Heerlijk knusse tuin met gras & groen in Barendrecht

In deze tuin in Barendrecht mochten wij aan de slag met een nieuwe voor-, zij– en achtertuin. De hele buitenruimte is daarbij door onze hoveniers onder handen genomen. De waterhuishouding in deze tuin was een groot ergernis bij deze bewoners. Daarom hebben we tijdens dit project extra aandacht gegeven aan het realiseren van goede afwateringsmogelijkheden.

Wij lichten de tuin per onderwerp kort toe:

Slimme drainageoplossingen tegen het water

Om overbodig vocht in de tuin tegen te gaan en tegelijkertijd de afwatering te bevorderen, zijn er drainageoplossingen toegepast in deze achtertuin in Barendrecht. We proberen het water zo veel mogelijk in de tuin af te voeren. Mocht dit in mindere mate mogelijk zijn, plaatsen we drainagegoten. Dit zorgt ervoor dat het regenwater snel afvloeit naar de bodem.

Door tevens de tuin met veel planten in te planten, zorgen we er op een natuurlijke wijze voor dat het regenwater ook via de planten snel wordt opgenomen.

Zo is de tuin op een klimaat adaptieve manier ingericht én worden de waterproblemen effectief voorkomen.

Hergebruik stimuleren

Om hergebruik te stimuleren is er zoveel mogelijk geprobeerd de bestaande elementen te behouden. Zo zijn o.a. de Berk, de Kastanjeboom en de Meidoorn boom behouden. Dat is goed voor de duurzaamheid en zorgt ervoor dat bomen volwaardig kunnen uitgroeien.

Houten inbouwbank om Kastanjeboom heen

Om de Kastanjeboom is door onze hoveniers een houten zitframe geplaats, waar de bewoners op kunnen zitten. Het bankje is gemaakt van hardhouten vlonderplanten van 19 cm bij 2,8 cm. Ook is er inbouwverlichting geplaatst, zodat de boom in het donker mooi oplicht.

De tuin is afgewerkt met een L-vormige overkapping die overloopt in een openhaard houten berging en in de schuur. Dit geeft een mooie rustige achtergrond.

Barendrecht
Barendrecht

Aanleg van de terrassen en looproutes

Het terras kampt dankzij de nieuwe wateroplossingen niet meer met wateroverlast. Voor de aanleg hebben we gebruik gemaakt van terrastegels en gebakken klinkers. Ook de verbindingspaden en de opritbestrating bestaan daarbij uit gebakken klinkers.

Beplantingsplan met seizoensbeplanting

In de tuin is een natuurlijk gazon geplaatst, bestaande uit graszoden met een speelgazon mengsel. Het gazon is groot genoeg voor de kleinkinderen om van te genieten.

Daarnaast is er volop beplanting geplaatst. We hebben gekozen voor beplanting, die ieder seizoen wel kleur in de tuin geeft. Voor alle seizoenen is er dus genoeg te beleven in deze prachtige tuin.

Ook zo’n prachtige tuin laten realiseren in of rondom Barendrecht? Kom met ons in contact via de website.

Bekijk ook: