzelfsprekend is dat er ook een natuurlijke tuin gecreëerd kan worden, wanneer men werkt met niveauverschillen, hebben we ronde lijnen toevoegt in het ontwerp.

Zo ontstaat er ondanks de niveauverschillen toch een bloeiende tuin met natuurlijke lijnen. De ronde klinkervorm, loopt vloeiend door de niveauverschillen en zorgt voor een niet geblokte tuin.

Voor de aanduiding van het terras, hebben we 60 x 60 terrastegels gebruikt. Daarbij is er ook in de plantenborders een aantal extra staptegels geplaatst. Zo is het voor de bewoners eenvoudig om de beplanting te snoeien en te verzorgen.

Extra aandacht voor een snelle afwatering

In de tuin is rekening gehouden voor een snelle doorstroom van overtollig regenwater. Mede daarom is er voor deze tuin ook gekozen voor verschillende niveaus.

Tegen de berging is een grindkoffer en watergoot geplaatst. Dit zorgt ervoor dat het regenwater, dat zich onderaan de tuin verzamelt, snel afvloeit naar het riool.

In de tuin is tot slot vrolijke seizoen beplanting aangelegd met veel kans op bloei. Dat is niet alleen plezierig om naar te kijken, maar ook goed voor de biodiversiteit.

Wilt u ook een tuin met niveauverschil en ronde lijnen laten plaatsen? Bij De Biesbosch Gijsbers Groep ontvangt u een 2D of 3D tuinontwerp en gedegen advies bij de uitvoering van uw project.

Ontdek meer hierover én kijk bij onze diensten tuinontwerp en tuinaanleg.